TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Канал5 - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ очекува Заев да се изјасни за демантот од Израел

Утрински - 18.10.2015

ВМРО-ДПМНЕ очекува од лидерот на СДСМ Зоран Заев да се произнесе по демантот на неговата изјава од Израел и да каже дали ја злоупотребил средбата со министерот за внатрешни работи, дали лажел дека има добиено важни финасиски и безбедносни документи ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Утрински - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

СДСМ: Заев во Израел имаше договорени и средби надвор од агендата

Утрински - 18.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на највисоко државно ниво, се вели во соопштението на СДСМ. - Претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните мора точно да знаат за што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел

Канал5 - 18.10.2015

Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик-шефот на Мосад

Дневник - 18.10.2015

Kолку што ни е познато, немало средба со заменик-шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан на прашањето дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се ...

Груевски: Лагите на Заев од посетата на Израел се голема брука за нашата држава и за сите граѓани

Канал5 - 18.10.2015

Посетата на опозицискиот лидер Зоран Заев е невиден срам за Македонија, оценува премиерот Никола Груевски. Според него уште повеќе загрижува фактот што Заев не даде извинување ниту на македонските граѓани, ниту на Израел, иако беше фатен во лага и ...

СДСМ: Груевски се плаши што ќе открие Заев по посетата на Израел

Фокус - 18.10.2015

Доаѓа моментот кога Груевски ќе разбере што не му е јасно“. Што ќе открие посетата Зоран Заев по средбите во Израел е болката на премиерот во заминување Никола Груевски , соопштија од СДСМ.

СДСМ: Заев во Израел имаше договорени и средби надвор од агендата

Канал5 - 18.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на највисоко државно ниво, се вели во соопштението на СДСМ. - Претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев креираше невиден меѓународен дипломатски скандал

Фокус - 18.10.2015

„Молкот во врска со демантите од Израел е јасен сигнал дека СДСМ потврдува дека ниту нивниот лидер се сретнал со шефот на Мосад, ниту било разговарано за внатрешни прашања во Македонија, безбеносни или финансиски“.

Реакции по посетата на Заев на Израел

24 Вести - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ, Зоран Заев за време на посетата на Израел се ...

Орјан: Заев немал средба со заменик шефот на Мосад

Нетпрес - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

СДСМ: Заев во Израел имаше средби и надвор од договорената агенда

Нова ТВ - 18.10.2015

Што ќе открие посетата Зоран Заев по средбите во Израел е болката на премиерот во заминување Никола Груевски, соопштија од СДСМ. „За жал на Груевски, претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби ...

ДПМНЕ: Лажењето на Заев е невиден меѓународен дипломатски скандал и преседан

Нова ТВ - 18.10.2015

„Колку што ни е познато Зоран Заев немаше средба со шефот на Мосад, ниту таква средба била планирана. Ова е најновата изјава на Амбасадорот на државата Израел во врска со скандалот кој го предизвика Зоран Лагата Заев.

СДСМ: Заев во Израел имаше договорени и средби надвор од агендата

Репортер - 18.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на највисоко државно ниво, се вели во соопштението на СДСМ. – Претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Лажењето на Заев е невиден меѓународен дипломатски скандал

+инфо - 18.10.2015

Колку што ни е познато Зоран Заев немаше средба со шефот на Мосад, ниту таква средба била планирана. Ова е најновата изјава на Амбасадорот на државата Израел во врска со скандалот кој го предизвика Зоран Лагата Заев.

СДСМ: Заев во Израел имаше и средби надвор од агендата

Р.С.Европа - 18.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на највисоко државно ниво, се вели во соопштението на СДСМ. „Претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев доби втор сериозен демант од Израел за три дена

Телеграф - 18.10.2015

Молкот во врска со демантите од Израел е јасен сигнал дека СДСМ потврдува дека ниту нивниот лидер се сретнал со шефот на Мосад, велат од владејачката партија Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Сител - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ: За што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел?

Р.С.Европа - 18.10.2015

Изјавата на на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев во Израел ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Нова ТВ - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните мора точно да знаат за што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел

Репортер - 18.10.2015

Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев ...

Oрјан: Заев не се сретна со заменик шефот на Мосад

+инфо - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните мора точно да знаат за што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел

Сител - 18.10.2015

Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев ...

ВМРО-ДПМНЕ: Молкот на СДСМ потврдува дека Заев не се сретнал со шефот на МОСАД

Курир - 18.10.2015

“Колку што ни е познато Зоран Заев немаше средба со шефот на Мосад, ниту таква средба била планирана”. Ова е најновата изјава на Амбасадорот на државата Израел во врска со скандалот кој го предизвика Зоран Лагата Заев.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ нема храброст да ја признае неодговорностa и незрелостa на Заев

Нетпрес - 18.10.2015

„Колку што ни е познато Зоран Заев немаше средба со шефот на Мосад, ниту таква средба била планирана”. Ова е најновата изјава на Амбасадорот на државата Израел во врска со скандалот кој го предизвика Зоран Лагата Заев.

Еве како СДСМ суши лаже

Нетпрес - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

МКД - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

СДСМ фатена во нова лага

Press24 - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Нов врел шамар за Заев, немало средба со вториот човек на Мосад

Телеграф - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан Ставајќи се во функција на манипулациите на СДСМ, 24Вести и Телма, медиумите кои единствено ја ...

Дан Орјан: Заев не се сретна со заменик шефот на Мосад, таква средба не ни била планирана

Press24 - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

Нов врел шамар за Заев, немало средба со вториот човек на МОСАД

Курир - 18.10.2015

Ставајќи се во функција на манипулациите на СДСМ, 24Вести и Телма, медиумите кои единствено ја следеа посетата на Зоран Заев во Озраел од лице место, пренесоа информација дека тој остварува средба со вториот човек на МОСАД, а подоцна лидерот на СДСМ ...

СДСМ: Груевски не може да се помири со посетата на Заев во Израел

Макфакс - 18.10.2015

Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно -владино ниво, реагира опозициската СДСМ на коментарот на премиерот и лидер на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски за ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Р.С.Европа - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

СДСМ: Што ќе открие Заев по средбите во Израел, е болката на Груевски

А1 On - 18.10.2015

„Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво. И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен.

СДСМ: Заев во Израел беше примен на највисоко државно-владино ниво

Телеграф - 18.10.2015

Од партијата наведуваат дека Заев во Израел имал успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од договорената агенда Опозициската СДСМ во писмена реакција која се однесува на посетата на лидерот Зоран Заев на Израел ...

Нова шлаканица за Заев - Израелскиот амбасадор Дан Орјан потврди: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Сител - 18.10.2015

Ново разобличување на манипулациите на лидерот на СДСМ Зоран Заев. Првиот човек на најголемата опозициска партија во Македонија немал средба со вториот човек на МОСАД. Ова го потврди израелскиот амбасадор Дан Орјан, кој во изјава за МИА, соопшти ...

ВМРО-ДПМНЕ: Дали Зоран Лагата Заев не не разбрал со кого се сретнал и што разговарал?

Макфакс - 18.10.2015

Дали Зоран Лагата Заев не разбрал со кого се сретнал и за што се разговарало или Зоран Лагата Заев намерно манипулирал со јавноста, реагира ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ за посетата на Заев во Израел.

СДСМ: Наскоро Груевски ќе разбере што не му е јасно

+инфо - 18.10.2015

Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво, се вели во реакцијата на СДСМ. „И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен.Што ќе открие ...

СДСМ: Груевски жали бидејќи не знае што ќе открие Заев по средбите во Израел

Репортер - 18.10.2015

„Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво. И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните мора точно да знаат за што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел

А1 On - 18.10.2015

Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев ...

Експертската јавност со став:По скандалот со Израел Заев го губи кредибилитетоти дома и надвор

Алфа - 18.10.2015

Лагите на Заев од посетата на Израел се голем срам за нашата држава, но уште повеќе загрижува тоа што си дозволува во држава каква што е Израел да изнесува вакви лаги, а претендира да биде претседател на влада, изјави премиерот Никола Груевски.

