TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мал ефект од борбата против корупцијата

Макфакс - 02.12.2005

Букурешт Обидите на романските власти да се справат со широко распространетото давање поткуп имаат мало влијание врз Романците и нивната претстава за корупцијата., соопшти “Transparency International “( ТИ). „Речиси половина од Романците сметаат дека корупцијата има големо влијание врз нивните ...

Во борбата со корупцијата засега страда само буџетот

Макфакс - 02.12.2005

(Време) – петок, 09.12.2005 Емил Зафировски Државните органи за борба против корупцијата само за последните две години ќе потрошат повеќе од 40 милиони евра, а меѓународните организации во сите извештаи тврдат дека корупцијата и понатаму е најголемиот проблем на Македонија.

Четиринаесет препораки за борба против корупцијата

Дневник - 01.12.2005

ИЗВЕШТАЈ НА ГРЕКО Владата да подготви проект за спроведување на новата регулатива за конфискација и заплена на приходите од криминал, формално да ја усвои државната програма за превенција и репресија на корупцијата и да воведе кодекси за однесување на сите јавни службеници, се дел од препораките за ...

Да се дообучат обвинителите, полицијата и судиите

Време - 01.12.2005

ПРЕПОРАКИ НА ГРЕКО ЗА КОРУПЦИЈАТА Корупцијата и натаму е сериозен проблем во Македонија. Земјата има усвоено современи законски решенија, но потребна е дополнителна обука на судството, обвинителството и за полицијата за ефикасна промена на законите.

Корупцијата и натаму огромен проблем во Македонија

Утрински - 01.12.2005

ГРЕКО достави листа од 14 препораки во функција на поефикасна борба против поткупот Тешко е да се оцени во практика ефикасноста на законите што го дефинираат профитот од криминал КАТИЦА ЧАНГОВА "Корупцијата во Македонија и понатаму е сериозен проблем кој властите го третираат со голем приоритет.

Греко: Корупцијата во Македонија и натаму е сериозен проблем

Канал5 - 30.11.2005

Корупцијата во Македонија и натаму е сериозен проблем. Иако властите го третираат со голем приоритет. Заклучува во последниот извештај Греко организација од Советот на Европа за степенот на корупцијата во Македонија. Корупцијата во Македонија и натаму е сериозен проблем.