TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПДП задоволна од воздржаноста на безбедносните сили

Вест - 19.05.2001

ТЕТОВО.- "Најновите потези на државниот врв на Македонија за разрешување на кризата во земјата се с&ицирц; уште мали, но и позитивни и значајни. ПДП ќе продолжи, заедно со другите партии кои ја сочинуваат новата влада, да дејствува како нејзин активен партиципеинт, во правец на смирување на ...

Офанзивата ќе го "исфрли" Просперитетот од Владата

Вест - 18.05.2001

ПДП ПРОДОЛЖУВА СО СТАРА ПЕСНА Ако ПДП не успее да ги убеди другите коалицинони партнери во Владата дека употребата на сила не е вистинско решение за излез од кризната состојба и не успее да спречи да се донесе некоја одлука во Владата, со која ќе им се даде зелено светло на безбедносните сили да ...

Изгласана Владата за политичко единство

Вест - 15.05.2001

ПО ДРАМАТИЧНА НЕИЗВЕСНОСТ И ГОЛЕМ ПРИТИСОК ОД ЗАПАД Непосредно пред чинот на гласањето, ПДП се откажа од учеството во големата коалиција, наводно, незадоволна од острината на обраќањето на премиерот, па западните медијатори повторно мораше да ја спасуваат ситуацијата. Потегот на ПДП - обид за...

Зибери: Ако за четири месеци нема резултати, конфликтите ќе се повторат

Вест - 15.05.2001

Одлуката да се повлечат во последен момент од списокот на министри на широката коалиција на пратениците на ПДП Насер Зибери и Абдурахман Алити била лична. "ПДП имаше многу забелешки на експозето на премиерот Геогриевски и затоа го известивме дека ако тоа е платформата со која премиерот сака да ја ...