TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гостува Експериментална сцена на Атинскиот театар

Вест - 25.07.2002

НА ОХРИДСКО ЛЕТО Најавувено дека во Македонија за прв пат ќе гостува Националниот театар од Атина, вечерва на Охридско лето доаѓ проект работен на експерименталната сцена во овој театар. Тие вечерва (21 ч.) во предворјето на црквата "Св.

Гостува грчкиот национален театар

Дневник - 25.07.2002

ОХРИДСКО ЛЕТО Националниот театар од Атина, Грција вечерва во 21.00 часот во предворјето на црквата "Света Софија" во Охрид ќе ја изведе претстава "Со сила убавина не бидува" од Вилијам Шекспир. Режисер е Статис Ливатинос, а претставата ќе се одржи во рамки на манифестацијата "Охридско ...

„Националниот театар од Атина гостува со Со сила убавина не бидува"

Утрински - 25.07.2002

„Охридско лето" Вечерва на "Охридско лето", во предворјето на црквата Св. Софија, со почеток во 21 часот, ќе биде изведена претствата "Со сила убавина не бидува", од Вилијам Шекспир, во режија на Статис Ливатинос. Станува збор за гостувачка претстава на Националниот театар од Атина, Грција, ...