Уште една најнова лага на СДСМ доживува фијаско, Груевски денес воопшто не бил во Прилеп, a собирот таму поминал ...

Курир - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Уште една најнова лага на СДСМ доживува фијаско, Груевски денес воопшто не бил во Прилеп

Пулс24 - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

СДСМ: Наскоро Груевски ќе разбере што не му е јасно

Бриф - 18.10.2015

Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво, се вели во реакцијата на СДСМ. „И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен.Што ќе открие ...

„Лагите на Заев за посетата на Израел се срам за државата“

Денешен - 18.10.2015

Лагите на Заев од посетата на Израел се голем срам за нашата држава и за сите граѓани, но уште повеќе загрижува тоа што Заев си дозволува во една таква сериозна и значајна држава во светот да говори вакви лаги и вакви невистини, а претендира да биде ...

Луда работа: Груевски го брани Израел од Заев!?

Либертас - 18.10.2015

Заев беше поканет од државниот врв на Израел во својство на лидер на СДСМ а во улога на државен функционер. Токму затоа неговата посета и средби, како и изјавите потоа, не можат да ги загрозат односите меѓу Македонија и Израел.

И фатени во лага не се извинуваат

Вечер Прес - 18.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на највисоко државно ниво, се вели во соопштението на СДСМ. - Претседателот Заев во Израел имаше успешни средби по планирана агенда и бројни дополнителни средби надвор од ...

СДСМ: За жал на Груевски, Заев во Израел имаше и дополнителни средби надвор од агенда, наскоро ќе разбере што не му е ...

Либертас - 18.10.2015

„Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво. И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен“, реагира СДСМ, на вчерашното интервју на ...

Заев немал средба со заменик шефот на Мосад

еМагазин - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ: Дали Зоран Лагата Заев не не разбрал со кого се сретнал? Ваквата катастрофа не заслужува несериозни ...

Либертас - 18.10.2015

Дали Зоран Лагата Заев не разбрал со кого се сретнал и за што се разговарало или Зоран Лагата Заев намерно манипулирал со јавноста, реагира ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ за посетата на Заев во Израел.

Со кој се сретнал Заев во Израел: Реакции на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ

еМагазин - 18.10.2015

По изјавата на израелскиот амбасадор во земјава, дека лидерот на СДСМ, Зоран Заев во Израел немал средба со вториот човек на Мосад, реакции на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ. „ Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел беше примен на ...

Oрјан: Заев не се сретна со заменик шефот на Мосад

МК News - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

ВМРО-ДПМНЕ: За што разговарал и со кого се сретнал Заев во Израел?

МК News - 18.10.2015

Изјавата на Амбасадорот на државата Израел во врска со посетата на Зоран Заев, дека според негови сознанија немало средба со шефот на Мосад, е втор сериозен демант во овие три дена, по првиот во кој беше нагласено дека на куртоазните средби на Заев ...

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Република - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

Низата на лаги на СДСМ со уште еден пример за бескрупулозен обид за манипулирање на јавноста: Груевски денес воопшто не ...

Република - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Уште една лага на Заев! Немало средба со вториот човек на МОСАД

Пулс24 - 18.10.2015

Ставајќи се во функција на манипулациите на СДСМ, 24Вести и Телма, медиумите кои единствено ја следеа посетата на Зоран Заев во Озраел од лице место, пренесоа информација дека тој остварува средба со вториот човек на МОСАД, а подоцна лидерот на СДСМ ...

СДСМ: Груевски го мачи што ќе открие Заев по средбите во Израел

Локално - 18.10.2015

„Не може да се помири Никола Груевски со посетата на претседателот на СДСМ Зоран Заев на Израел, примен на највисоко државно-владино ниво. И на телевизија излезе Груевски за оваа посета, толку е немирен.

Фатени на дело - Еве како СДСМ суши лаже!

Вечер Прес - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Заев немал средба со вториот човек на МОСАД

Денешен - 18.10.2015

Ставајќи се во функција на манипулациите на СДСМ, 24Вести и Телма, медиумите кои единствено ја следеа посетата на Зоран Заев во Озраел од лице место, пренесоа информација дека тој остварува средба со вториот човек на МОСАД, а подоцна лидерот на СДСМ ...

Уште една најнова лага на СДСМ доживува фијаско, Груевски денес воопшто не бил во Прилеп, a собирот таму поминал ...

Вистина.мк - 18.10.2015

Информациите дека Никола Груевски бил на народен собир во Црквата Св. Димитрија во Прилеп и дека поради тоа имало слаба посетеност се уште еден пример за стратегијата на СДСМ базирана на лаги и манипулирање на јавноста.

Дан Орјан: Немало средба на Заев со заменик шефот на Мосад

Lider - 18.10.2015

Колку што ни е познато, немало средба со заменик шефот на Мосад. Таква средба не била ни планирана, вели во изјава за МИА израелскиот амбасадор Дан Орјан запрашан дали лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Израел се сретнал ...

Милошоски: Заев ја излажа македонската јавност

24 Вести - 17.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев се обиде да ја излаже македонската јавност дека при неговата куртоазна посета во Израел со тамошниот врв разговарал за важни безбедносни и финансиски прашања, изјави Антонио Милошоски од ...

ВМРО ДПМНЕ до Заев : На лагите им се кратки нозете

Канал5 - 17.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев два пати излажа . Еднаш ги излажа своите домаќини, израелскиот министер за внатрешни, а втор пат македонската јавност дека имал важни средби за финансиски и безбедносни прашања.

Милошоски: Заев го злоупотреби гостопримството на Израел

Фокус - 17.10.2015

Лидерот на СДСМ се обиде да ја излаже и македонската јавност за тоа дека тој е некој политичар од висок ранг и дека добил некои доверливи документи од финансиски или безбедносен карактер, рече функционерот на ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ:Посетата на Заев на Израел е дипломатски скандал

Телма - 17.10.2015

ВМРО-ДПМНЕ бара претседателот на СДСМ Зоран Заев да даде детално објаснување за како што велат дипломатскиот скандал со посетата на Израел и појаснувањето оттаму дека со вицепремиерот на Израел не разговарале за безбедносни и финансиски ...

Груевски: Лагите на Заев за посетата на Израел се срам за државата

Канал5 - 17.10.2015

Лагите на Заев од посетата на Израел се голем срам за нашата држава и за сите граѓани, но уште повеќе загрижува тоа што Заев си дозволува во една таква сериозна и значајна држава во светот да говори вакви лаги и вакви невистини, а претендира да биде ...

Експертите сметаат дека Заев не треба да си поигрува со безбедноста на државата

Канал5 - 17.10.2015

Реакциите на експертската јавност по посетата на опозицискиот лидер Зоран Заев во Израел не стивнуваат. Изјавата која Заев ја даде од Израел дека на средбите се разговарало за политички теми и израелската донација, беше демантирана од тамошниот ...

Милошоски: Се додека не се произнесат за дипломатскиот скандал, тој ќе биде познат како Зоран Лагата Заев

Курир - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев. „Со Зоран Заев не е разговарано за какви било безбедносни или финансиски прашања“, појасни Антонио Милошоски, член на ИК на ...

Груевски: Лагите на Заев од посетата на Израел се голема брука за нашата држава и за сите граѓани

Press24 - 17.10.2015

Премиерот Никола Груевски во Дневникот на Канал 5 лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел ги оцени како невиден срам за Република Македонија. -Се случи голем срам за државата.

МИЛОШОСКИ: СДСМ трет ден молчи за дипломатскиот гаф со Израел

Телеграф - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев дека со него не е разговарано за какви било безбедносни или финансиски прашања, наспроти неговите кажувања, кој што злоупотребувајќи ...

