TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новите имиња на улиците во Дебар пред Уставниот суд

А1 - 24.07.2002

Наскоро до Уставниот суд ќе биде доставена барање за преиспитување на уставноста на одлуката на градскиот совет на Дебар за промената на имињата на улиците, мостовите, населбите и плоштадот во овој град. Претставници на македонски партии, според скопски „Дневник“, оваа одлука ја оценуваат како чин ...

Преименувањето на улиците во Дебар е чин на демакедонизација

Утрински - 24.07.2002

Граѓанска иницијатива за утврдување на уставноста на одлуката за промена на имињата на улиците ДЕБАР - Одлуката за промена на имињата на улиците, мостовите, населбите и градскиот плоштад што Советот на Општина Дебар ја донесе деновиве претставува чин на демакедонизација-бришење на македонската ...

ВМРО-ДПМНЕ од Дебар смета дека инцидентите во градот ги прават ДПА, ПДП и ДУИ

А1 - 23.07.2002

Политичко безбедносната состојба во општина Дебар е задоволувачка, се живее добро без никакви проблеми меѓу припадниците на сите заедници, и покрај тоа што деновиве ваквата состојба беше нарушена поради внатрешно национални побуди на одделни групи.