TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Канализација на улицата "Демир Трајко"

Утрински - 24.05.2002

Инвестиција на Општина Карпош Општината Карпош ќе гради атмосферска канализација во должина од 300 метри на улицата ?Демир Трајко" во населбата Долно Нерези. Проектот чини 1.750.000 денари, а инвеститор е Општината. Изведувач на работите е градежното претпријатие ?Бетон".

Атмосферска канализација во Долно Нерези

Вест - 21.05.2002

На улица Демир Трајко во Долно Нерези, Општина Карпош започна со градење на нова атмосферска канализација во должина од 300 метри. Претходно атмосферската и фекалната канализација беа споени, па при големи врнежи фекалиите од овој дел ги преплавуваа подрумите и куќите на граѓаните.