Милошоски: Заев ја излажа македонската јавност и го злоупотреби гостопримството на Израел

МКД - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев. „Со Зоран Заев не е разговарано за какви било безбедносни или финансиски прашања“.

Не стивнуваат реакциите по дипломатскиот скандал на Заев

Алфа - 17.10.2015

Не стивнуваат реакциите за дипломатскиот скандал на лидерот на СДСМ Зоран Заев кој по посетата на Израел изјави дека бил примен на највисоко ниво и се разговарало за политички теми. Како да му се верува на Заев за преговорите за разрешување на ...

Аналитичарите го оценуваат како скандалозно однесувањето на Заев во Израел

Сител - 17.10.2015

Не стивнуваат реакциите по изјавата на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, дадена при неговата посета на Израел, која предизвика голем дипломатски скандал. Посебно, откако Министерот за внатрешни работи на Израел Силван Шалом преку соопштени до медиумите, ...

Милошоски: Зошто СДСМ молчи за дипломатскиот гаф на Заев?

Нетпрес - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев – „Со Зоран Заев не е разговарано за какви било безбедносни или финансиски прашања“, истакна Антонио Милошоски, член на Извршниот ...

Нокаутот од Израел го патосираше Заев

Курир - 17.10.2015

Незадоволството кај членството, лошата политика, како и нискиот рејтинг на СДСМ очигледно влијаат Зоран Заев да се вовлекува во сè поголеми лаги, а во обид за сопствен спас. Јавноста веќе е запозната дека посетата на Заев на Израел не поминала онака ...

ВМРО-ДПМНЕ очекува Заев да се изјасни за демантот од Израел

А1 On - 17.10.2015

ВМРО-ДПМНЕ очекува од лидерот на СДСМ Зоран Заев да се произнесе по демантот на неговата изјава од Израел и да каже дали ја злоупотребил средбата со министерот за внатрешни работи, дали лажел дека има добиено важни финасиски и безбедносни документи ...

Латас: Заев ги доведе работите на уличарско ниво, па мораше од Израел да кажат дека тој лаже

Нетпрес - 17.10.2015

Уредникот на Сител телевизија Драган Павловиќ – Латас во синоќешното гостување во емисијата „Јади Бурек“ истакна дека начинот на кој е пратен Зоран Заев во Израел е организиран од ПР агенција од Израел.

Груевски: Лагите на Заев од посетата на Израел се голема брука за нашата држава и за сите граѓани

Курир - 17.10.2015

Премиерот Никола Груевски во Дневникот на Канал 5 лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел ги оцени како невиден срам за Република Македонија. -Се случи голем срам за државата.

ГРУЕВСКИ: Лагите на Заев за посетата на Израел се срам за цела држава

Телеграф - 17.10.2015

Заев дома е шеф на СДСМ - најголема опозициска партија, но во странство тој ја претставува Македонија и неговите гафови, грешки и лаги се брука за целата држава и за целиот народ. Јас лично се чувствувам многу непријатно кога ќе се случи ваква ...

Груевски: Лагите на Заев по посетата на Израел се срам за Македонија

Нетпрес - 17.10.2015

Премиерот Никола Груевски во Дневникот на Канал 5 лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел ги оцени како невиден срам за Република Македонија. -Се случи голем срам за државата.

Нокаутот од Израел го дотепа Заев

Пулс24 - 17.10.2015

Незадоволството кај членството, лошата политика, како и нискиот рејтинг на СДСМ очигледно влијаат Зоран Заев да се вовлекува во сè поголеми лаги, а во обид за сопствен спас. Јавноста веќе е запозната дека посетата на Заев на Израел не поминала онака ...

Латас: Заев ги доведе работите на уличарско ниво, па мораше од Израел да кажат дека тој лаже

Денешен - 17.10.2015

Уредникот на Сител телевизија Драган Павловиќ – Латас во синоќешното гостување во емисијата „Јади Бурек“ истакна дека начинот на кој е пратен Зоран Заев во Израел е организиран од ПР агенција од Израел.

Латас: Како да му се верува на Заев во преговорите, по лагата за Израел

Вечер Прес - 17.10.2015

Латас вели дека ако ова го лаже Заев кај официјален израелски заменик министер за внатрешни работи, како да му се верува на тоа што го зборува во преговорите Уредникот на Сител телевизија Драган Павловиќ – Латас во синоќешното гостување во емисијата ...

(ВИДЕО) Милошоски: Се додека не се произнесат за дипломатскиот скандал, тој ќе биде познат како Зоран Лагата Заев

Локално - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев. „Со Зоран Заев не е разговарано за какви било безбедносни или финансиски прашања“, појасни Антонио Милошоски, член на ИК на ...

Милошоски: Лажењето на Заев ќе заврши со уште еден голем демант на 24. април

Пулс24 - 17.10.2015

Државата Израел и нејзините највисоки функционери излегоа со кристално јасен став околу куртоазната средба со Заев. Ви пренесуваме интегрален текст од прес конференцијата за новинари на која се обрати Антонио Милошоски, член на Извршниот Комитет на ...

Зоран Л. Заев трет ден молчи за дипломатскиот гаф со пријателскиот Израел

Република - 17.10.2015

ВМРО-ДПМНЕ очекува од лидерот на СДСМ Зоран Заев да се произнесе по демантот на неговата изјава од Израел и да каже дали ја злоупотребил средбата со министерот за внатрешни работи, дали лажел дека има добиено важни финасиски и безбедносни документи ...

Ако Заев си дозволува да лаже во Израел, што ли да очекуваме во Македонија од него

Вечер Прес - 17.10.2015

Премиерот Никола Груевски во Дневникот на Канал 5 лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел ги оцени како невиден срам за Република Македонија. -Се случи голем срам за државата.

Груевски: Постапките на Заев се срам за државата

Пулс24 - 17.10.2015

Премиерот Никола Груевски во Дневникот на Канал 5 лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел ги оцени како невиден срам за Република Македонија. - Се случи голем срам за државата.

Како да му верува на Заев, кога лаже од состанок со врвни луѓе од една пријателска држава

Република - 17.10.2015

-Се случи голем срам за државата. Политичар кој претендира за премиерска позиција да замине во странство и да ја брука државата. Невистини зборуваше пред самата зграда. Моите информации говорат дека после случката имале координација МНР , МОСАД и ...

Невиден срам за Македонија се лагите на Зоран Заев по неговата посета на Израел

Lider - 17.10.2015

Невиден срам за Република Македонија се лагите и гафовите на Зоран Заев по неговата посета на Израел, истакна премиерот Груевски во Дневникот на Канал 5. “Се случи голем срам за државата. Политичар кој претендира за премиерска позиција да замине во ...

ВМРО-ДПМНЕ очекува Заев да се изјасни за демантот од Израел

Lider - 17.10.2015

ВМРО-ДПМНЕ очекува од лидерот на СДСМ Зоран Заев да се произнесе по демантот на неговата изјава од Израел и да каже дали ја злоупотребил средбата со министерот за внатрешни работи, дали лажел дека има добиено важни финасиски и безбедносни документи ...

Израел го демантираше Заев: Дипломатски скандал или недоразбирање?

24 Вести - 16.10.2015

„Изјавата на Заев дадена по средбата со државниот врв на Израел е многу прецизна и порачуваат дека оние кои не сакаат да разберат, ќе дојде момент кога ќе разберат.“ Ова е реакцијата на опозициската СДСМ откако вчера во медиумите беше објавено ...

Шалом за средбата со Заев: Куса и куртоазна

Утрински - 16.10.2015

Средбата со претседателот на СДСМ, Зоран Заев, беше куса и куртоазна што е нормално за две пријателски земји, се вели во соопштението од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом.

Експерти: Заев предизвика дипломатски скандал

Канал5 - 16.10.2015

Посетата на опозицискиот лидер Зоран Заев во Израел прерасна во дипломатски скандал. Со неточните изјави кои ги даде Заев по средбата со израелскиот министер за внатрешни работи Силван Шалом, дека на средбата се разговарало за политички теми и ...

