TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Клинички центар ќе се гради главниот фекален вод, а потоа и секундарните

Утрински - 15.02.2005

Општина Центар напролет ќе почне со изградбата на нова фекална канализација Инвеститор на проектот е „КАРДС-хил интернационал“, изведувач „Енергомаркет“ од Скопје, а главен иницијатор е Општина Центар СНЕЖАНА КАЛАБАКОВА Во првиот момент кога временските услови ќе дозволат, на Клиничкиот центар ќе ...

Ќе се обнови фекалната канализација

Време - 14.02.2005

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР Општината Центар кон крајот на месецов ќе почне да го реализира проектот за реконструкција на фекалната канализација во Клиничкиот центар. Одговорните велат дека поради специфичната изведба на канализацијата, која е поставена на длабочина од четири до пет метри, прво ќе се направат ...

Нова фекална канализација во Клинички центар

Дневник - 14.02.2005

РЕКОНСТРУКЦИЈА Реконструкцијата на фекалната канализација во Клиничкиот центар ќе почне кон крајот на февруари, кога ќе се затопли времето, најавуваат од Општината Центар, кои се иницијатори на активностите. Парите за реконструкцијата на канализацијата се обезбедени преку програмата КАРДС за да се ...

Државна ќе се куртули од ужасната фекална мрежа

Вест - 14.02.2005

ЗА КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ СЕ ПЛАНИРА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО КЛИНИЧКИ Прво ќе се прават пробни дупчења и времени тесни прокопи за идентификување и заштита на подземната инфраструктура, а договрено е да се направи и план за регулирање на интерниот сообраќај , паркирањето и времени ...

Нова фекална канализација во Клинички центар

Вечер Прес - 14.02.2005

Проектот за реконструкција на фекалната канализација во Клиничкиот Центар ќе започне да се реализира кон крајот на месецов. Ова го најавија надлежните од Општина Центар, кои активностите ќе ги реализираат со помош на Кардс-програмата за помош на локалната самоуправа.