TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонска банка ќе го удвои акционерскиот капитал?

Утрински - 24.07.2003

СЛУЧАЈ Акционерите на Македонска банка вчера донеле одлука за нова емисија акции која е во ист износ како сегашниот број на акции. Според Зоран Трпевски, поранешен директор на банката, акциите ќе бидат издадени по номинална вредност со што се прави нов упад во банката на штета на постојните ...

Македонска банка ќе издава нова емисија акции

А1 - 23.07.2003

Акционерското собрание на Македонска банка на денешната седница донесе одлука да издаде нова емисија на акции. Се планира издавање на 56.707 акции, односно исто онолку колку што и сега имаа оваа банка. Акциите ќе се продаваат по 4.000 денари што значи дека од нивната продажба, банката ќе добие ...

Усвоени измените во законот за девизно работење

А1 - 22.07.2003

Собранието претпладнево без многу дискусија ги усвои измените и дополнувања на Законот за девизно работење, со кои, меѓудругото, се предвидува можност банките да можат да одобруваат кредити на начин и под услови што ќе ги утврди Народната банка на Република Македонија.

Парламентот ги усвои измените на Законот за банки

А1 - 22.07.2003

Парламентот денеска ги усвои и измените на Законот за банки. Клучната промена е всушност исправање на грешките што поранешната власт и сегашниот гувернер ги правеа во последните две години од мандатот. Процентот на акции за кои, во случај на промена на нивниот сопственик, треба да се добие ...