Дали лидерот на СДСМ направи дипломатски скандал со Израел?

МРТ - 16.10.2015

Дали лидерот на СДСМ направи дипломатски скандал со Израел? Дали неговата изјава демантирана од тамошните власти може да им наштети на односите меѓу двете земји? Потпретседателот на опозициската партија, Дамјан Манчевски не коментира.

ЧИЛИМАНОВ: Заев се обиде да ги наруши односите со Израел

Телеграф - 16.10.2015

Прво Кина, а сега и Израел, јасно порачаа дека немало никаков криминал во крајно чувствителните проекти за соработка кои овие земји ги имаат со Македонија, а кои Заев на неверојатно неодговорен начин лажно ги претставуваше во јавноста Во време на ...

На што е подготвен Заев ако лажел за разговорите во Израел

Сител - 16.10.2015

Дипломатски скандал предизвика изјавата на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, дадена во Израел. Израелските власти експресно демантираа дека му дале материјали за наводни криминални набавки на македонската влада.

Чилиманов: По вчерашната изјава од Израел, на Заев бомбата му пукна во рака

Нетпрес - 16.10.2015

По вчерашната изјава од Израел дека Заев бил во обична куртоазна посета, бомбата му пукна во рака . Ова го посочува новинарот Цветин Чилиманов, пренесува „ Курир “. Во време на неговата, како што самиот крајно неодговорно ја нарече, бомбашка ...

СДСМ:Груевски е нервозен поради официјалната посета на Заев на Израел

+инфо - 16.10.2015

Разбирлива е нервозата кај Груевски од официјалнта посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев на Израел каде што беше пречекан на највисоко државно – владино ниво, па оттука се и нарачаните манипулации околу разговараното на остварените средби ...

СДСМ: Груевски е нервозен од посетата на Заев на Израел

Репортер - 16.10.2015

Разбирлива е нервозата кај Груевски од официјалната посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев на Израел каде што беше пречекан на највисоко државно – владино ниво. Оттаму се нарачаните манипулации околу разговараното на остварените средби.

ВМРО – ДПМНЕ: СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Заев

Нетпрес - 16.10.2015

СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев околу посетата во Израел, се вели во соопштението што денес владејачката ВМРО-ДПМНЕ го упати во јавноста. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО – ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Заев

Репортер - 16.10.2015

СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев околу посетата во Израел, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ. „На СДСМ сега им се виновни медиумите, а демант за ноторните лаги на Зоран Заев стигна дури и од официјален Тел-Авив, ...

ВМРО-ДПМНЕ мисли дека Шалом е шеф на Мосад, а не вицепремиер и министер за внатрешни работи

Репортер - 16.10.2015

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше за посетата на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на Израел. Тие ја искористија реакцијата на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом за средбата која ја имаше со Заев.

ОСТАР ДЕМАНТ ОД ИЗРАЕЛ: Куса и куртоазна беше средбата со Заев

Телеграф - 16.10.2015

На средбата се разговарало за општи прашања, особено околу потребите за подобрување на односите меѓу Израел и Македонија. Министерот нагласи дека на средбата не се разговарало за какви било безбедносни или финансиски прашања, стои во соопштение што ...

Чилиманов: Заев се обиде да ги наруши односите со Израел, бомбата му пукна во рака

Курир - 16.10.2015

- Во време на неговата, како што самиот крајно неодговорно ја нарече, бомбашка кампања, Заев се обиде драматично да ги наруши односите меѓу Македонија и неколку наши стратегиски партнери, како Кина и Израел, вели новинарот Цветин Чилиманов кој важи ...

СДСМ: Разбирлива е нервозата кај Груевски од посетата на Заев на Израел

А1 On - 16.10.2015

Разбирлива е нервозата кај Груевски од официјалнта посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев на Израел каде што беше пречекан на највисоко државно – владино ниво. Оттаму се нарачаните манипулации околу разговараното на остварените средби.

Патолошко лажење: Заев го демантира кој ќе стигне!

Курир - 16.10.2015

На лидерот на СДСМ му тргна со демантите. Откако минатата недела беше демантиран од својата партија преку потпретседателката Радмила Шеќеринска, вчера градоначалникот на Струмица ги покажа своите меѓународни способности да биде демантиран од ...

СДСМ продолжува да ги цензурира своите медиуми, Либертас се попишмани за Заев

Курир - 16.10.2015

Синоќа на про-опозицискиот портал Либертас беше објавен демантот од израелскиот министер за внатрешни работи Силван Шалом околу средбата со Зоран Заев. Опозицискиот лидер тврдеше дека бил во официјална посета на Израел на највисоко државно ниво на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ панично се обидува да го одбегне скандалот во кој заглави Заев

Курир - 16.10.2015

СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев околу посетата во Израел, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на владејачката партија На СДСМ сега им се виновни медиумите, а ...

Нов скандал на Зоран Заев – официјален Израел ги демантира неговите тврдења

Алфа - 16.10.2015

Нов скандал во кој се вплетка лидерот на опозицијата. Израелската средба на Зоран Заев со министерот Силбан Шалом била куса, куртоазна и општа. Остар демант од амбасадата на Израел на тврдењата на претседателот на СДСМ кој во Тел Авив изјави дека се ...

Заев пак фатен во лага, "бомбите" му пукаат во рака

Вечер Прес - 16.10.2015

Во соопштението од министерот за внатрешни работи на Израел Силван Шалом, стои дека се работело за куса куртоазна средба со лидерот на опозицијата Заев што е нормално за две пријателски земји.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Заев

Либертас - 16.10.2015

СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев околу посетата во Израел, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ. „На СДСМ сега им се виновни медиумите, а демант за ноторните лаги на Зоран Заев стигна дури и од официјален Тел-Авив, ...

Шалом за средбата со Заев: Имав само куса куртоазна средба

МК News - 16.10.2015

Имав куса, куртоазна средба со лидерот на опозицијата Зоран Заев што е нормално за две пријателски земји, се вели во соопштението од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом во кое се појаснува средбата која ...

Чилиманов: Заев се обиде да ги наруши односите со Израел, бомбата му пукна во рака

Вечер Прес - 16.10.2015

По вчерашната изјава од Израел дека Заев бил во обична куртоазна посета, на која не се разговарало за никакви безбедносни или финансиски прашања, која е директно спротивна на изјавата на Заев Во време на неговата, како што самиот крајно неодговорно ...

Чилиманов: Бомбата на Заев му пукна во рака

Пулс24 - 16.10.2015

- Во време на неговата, како што самиот крајно неодговорно ја нарече, бомбашка кампања, Заев се обиде драматично да ги наруши односите меѓу Македонија и неколку наши стратегиски партнери, како Кина и Израел, вели новинарот Цветин Чилиманов кој важи ...

Латас: Заев ја посрами Македонија на меѓународен план

Пулс24 - 16.10.2015

Заев злоупотреби гостопримство на држава како Израел, тоа е сериозна држава и битна во светот за да ја употреби и излаже за домашна политика и повторно да биде фатен во лага и измама пред македонската јавност и македонските гласачи, изјави во ...

Чилиманов: Бомбата на Заев му пукна во рака, се обиде да ги наруши односите со Израел

Република - 16.10.2015

Повторно се разоткриени лагите на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, со кои се обиде да ја манипулира јавноста по средбата со израелскиот министер за внатрешни работи. По вчерашната реакција од Израел дека се работело само за куса куртоазна средба со ...

СДСМ: Груевски е нервозен поради официјалната посета на Заев на Израел

Либертас - 16.10.2015

Разбирлива е нервозата кај Груевски од официјалнта посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев на Израел каде што беше пречекан на највисоко државно – владино ниво, па оттука се и нарачаните манипулации околу разговараното на остварените средби ...

