TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државната изборна комисија ја гази времето за подготовка на изборите

Нова ТВ - 28.11.2015

Сè помалку време ѝ останува на Државната изборна комисија да ги спроведе сите неопходни реформи за успешно одржување на избори, Рилковски посакува успешна работа, а познавачите порачуваат ДИК веднаш да се зафати со работа Досегашниот претседател на ...

Утврдување на листата на кандидати за ДИК

Телма - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

24 Вести - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

Утрински - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Телма - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Силвана Бонева и Сотир Костов меѓу кандидатите за ДИК

Утрински - 27.11.2015

На јавниот оглас се пријавиле 52 кандидати, 12 кандидати кои би ги претставувале политичките партии и 40 кандидати како експерти До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите ...

На конкурсот за членови на ДИК се пријавиле 37 кандидати

Канал5 - 27.11.2015

Дури 37 експерти од земјава се пријавиле на огласот за нови членови на државната изборна комисија, кој траеше до понеделникот. Ова го соопштуваат дел од пратениците кои се членови на собраниската комисија за избори и именување која денес треба да ја ...

Бонева, Буџаковски, Костов, Трпеноски меѓу кандидатите за ДИК

24 Вести - 27.11.2015

Актулниот состав на ДИК без претседателот Никола Рилковски, како и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Силвана Бонева се дел од кандидатите кои се пријавиле за новиот состав на ДИК. Во делот за кандидати кои треба да се изберат од експертската јавност, ...

Силвана Бонева на листата на кандидати за ДИК

Фокус - 27.11.2015

Во досегашниот состав на ДИК имаше девет членови, од кои тројца преставници на ВМРО-ДПМНЕ, тројца од опозицискиот СДСМ и тројца независни Собраниската комисија за прашања на изборите и на именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени ...

Утврдена листата кандидати за членови на ДИК

Телма - 27.11.2015

Педесет и двајца кандидати се наоѓаат на листата за членови на Државната изборна комисија (ДИК), која денеска ја утврди собраниската Комисија за избори и именувања. Според договорот, ниеден пратеник не отвори расправа, бидејќи партиите во наредните ...

52 кандидати за 9 члена во новиот ДИК, Рилковски не е меѓу нив

24 Вести - 27.11.2015

Вкупно 52 кандидати се пријавале на огласот за нови членови на ДИК. 37 од нив, претежно правници од кои повеќето не се познати за пошироката јавност, се пријавиле за трите места предвидени за експерти.

Фотелјите во ДИК примамливи за политичари, експерти, новинари...

Канал5 - 27.11.2015

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК. На јавниот оглас кој траеше до понеделникот се пријавиле 52 кандидати, 12 кандидати кои би ги претставувале политичките партии и 40 кандидати како експерти.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Алсат-М - 27.11.2015

Комисијата за прашања на изборите и именувањата ја утврди листата на кандидатите за членови на Државната изборна комисија. Листата се состои од 52 кандидати, вклучувајќи ги речиси сите актуелни членови на ДИК, со исклучок на претседателот на оваа ...

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

Канал5 - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Репортер - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

МРТ - 27.11.2015

12 кандидати се на предлог на политичките партии, а 40 кандидати се пријавиле како експерти... До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на ...

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Сител - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Нетпрес - 27.11.2015

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК. До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата ...

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

Репортер - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

И Бонева сака да влезе во ДИК

+инфо - 27.11.2015

Силвана Бонева сака да влезе во новиот состав на Државната изборна комисија (ДИК) од редот на партиите, а покрај неа за вкупно шест „партиски“ места во контролорот на изборниот процес се пријавиле уште 14 членови на партии, брифираат од партиите ...

СОБРАНИЕ: Комисијата за именувања ќе утврди листа на кандидати за ДИК

Телеграф - 27.11.2015

Според информациите од Собранието, на огласот, којшто заврши во понеделникот се пријавиле педесетина кандидати Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување ...

Силвана Бонева на листата на кандидати за ДИК

Нова ТВ - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и на именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и на членови на Државната изборна комисија.

37 експерти се пријавиле за трите нови позиции во ДИК

Капитал - 27.11.2015

Дури 37 експерти од земјава се пријавиле на огласот за нови членови на Државната изборна комисија (ДИК) откако неодамна беше објавен огласот, кој траеше до понеделникот. Ова го соопштуваат дел од пратениците кои се членови на собраниската Комсија за ...

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Алфа - 27.11.2015

Комисијата ќе го извести претседателот на Собранието за утврдување на листата кој пак треба да ги извести политичките партии дека во рок од три дена треба да му достават предлог-кандидати за членови на ДИК.

