TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Командосите спремни за дејство, но немоќни пред бирократите

Дневник - 13.06.2001

ПО НАЈАВИТЕ ЗА ФОРМИРАЊЕ СПЕЦИЈАЛНА ЕДИНИЦА СО ЕДНА КОМАНДА Единствена команда, слобода во извршувањето на конкретните задачи и хеликоптерска поддршка се повеќе од доволни за уништување на терористите во конкретни мисии, тврдат македонските специјалци Армиско-полициските елитни единици засилено ...

Формирање на елитна антитерористичка единица

А1 - 12.06.2001

Откако ја плативме цената на хаосот во командувањето со воените акции против албанските паравојски, врвот се договори да се формира заедничка команда врз елитна антитерористичка единица. Во неа ќе се соберат „Волците“ и „Тигрите“ - армиските и полициските специјалци.