Заев го демантира кој ќе стигне

Пулс24 - 16.10.2015

На лидерот на СДСМ му тргна со демантите. Откако минатата недела беше демантиран од својата партија преку потпретседателката Радмила Шеќеринска, вчера градоначалникот на Струмица ги покажа своите меѓународни способности да биде демантиран од ...

ВМРО-ДПМНЕ мисли дека Шалом е шеф на Мосад, а не вицепремиер и министер за внатрешни работи

Либертас - 16.10.2015

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше за посетата на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на Израел. Тие ја искористија реакцијата на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом за средбата која ја имаше со Заев.

ДЕТАЛИ ОД ИЗРАЕЛ: Заев морал да се правда поради разоткривањето на идентитетот на нивниот разузнавач?!

Пулс24 - 16.10.2015

Медиумската фама која ја направија сороспиите, всушност имаше за цел да се покрие вистинската причина за посетата на Заеев во Израел, бидејќи истата ниту била организирана за градење на политички релации, ниту за давање или одземање на поддршка кон ...

Чилиманов: Заев се обиде да ги наруши односите со Израел

Денешен - 16.10.2015

– Во време на неговата, како што самиот крајно неодговорно ја нарече, бомбашка кампања, Заев се обиде драматично да ги наруши односите меѓу Македонија и неколку наши стратегиски партнери, како Кина и Израел, вели новинарот Цветин Чилиманов кој важи ...

Реакција од ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев

Пулс24 - 16.10.2015

СДСМ панично се обидуваат да го одбегнат скандалот во кој се заглави Зоран Заев околу посетата во Израел. На СДСМ сега им се виновни медиумите, а демант за ноторните лаги на Зоран Заев стигна дури и од официјален Тел-Авив, бидејќи државата Израел не ...

Шалом:Имав само куса куртуазна средба со Заев

Телма - 15.10.2015

По посетата на Зоран Заев на Израел пред малку пристигна соопштение од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом во кое се појаснува средбата која ја имаше со македонскиот опозициски лидер.

Шалом: Имав куса куртoазна средба со Заев

Фокус - 15.10.2015

Во соопштението се вели дека се работело за куса куртуазна средба со лидерот на опозицијата Заев што е нормално за две пријателски земји. По посетата на лидерот на опозицијата, Зоран Заев, на Израел, денеска пристигна соопштение од кабинетот на ...

Заев: Израел ми даде документи за криминалите на оваа власт

Фокус - 15.10.2015

„Ми беа ставени на располагање детали, секако со документација и аргументација, кои сега веќе ги поседуваме.“ -Израелската влада покажа решителност да ги сподели индикациите за криминал во тоа време, а сега веќе и потврдените аргументации за ...

ДЕМАНТ ОД ИЗРАЕЛ: Средбата со Заев беше куса и куртоазна

Телеграф - 15.10.2015

Министерот нагласува дека на средбата не се разговараше за било какви безбедносни или финансиски прашања, стои во соопштението кое го пренел израелскиот амбасадор во Македонија, Дан Орјан Куса и куртоазна, со разговор за општи прашања била средбата ...

Шалом: Имав куса куртоазна средба со Заев

Репортер - 15.10.2015

По посетата на Зоран Заев на Израел пред малку пристигна соопштение од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом во кое се појаснува средбата која ја имаше со македонскиот опозициски лидер.

Науновски за дипломатскиот скандал: Заев е демаскиран, ќе биде жестоко казнет од народот на следните избори

Курир - 15.10.2015

Нелогичната политика на СДСМ ги дестабилизира и меѓународните позиции на РМ, во смисла на пријателска соработка со влијателни држави како Израел, што ги мултиплицира негативните аспекти на антидржавната политика на СДСМ, во овој контекст.

Шалом за средбата со Заев: Имав само куса куртоазна средба

МКД - 15.10.2015

Имав куса, куртоазна средба со лидерот на опозицијата Зоран Заев што е нормално за две пријателски земји, се вели во соопштението од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом во кое се појаснува средбата која ...

Заев повторно фатен жив во мега лага и измама, ја избрука Македонија и на меѓународен план

Курир - 15.10.2015

Заев злоупотреби гостопримство на држава како Израел, тоа е сериозна држава и битна во светот за да ја употреби и излаже за домашна политика и повторно да биде фатен во лага и измама пред македонската јавност и македонските гласачи, изјави во ...

Интервјуто на Заев за Топ тема на Телма (ВИДЕО)

+инфо - 15.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев во во интервју за Телма кое Боби Христов го направи во Израел, а се емитуваше вчеравечер во Топ тема. вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на ...

Нов врел шамар за Заев од Израел

Курир - 15.10.2015

Вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом остро го демантираше опозицискиот лидер Зоран Заев за тврдењата на претседателот на СДСМ дека на средбата се разговарало за донацијата од Израел во пари за Македонија, што беше дел ...

Нов врел шамар за Заев од Израел

Нетпрес - 15.10.2015

Нов врел шамар за Заев од Израел. Вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом остро го демантираше опозицискиот лидер Зоран Заев за тврдењата на претседателот на СДСМ дека на средбата се разговарало за донацијата од Израел ...

Многу бабици, килави аргументи

СПФМ - 15.10.2015

[Рецензија: Пробиен обидот за лага на опозицијата – советниците за односи со јавност нека му ги вратат парите на Заев] Брзината и потребата да се напише текст во некаква „дедлајн“ ситуација веројатно е најважниот причинител за лошото здравје на ...

Израелскиот вицепремиер Шалом: Имав само куса куртоазна средба со Заев

Вечер Прес - 15.10.2015

По посетата на Зоран Заев на Израел, израелскиот амбасадор во Македонија Дан Орјан, го пренесе соопштението од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом, а во кое се се појаснува средбата со македонскиот ...

Шалом: Имав само куса куртоазна средба со Заев

Либертас - 15.10.2015

По посетата на Зоран Заев на Израел пред малку пристигна соопштение од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом во кое се појаснува средбата која ја имаше со македонскиот опозициски лидер, објави Телма .

(ВИДЕО) Интервју со Заев од Израел: СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

Локално - 15.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев во интервју за емисијата ТОП ТЕМА на Телма, вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица ...

Нов ВРЕЛ шамар за Заев од Израел

Денешен - 15.10.2015

Вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом остро го демантираше опозицискиот лидер Зоран Заев за тврдењата на претседателот на СДСМ дека на средбата се разговарало за донацијата од Израел во пари за Македонија, што беше дел ...

Црпнатиот од Муртино лаже и од светата земја Израел (видео)

Република - 15.10.2015

Телевизијата Телма објави дека по посетата на Зоран Заев на Израел, израелскиот амбасадор во Македонија Дан Орјан, го пренел соопштението од кабинетот на вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел Силван Шалом, а во кое се се појаснува ...

Опремата од Израел: Прашања што заслужуваат одговор

Призма - 14.10.2015

Недостасуваат одговори на повеќе прашања за да биде убедлива официјалната верзија на приказната за набавка на опремата од Израел. Заев е убеден дека Израел не донирал пари / ФОТО: СДСМ Ненадејната посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на ...

СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

Телма - 14.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица Јанева. Тој ова го кажа во интервју со Боби Христов кое ќе го емитуваме ...

СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

Репортер - 14.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица Јанева. Тој ова го кажа во интервју со Боби Христов кое ќе го емитуваме ...

Ерусалим пост: Во градот на насилството Заев зборуваше за мир и за слобода

+инфо - 14.10.2015

Бранот на тероризам кој ја зафати земјата не го поколеба македонскиот лидер на опозицијата Зоран Заев да го посети за првпат Израел, неделава, во пресрет на изборите во април следната година во неговата земја, пишува Ерусалим пост.

Заев: Наша задача е да го спречиме иселувањето на македонската младина, преку два чекори

МКД - 14.10.2015

Бранот тероризам што пустоши низ Израел не го одврати Зоран Заев од неговата прва посета во земјата, пред македонските избори во април, вели угледниот израелски медиум Џерусалим пост во текст посветен на македонскиот опозициски лидер.

