TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Башевски задоволен од патот во Лондон

Вест - 05.12.2001

Димитар Башевски, претседател на македонскиот ПЕН центар вчера се пофали дека македонските поети одлично си поминале во Лондон. Дека вечерта на македонската литература што се одвивала во една од салите на хотелот "Ројал нешенел" екипата автори од Македонија: со Катица Ќулавкова, Венко Андоновски, ...

Светскиот конгрес сепак во Македонија

Дневник - 05.12.2001

МЕЃУНАРОДНИОТ ПЕН ВО ЛОНДОН Одложениот Светски конгрес на ПЕН-центрите сепак ќе се одржи во Охрид, во септември идната година. Решението со акламација било донесено на конгресот на Меѓународниот ПЕН во Лондон, кој се одржа во минатата недела.