TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парламентарните избори ќе се одржат на 15 септември

Утрински - 04.05.2002

Спикерот Стојан Андов го објави официјалниот датум кога граѓаните на Македонија ќе излезат на гласање Парламентарните избори во Република Македонија ќе се одржат на 15 септември, објави спикерот Стојан Андов кој, според Уставот, е овластен да ги распише изборите.

Потребна е целосна имплементација на Рамковниот договор

Утрински - 04.05.2002

Пратеникот на ЕУ, Ален Лероа Специјалниот пратеник на Европската унија во Македонија, Ален Лероа, по средбата со претседателот на македонскиот парламент, Стојан Андов, изјави: "Мојата порака до македонската Влада е дека прво е потребна целосна имплементација на Рамковниот договор, односно целосно ...

Избори на 15-ти септември

А1 - 30.04.2002

Парламентарните избори ќе се одржат на 15 септември - објави денеска Андов по состанокот со Ле Роа, откако европосредникот го информирал дека само на тој датум ОБСЕ може да обезбеди комплетен мониторинг на изборите. Одлуката изборите да се одржат на 15 септември Андов како што објасни, ја донел врз ...

Полицијата не патролира само во Порој

А1 - 30.04.2002

Полициските тимови патролираат во речиси сите села кои минатата година беа зафатени со воената криза. Владиното координативно тело соопшти дека денеска во уште 15 села се создадени услови за 24-часовно патролирање. Меѓу нив девет се гостиварски села, со што планот за враќање на полицијата во ...

Ле Роа со препорака изборите да се одржат на 15. септември

А1 - 29.04.2002

Септемвриските избори во Македонија ќе се одржат под мониторинг на 700 до 750 набљудувачи на европските земји под раководство на ОБСЕ. Со оглед на тоа што најголем дел од припадниците на мисијата за Македонија се предвидени и за мониторингот на изборите на Косово на 21-ви септември, исклучена е ...