Израел го призна Заев за премиер!?

Репортер - 14.10.2015

Израелскиот весник, Јерусалем пост,лидерот на СДСМ Зоран Заев, го нарече македонскиот премиер, кој со голема надеж зборува за слободата и љубовта кон Израел. За христијанинот политичар, од континентална земја со големина колку државата Вермонт, која ...

ПРИЗМА: Опремата од Израел, прашање што заслужува одговор

Репортер - 14.10.2015

Недостасуваат одговори на повеќе прашања за да биде убедлива официјалната верзија на приказната за набавка на опремата од Израел. Едно од прашањата што заслужуваат одговор е и зошто МВР сѐ уште на ја изготвило кривичната пријава за Заев поради ...

СДСМ има нови докази за наводната набавка на опрема за прислушување од Израел

МКД - 14.10.2015

СДСМ има нови докази за наводната набавка на опрема за прислушување од Израел, вели лидерот на партијата, Зоран Заев, во интервју што ќе се емитува вечерва во емисијата „Топ тема“, најави телевизијата Телма .

Заев: Она што ќе биде потврдено од добиеното од Израел, ќе стаса до обвинителството

+инфо - 14.10.2015

Без резерва луѓето во Израел ми пристапија, без некои посебни барања за тајност. Ние побаравме, луѓето не пречекаа. Она што е на наше располагање, и се разбира, она што ќе биде потврдено ќе биде доставено до Јавното обвинителство, рече Заев во ...

Заев: Од Израел ми беа ставени на располагање документи како материјални докази за криминалот на власта

МКД - 14.10.2015

Израелската влада покажа решителност да ги сподели индикациите за криминал во тоа време, а сега веќе и потврдените аргументации за криминал, за незаконски дејства што се вршеле при набавка на опрема за потребите на службите на македонското ...

СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

+инфо - 14.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица Јанева. Тој ова го кажа во интервју за Телма кое Боби Христов го ...

(ВИДЕО) Интервју со Заев од Израел: СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

Либертас - 14.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев во интервју за емисијата ТОП ТЕМА на Телма, вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица ...

(ПРИЗМА) Опремата од Израел: Прашања што заслужуваат одговор

Локално - 14.10.2015

Недостасуваат одговори на повеќе прашања за да биде убедлива официјалната верзија на приказната за набавка на опремата од Израел. Ненадејната посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на Израел и неговите средби деновиве со тамошниот претседател ...

Заев: Она што ќе биде потврдено од добиеното од Израел, ќе стаса до обвинителството

Бриф - 14.10.2015

Без резерва луѓето во Израел ми пристапија, без некои посебни барања за тајност. Ние побаравме, луѓето не пречекаа. Она што е на наше располагање, и се разбира, она што ќе биде потврдено ќе биде доставено до Јавното обвинителство, рече Заев во ...

Ерусалим пост: Во градот на насилството Заев зборуваше за мир и за слобода

Либертас - 14.10.2015

Бранот на тероризам кој ја зафати земјата не го поколеба македонскиот лидер на опозицијата Зоран Заев да го посети за првпат Израел, неделава, во пресрет на изборите во април следната година во неговата земја, пишува Ерусалим пост.

(Призма) Опремата од Израел: Прашања што заслужуваат одговор

Либертас - 14.10.2015

Недостасуваат одговори на повеќе прашања за да биде убедлива официјалната верзија на приказната за набавка на опремата од Израел. Ненадејната посета на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на Израел и неговите средби деновиве со тамошниот претседател ...

Ерусалим пост: Во градот на насилството Заев зборуваше за мир и за слобода

Бриф - 14.10.2015

Бранот на тероризам кој ја зафати земјата не го поколеба македонскиот лидер на опозицијата Зоран Заев да го посети за првпат Израел, неделава, во пресрет на изборите во април следната година во неговата земја, пишува Ерусалим пост.

(ВИДЕО) Заев од Израел: СДСМ има нови докази за набавката на опрема за прислушување

Либертас - 14.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев вели дека СДСМ има нови докази околу наводната набавка на опрема за прислушување од Израел што ќе и бидат предадени на специјалната обвинителка Катица Јанева. Тој ова го кажа во интервју со Боби Христов кое Телма ќе го ...

Лидерот на СДСМ Зоран Заев на средба со вториот човек на Мосад

24 Вести - 13.10.2015

Лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Иако средбата се одржува во тајност, сепак како што дознава 24 Вести, високиот функционер на тајната служба на ...

И бомбите на агендата на Заев во Израел

Телма - 13.10.2015

Дилемите што ги отвори ја прислушуваните разговори за набака на опрем за приалушување е можно да бидат тема на средбата на лидерот на СДСМ Зоран Заев со вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силцан Шалом попладнево во Израел.

Шалом:Израел е воздржан за скандалот за прислушување

Телма - 13.10.2015

И по шест месеци Израел останува воздржан за скандалот со прислушувањето, нема да се мешам во внатрешните прашања на вашата земја, изјави вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом.

Израел е воздржан околу скандалот со прислушувањето

Утрински - 13.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се сретна со вицепремиерот и министер за внатрешни работи, Силван Шалом, во рамките на неговата посета на Израел. Според најавите требало да се разговара и за содржината на една од „бомбите“ на опозицијата, што ...

Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија

24 Вести - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад.

Заев: Се потврди дека Израел не дал донација во пари за Македонија

Фокус - 13.10.2015

Финансиските донации не се познати за Израел, што само уште еднаш се потврдува дека провизијата, финансиите кои што легнуваат на сметка се апсолутно надвор од секаков вид на законите работење.

Претседателот на СДСМ Заев се сретна со израелскиот вицепремиер Силван Шалом

Канал5 - 13.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска, во рамки на посетата на Израел, се сретна со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом. - Во интерес на соработката можам да кажам дека денеска со потпретседателот на Владата и со дел од ...

Лидерот на СДСМ Зоран Заев ќе има средба со вториот човек на Мосад

24 Вести - 13.10.2015

Лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, треба да има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Заев треба да има средба и со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Схалом.

Заев на средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад

Фокус - 13.10.2015

Инаку, синоќа шефот на опозицијата имаше средби и разговори со бизнис заедницата на Израел на која се дискутираше за развивање на севкупните односи особено на економски план како и за можностите за идно инвестирање во Македонија Лидерот на ...

Заев на средба со вториот човек на Мосад

Утрински - 13.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев, кој е во посета на Израел, денеска ќе има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад и со вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силцан Шалом Иако средбата се одржува во тајност, ...

(ВИДЕО) Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија

Репортер - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад, извор 24 вести Ова ...

(ВИДЕО) Заев од Израел: Се потврди дека се незаконски провизиите кои легнале на нечии сметки

А1 On - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад.

(ВИДЕО) Заев од Израел: Не дале финансиски донациии! Се потврдува провизијата

Репортер - 13.10.2015

Во интерес на соработката можам да кажам дека денеска со потпретседателот на Владата и со дел од службите коишто работат во владините институции, разговаравме и тие се информирани целосно за она што беше дел од споделувањето на прислушуваните ...

Заев: Се потврди дека Израел нема дадено донации во пари за Македонија

Нова ТВ - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад.

24 Вести: Зоран Заев на средба со вториот човек на Мосад

Репортер - 13.10.2015

Лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Иако средбата се одржува во тајност, сепак како што дознава 24 Вести, високиот функционер на тајната служба на ...

Заев пак лаже: На средбата со Шалом не се разговарало за политички теми

Нетпрес - 13.10.2015

Уште еден шамар за Заев од Израел. Шалом за изјавата за Заев, на средбата не се разговарало за неговите „бомби“ и за политички теми . Министерот за внатрешни работи на државата, Силван Шалом во изјава за медиумите директно го демантираше Зоран Заев ...

