TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пари - Нови даночни шалтери

Време - 17.02.2011

Управата за јавни приходи вчера отвори уште шест нови даночни шалтери преку кои граѓаните и фирмите од општините Боговиње, Липково, Чешиново - Облешево, Ранковце, Демир Капија и Дојран ќе имаат ...

Околу 66 илјади фирми поднеле годишен извештај за приходи

Форум - 17.02.2011

Околу 66 илјади фирми до крајниот рок 15 февруари поднеле извештај за приходите што ги исплатиле на физичките лица во 2010 г.

Годишен извештај за исплатени приходи поднеле околу 66.000 фирми

Кајгана - 17.02.2011

Околу 66.000 фирми до крајниот рок 15 февруари поднеле извештај за приходите што ги исплатиле на физичките лица во 2010 година.

Околу 66.000 фирми поднеле годишен извештај за приходи

Точка - 17.02.2011

Околу 66.000 фирми до крајниот рок 15 февруари поднеле извештај за приходите што ги исплатиле на физичките лица во 2010 година.

УЈП отвори шест нови даночни шалтери

МК-Фондови - 17.02.2011

Управата за јавни приходи денеска отвори уште шест нови даночни шалтери преку кои граѓаните и фирмите од општините Боговиње, Липково, Чешиново-Облешево, Ранковце, Демир Капија и Дојран ќе имаат ...

Околу 66.000 фирми поднеле годишен извештај за приходи

Канал 77 - 17.02.2011

Околу 66.000 фирми до крајниот рок 15 февруари поднеле извештај за приходите што ги исплатиле на физичките лица во 2010 година.

Пари - На последниот ден сите во УЈП

Време - 16.02.2011

Околу 46.000 фирми поднесоа годишна пресметка до Управата за јавни приходи, заклучно со завчера, велат во УЈП. Тие вчера, на последниот ден од рокот за поднесување, очекуваа да добијат голем дел од ...

УЈП отвори даночен шалтер во Липково

Канал5 - 16.02.2011

Управата за јавни приходи денеска отвори даночен шалтер во Општината Липково. Директорот на Регионалната дирекција на УЈП од Штип смета дека е неопходно во општина во која гравитираат околу 30 илјади ...

УЈП отвори шест нови даночни шалтери

Сител - 16.02.2011

Управата за јавни приходи денеска отвори уште шест нови даночни шалтери преку кои граѓаните и фирмите од општините Боговиње, Липково, Чешиново-Облешево, Ранковце, Демир Капија и Дојран ќе имаат ...

Отворени шест нови даночни шалтери на УЈП

Курир - 16.02.2011

Управата за јавни приходи, денеска отвори уште шест нови даночни шалтери во општините Боговиње, Липково, Чешиново-Облешево, Ранковце, Демир Капија и Дојран.

Пари - Последен ден за годишните пријави

Време - 15.02.2011

Фирмите најдоцна до денеска до Управата за јавни приходи може да поднесат годишен извештај за приходи што ги исплатиле на физички лица во текот на 2010 година.

Денеска последен рок за годишен извештај за фирмите

Утрински - 15.02.2011

Денеска е крајниот рок фирмите да поднесат годишен извештај до Управата за јавни приходи за приходи што им ги исплатиле на физички лица во текот на 2010 година.

Последен ден за поднесување на извештаи за приходи

Алфа - 15.02.2011

Денеска истекува крајниот рок до кој компаниите треба да ги пријават приходите кои во 2010-та им ги исплатиле на вработените. Заклучно со вчера 46 илјади фирми поднеле годишен извештај за приходите.

Денеска истекува рокот за поднесување годишен извештај за приходи до УЈП

Inpress - 15.02.2011

Скопје, 15. февруари 2011 (ИНПРЕС) Најдоцна до крајот на денов, до Управата за јавни приходи, фирмите може да поднесат годишен извештај за приходи кои ги исплатиле на физички лица во текот на 2010.

Шалтерите на УЈП ќе работат со продолжено време

Кајгана - 14.02.2011

Сите шалтери на Управата за јавни приходи (УЈП) денеска и утре ќе работат со продолжено работно време до 20.00 часот поради најавите за зголемен метеж пред шалтерите.

Утре последен ден за пријавување на приходите

Алфа - 14.02.2011

На ден пред истекот на крајниот рок за доставување на годишен извештај за вкупните приходи во 2010-та година, само 25 илјади компании ја завршиле оваа обврска.

Утре истекува рокот за поднесување годишен извештај за приходи до УЈП

Сител - 14.02.2011

Фирмите најдоцна до утре до Управата за јавни приходи може да поднесат годишен извештај за приходи кои ги исплатиле на физички лица во текот на 2010 година.

Денеска е последен ден за поднесување годишен извештај за приходи до УЈП

Вечер Прес - 14.02.2011

Фирмите го имаат уште денешниот ден до Управата за јавни приходи да поднесат годишен извештај за приходи што ги исплатиле на физички лица во текот на 2010 година.

Шалтерите на УЈП ќе работат со продолжено време

Точка - 14.02.2011

Сите шалтери на Управата за јавни приходи (УЈП) денеска и утре ќе работат со продолжено работно време до 20.00 часот поради најавите за зголемен метеж пред шалтерите.

До утре може да се поднесуваат годишни извештаи за приходи

Курир - 14.02.2011

Утре истекува рокот за поднесување на годишни извештаи за приходи кои ги исплатиле фирмите на физички лица во текот на 2010 година, соопштуваат од Управата за јавни приходи.

УЈП: Утре последен ден за годишните извештаи за приход

eReporter - 14.02.2011

Рокот за поднесување на годишни извештаи за приходи кои ги исплатиле фирмите на физички лица во текот на 2010 година истекува утре, а аа ненавремено, односно неподнесување на годишен извештај, како и ...

Утре истекува рокот за поднесување годишен извештај за приходи до УЈП

Press24 - 14.02.2011

Фирмите најдоцна до утре до Управата за јавни приходи може да поднесат годишен извештај за приходи кои ги исплатиле на физички лица во текот на 2010 година.

“Пет до дванаесет“ за поднесување на даночни пријави

Нетпрес - 14.02.2011

Фирмите, и годинава ќе чекаат до “пет до дванаесет“ за да ги достават годишните даночни пријави за дополнителните приходи што им ги исплатиле на своите вработени и на соработниците во текот на ...