Бонева, Трпеноски, Костов, Јакупи сакаат во ДИК

Макфакс - 27.11.2015

Силвана Бонева, Игнат Стефановски, Сотир Костов, Горан Трпеноски се дел од они кои сакаат да влезе во новиот состав на Државната изборна комисија (ДИК), која според договорот од Пржино ќе биде во проширен состав и со зголемени надлежности.

Тројца од кандидатите за членови на ДИК „играат“ и партиски и експертски

+инфо - 27.11.2015

На денешната седница за собраниската Комисија за прашања за изборите и именувањата пратениците ја утврдија листата на кандидати за членови на Државната изборна комисија (ДИК). Интересно е што и во двете групи кандидати - партиски и експертски - се ...

Утврдена листата на кандидати за ДИК, меѓу пријавените се Бонева, Буџаковски, Трпеноски...

МКД - 27.11.2015

Собраниската Комисија за прашања за изборите и именувањата денеска ја утврди листата на кандидати за членови на Државната изборна комисија (ДИК). Откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии, се очекува до крајот на идната недела ...

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

А1 On - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

Сител - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

А1 On - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Press24 - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

ЛИСТАТА УТВРДЕНА: До крајот на следната недела ќе се знае составот на ДИК

Телеграф - 27.11.2015

На листата на кандидати, предложени од политичките партии, се актуелните членови на ДИК, со исклучок на претседателот на Комисијата, потоа адвокатот Игор Милев, Викторија Аврамовска Мадиќ, Надиша Ибраими, поранешниот пратеник Есад Рахиќ, Ирина ...

Утврдена листата на кандидати за ДИК

Република - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Кои се кандидатите кои се пријавиле за позициите во ДИК?

Фактор - 27.11.2015

Денеска треба да биде утврдена листата на кандидати на комисијата за избори и именување односно, претседател и членови на Државната изборна комисија. Досега од познавачите на изборниот процес се пријавиле 37 кандидати за 3-те позиции.

Утврдена листата на кандидати за членови на ДИК

Тера - 27.11.2015

Собраниската Комисија за прашања за изборите и именувањата денеска ја утврди листата на кандидати за членови на Државната изборна комисија (ДИК). Откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии, се очекува до крајот на идната недела ...

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК

Денешен - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Силвана Бонева на листата за кандидати на ДИК

Бриф - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и на именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и на членови на Државната изборна комисија.

50-тина кандидати за членови во ДИК

Вечер Прес - 27.11.2015

Комисијата за именувања треба да утврди листа на кандидати за ДИК Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и ...

50-ина кандидати се пријавиле за членови во ДИК

Република - 27.11.2015

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да утврди листа на пријавени кандидати по Одлуката за објавување на јавниот оглас за избор на претседател и членови на Државната изборна комисија.

Бонева кандидат за ДИК

Локално - 27.11.2015

Актулниот состав на ДИК без претседателот Никола Рилковски, како и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Силвана Бонева се дел од кандидатите кои се пријавиле за новиот состав на ДИК. Во делот за кандидати кои треба да се изберат од експертската јавност, ...

5,7 кандидати за едно столче во ДИК- се кандидирале експерти, политичари, новинари…

Локално - 27.11.2015

Утврдена листата на пријавени кандидати за нови членови на ДИК од собраниската комисија за избори и именувања. 52 кандидати се пријавале на огласот за нови членови на ДИК. 37 од нив, се пријавиле за трите места предвидени за експерти.

И Силвана Бонева конкурирала за член во ДИК

Вечер Прес - 27.11.2015

Согласно договорот од Пржино, комисјата наместо досегашните шест, ќе има девет члена Комсијата за избори и именување треба да ја утрврди листата на кандидати. За местата кои треба да бидат предложени од партиите се пријавени 15 кандидати, а за 3-те ...

52 кандидати за членови на ДИК

еМагазин - 27.11.2015

До крајот на следната недела се очекува да биде познат составот на Државната изборна комисија (ДИК) откако ќе минат сите рокови за изјаснување на политичките партии по денешното утврдување на листата на кандидати за членови на ДИК.

Од четириесетина кандидати ќе се избираат деветмина за ДИК

Утрински - 26.11.2015

На огласот, според неофицијални информации, се јавиле сите досегашни членови на ДИК, освен Рилкоски, а конкурирале и адвокатот Милев, експратеникот Рахиќ и новинарот Трпеноски Најмалку 36 кандидати се пријавиле на конкурсот за членови на ДИК, што го ...

30 кандидатури за ДИК поднесени до Собранието

Телма - 25.11.2015

30 кандидатури за новиот состав на ДИК се поднесени до Собранието. Меѓу нив се и сите досегашни членови на комисијата. Никола Рилковски, Виолета Дума, Анета Стефановска, Сашо Срцев, Влатко Сајковски, Субхи Јакупи и Бедредин Ибрахими ќе побараат уште ...