Заев на средби со Мосад и со првиот полицаец, „бомбата“ за израелската опрема за прислушување главна тема

МКД - 13.10.2015

Претседателот на СДСМ денеска ја продолжува тридневната посета на Израел. По вчерашната средба со израелскит претседател, Заев денеска има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад и со министерот за внатрешни работи.

Заев на средба во Изаел со вториот човек на Мосад

Нова ТВ - 13.10.2015

Лидерот на Социјалдемократскиот сојуз, Зоран Заев кој во моментов е на посета во Израел, треба да има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Заев треба да има средба и со вицепремиерот и министер за внатрешни работи ...

Заев на средба со вториот човек на Мосад

+инфо - 13.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад, јави 24 Вести . Иако средбата се одржува во тајност, сепак како што дознава 24 Вести, високиот функционер на тајната служба ...

Шалом: Израел останува воздржан за скандалот со прислушувањето во Македонија

Репортер - 13.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, кој се наоѓа во Израел, денеска се сретна со вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел- Силван Шалом, информира Локално. Разговарале за актуелната политичка состојба во државава и за прислушуваните разговори ...

„Република“: Пробиен обидот за лага на опозицијата – ПР-менаџерите нека му ги вратат парите на Заев

Курир - 13.10.2015

Стратезите на Заев доживеаа дебакл. Стручњаците за односи со јавност кои Заев дебело ги плаќа треба да ги отпушти. Парите кои струмичкиот олигарх ги дал за да издејствува замачкување на очи со посетата на Израел треба да му ги вратат.

„Република“: Пробиен обидот за лага на опозицијата – ПР-менаџерите нека му ги вратат парите на Заев

Нетпрес - 13.10.2015

Стратезите на Заев доживеаа дебакл. Стручњаците за односи со јавност кои Заев дебело ги плаќа треба да ги отпушти. Парите кои струмичкиот олигарх ги дал за да издејствува замачкување на очи со посетата на Израел треба да му ги вратат.

„Денешен“: Шамар за Заев од Израел

Курир - 13.10.2015

Израелскиот министер за внатрешни работи, Силван Шалом, го распрсна балонот кој го дуваа опозициските медиуми дека опозицискиот лидер Зоран Заев со него ќе зборува за политички теми и бомбите, изјавувајќи дека Израел нема намера да се меша во ...

Заев: Израел не дал финансиски донации, се потврди провизијата за власта (ВИДЕО)

+инфо - 13.10.2015

Финансиските донации не се познати за Израел, што значи само уште еднаш се потврдува провизијата, изјави денеска во Израел, лидерот на СДСМ, Зоран Заев, по средбата со вицепремиерот на Израел и министер за внатрешни работи, Силван Шалом.

Сослушувањето во Мосад заев сакаше да го прикаже како посета на високо ниво?!

Алфа - 13.10.2015

Што бара лидерот на СДСМ, Зоран Заев во Израел? Иако медиумите блиски до опозицијата и тие што шетаат со него на ова патување се обидуваат да ја прикажат посетата како државничка, сите докази го тврдат спротивното.

Заев се сретна со израелскиот вицепремиер Силван Шалом

Телеграф - 13.10.2015

На новинарско прашање дали станало збор за импликациите од т.н. бомби, Заев рекол дека Израел како и многу други земји, донациите ги дава пред сè во знаење и во опрема Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска, во рамки на посетата на Израел, се ...

Заев суши-лаже, на состанокот со Шалом воопшто не се зборело за политички теми

Курир - 13.10.2015

Министерот за внатрешни работи на државата Израел, Силван Шалом директно го демантираше Зоран Заев и неговата лага дека на состанокот се разговарало за неговите бомби и за политички теми. Имено во обид да направат политички спин и маркетинг од ...

Заев: Израел нема дадено финансиски донации, се потврдува провизијата (ВИДЕО)

МКД - 13.10.2015

Финансиските донации не се познати за Израел, што значи дека само уште еднаш се потврдува провизијата, рече денеска лидерот на СДСМ, Зоран Заев, по средбата во Израел со вицепремиерот и министер за внатрешни работи, Силван Шалом.

“Република“: Пробиен обидот за лага на опозицијата – советниците за односи со јавност нека му ги вратат парите на Заев

Сител - 13.10.2015

Посетата на струмичкиот градоначалник на кабинетот на г-дин Раувлин немаше никаков ранг на државна посета, ниту пак на работна посета, ниту пак на било каква средба на која се зборувало за политички теми како што зборуваат државниците, пишува ...

По средбата со Заев, Шалом воздржан да проговори за прашањата за прислушувањето

МКД - 13.10.2015

Во 15-та „бомба“ на СДСМ се отворија прашања дали од Израел е стигната наводна кеш донација за набавка на опрема за специјалните полициски сили или комерцијална зделка за набавка на опрема за прислушување, со големи провизии.

„Денешен“: Шамар за Заев од Израел

Нетпрес - 13.10.2015

Израелскиот министер за внатрешни работи, Силван Шалом, го распрсна балонот кој го дуваа опозициските медиуми дека опозицискиот лидер Зоран Заев со него ќе зборува за политички теми и бомбите, изјавувајќи дека Израел нема намера да се меша во ...

Заев пречекан во Изрел со премиерски протокол

Локално - 13.10.2015

Денеска имавме голема чест, на покана на претседателот на Израел и неговиот кабинет, да бидеме гости, јас и дел од луѓето од Социјалдемократскиот сојуз, коишто се претставници на нашите комисии, во присуство на амбасадорот амбасадорот на Македонија ...

(ВИДЕО) Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија

Бриф - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад.

24 Вести- Зоран Заев на средба со вториот човек на Мосад

Либертас - 13.10.2015

Лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Иако средбата се одржува во тајност, сепак како што дознава 24 Вести, високиот функционер на тајната служба на ...

(ВИДЕО) Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија, што потврдува дека била земена провизија

Либертас - 13.10.2015

Израел нема дадено донација во пари за Македонија, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев по денешната средба со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад.

„Бомбите“ на Заев на агендата во Израел

Локално - 13.10.2015

Лидерот на опозициската СДСМ Зоран Заев кој е во посета на Израел, треба да има средба со вториот човек на израелската разузнавачка агенција Мосад. Заев треба да има средба и со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Схалом.

Стратезите на Заев доживеаа дебакл- Пробиен обидот за лага на опозицијата

Пулс24 - 13.10.2015

Стратезите на Заев доживеаа дебакл. Стручњаците за односи со јавност кои Заев дебело ги плаќа треба да ги отпушти. Парите кои струмичкиот олигарх ги дал за да издејствува замачкување на очи со посетата на Израел треба да му ги вратат.

„Република“: Заев во Израел е само турист

Денешен - 13.10.2015

Стратезите на Заев доживеаа дебакл. Стручњаците за односи со јавност кои Заев дебело ги плаќа треба да ги отпушти. Парите кои струмичкиот олигарх ги дал за да издејствува замачкување на очи со посетата на Израел треба да му ги вратат.

Зоран Заев во Израел е само турист

Вечер Прес - 13.10.2015

Зоран Заев во Израел, најблаго кажано, е турист и ништо повеќе од тоа. Оние поискрените ќе речат дека не е таму нити како турист, туку на креативен начин е викнат на сослушување кај израелските безбедносни служби, пишува интернет изданието на ...

Никогаш доста: Заев повторно е фатен во лага!

Пулс24 - 13.10.2015

Министерот за внатрешни работи на државата Израел, Силван Шалом директно го демантираше Зоран Заев и неговата лага дека на состанокот се разговарало за неговите бомби и за политички теми. Во обид да направи политички спин и маркетинг од патувањето ...

За што Заев отиде во Израел?

Вечер Прес - 13.10.2015

Министерот за внатрешни работи на Израел, Силван Шалом директно го демантираше Зоран Заев и неговата лага дека на состанокот се разговарало за неговите бомби и за политички теми. Имено во обид да направат политички спин и маркетинг од патувањето на ...

Директен шамар за Заев од Израел

Пулс24 - 13.10.2015

Израелскиот министер за внатрешни работи Силван Шалом го распрсна балонот кој го дуваа опозициските медиуми дека опозицискиот лидер Зоран Заев со него ќе зборува за политички теми и бомбите, изјавувајќи дека Израел нема намера да се меша во ...

Телма: И бомбите на агендата на Заев во Израел

Бриф - 13.10.2015

Дилемите што ги отвори за прислушуваните разговори за набака на опрема за прислушување е можно да бидат тема на средбата на лидерот на СДСМ Зоран Заев со вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел, Силцан Шалом попладнево во Израел, ...

Израелскиот вицепремиер Шалом: Израел останува воздржан за скандалот со прислушувањето

Локално - 13.10.2015

Првиот опозиционер Зоран Заев денеска се сретна со вицепремиерот и министер за внатрешни работи на Израел- Силван Шалом. Разговарале за актуелната политичка состојба во државава и за прислушуваните разговори за набака на опрема за прислушување.

Пробиен обидот за лага на опозицијата – советниците за односи со јавност нека му ги вратат парите на Заев

Република - 13.10.2015

Стратезите на Заев доживеаа дебакл. Стручњаците за односи со јавност кои Заев дебело ги плаќа треба да ги отпушти. Парите кои струмичкиот олигарх ги дал за да издејствува замачкување на очи со посетата на Израел треба да му ги вратат.

Шамар за Заев од Израел

Денешен - 13.10.2015

Израелскиот министер за внатрешни работи Силван Шалом го распрсна балонот кој го дуваа опозициските медиуми дека опозицискиот лидер Зоран Заев со него ќе зборува за политички теми и бомбите, изјавувајќи дека Израел нема намера да се меша во ...

(ВИДЕО) Заев се сретна со претседателот на Израел: За што разговарале?

еМагазин - 13.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев во Израел се сретна со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, информираат од СДСМ.. „Се работи за протоколарна средба на којашто со претседателот Ривлин разговаравме за многу аспекти за унапредување на соработката помеѓу ...

Израел воздржан, Заев занеме!

Вечер Прес - 13.10.2015

Израелскиот министер за внатрешни работи, Силван Шалом, го распрсна балонот кој го дуваа опозициските медиуми дека опозицискиот лидер Зоран Заев со него ќе зборува за политички теми и бомбите, изјавувајќи дека Израел нема намера да се меша во ...

Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија, се докажува провизијата

Локално - 13.10.2015

По средбите со вицепремиерот и министер за внатрешни работи Силван Шалом и вториот човек на израелската разузнавачка служба Мосад, првиот опозиционер изјави дека Израел нема дадено донација во пари за Македонија.

Заев: Голема чест што израелски претседател за прв пат се среќава со опозициски лидер

24 Вести - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател претставува огромно задоволство и чест за мене, бидејќи ова е прв пат шефот на државата да се среќава со еден опозициски лидер. Ова го истакна претседателот на СДСМ Зоран Заев при официјалната средба со ...

Заев во Израел за скандалот со прислушувањето?

24 Вести - 12.10.2015

Посетата на Заев во Израел привлекува особено внимание поради една од „бомбите“ кои ги објавуваше СДСМ, а наведува на корупциски скандал поврзан со набавката на опрема за прислушување од страна на МВР со Израел.

Заев во Ерусалим се сретна со претседателот на Израел

Утрински - 12.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев денеска во Ерусалим се сретна со израелскиот претседател Реувен Ривлин. Со неа, според изјавите од опозицијата, се демантирани обвинувањата на припадниците на владејачката партија дека социјалдемократите со објавувањето ...

Посетата на Израел демант за можното нарушување на односите

Телма - 12.10.2015

Дома обвинет за нарушување на односите со Изреал и под закана од кривична пријава од МВР за оддавање државна тајна со бомбите за кои тој тврди дека се доказ за милионска провизија за набавка на опрема за прислушување, а според власта тоа било ...

Заев се сретна со претседателот на Израел

Алсат-М - 12.10.2015

Лидерот на СДСМ Зоран Заев, за време на посетата на Израел беше пречекан од претседателот на државата Ројвен Ривлин. По средбата, Заев истакна дека средбите со високите претставници од Тел Авив, се најсилниот демант дека односите на Македонија и ...

Заев во посета на Израел

Канал5 - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на Владата и на бизнис заедницата. Како што е најавено, денеска Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари ...

Лидерот на СДСМ, Заев во посета на Израел

Утрински - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на Владата и на бизнис заедницата. Како што е најавено, денеска Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари ...

Заев: „Бомбите“ што ги објавивме не ги нарушиле односите до Израел

Фокус - 12.10.2015

На средбата со Ривлин се зборувало за актуелната политичка состојба во Македонија, а израелскиот претседател му изразил голема поддршка на Заев во справувањето со кризата. Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и ...

Лидерот на СДСМ во посета на Израел

24 Вести - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на Владата и на бизнис заедницата. Како што е најавено, денеска Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари ...

Заев во Израел за скандалот со прислушувањето?

Фокус - 12.10.2015

Оваа посета привлекува внимание со оглед дека една од низата „бомби“ што ги објавуваше Заев се до постигнување на договорот за надминување на политичката криза се однесува на, според него, корупциски скандал поврзан со набавка на опрема за ...

Заев:Посетата на Израел демант дека сум ги нарушил односите

Телма - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и со министерот за економија се најдобар демант на тврдењата на власта дека односите со Израел се загрозени од дел од политичките бомби што ги објави СДСМ, изјави лидерот на ...

Средба на лидерот на СДСМ со претседателот Ривлин

МРТ - 12.10.2015

Претходно, Заев изјави дека четирите партии се многу блиску до договор за новите изборни правила... Лидерот на СДСМ Зоран Заев, денеска во Тел Авив ќе има средба со израелскиот претседател Реувен Ривлин, јавуваат од СДСМ.

Зошто Заев отпатува во Ирзаел – СКАНДАЛОТ СО ПРИСЛУШУВАЊЕТО!?

Репортер - 12.10.2015

Оваа посета привлекува внимание со оглед дека една од низата „бомби“ што ги објавуваше Заев се до постигнувањето на договорот за надминување на политичката криза се однесува на, според него, корупциски скандал поврзан со набавка на опрема за ...

Зоран Заев во Тел Авив се сретна со претседателот на Израел

Нова ТВ - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денекс во Тел Авив оствари средба со претседателот на Изразел, Реувен Ривлин. Ова средба е најдобар демант на тврдењата на власта дека односите со Израел се загрозени од дел од политичките бомби што ги објави СДСМ, ...

Заев во посета на Израел

Телеграф - 12.10.2015

Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари и состанок со претставници на израелската бизнис заедница Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на ...

Заев од Ерусалим: Мојата посета на Израел е демант на власта

+инфо - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и со министерот за економија се најдобар демант на тврдењата на власта дека односите со Израел се загрозени од дел од политичките „бомби“ што ги објави СДСМ, изјави лидерот на ...

Заев во посета на Израел

Р.С.Европа - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на Владата и на бизнис заедницата. Како што е најавено, денеска Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари ...

(ВИДЕО) Заев и Ривли не разговарале за опремата за прислушување

Репортер - 12.10.2015

Средбата на првиот опозиционер Заев со Претседателот на Израел Реувен Ривли минала во конструктивна атмосфера, пренесува локално . Двајцата р азговарале за билатералните односи, за бегалската криза, но и за економските релации меѓу земјите.

Заев официјално во Израел: Чест ми е што израелски претседател првпат се сретна со опозициски лидер

Капитал - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска, во рамките на официјалната посета на Израел, во Ерусалим се сретна со израелскиот претседател Реувен Ривлин. Според опозицијата, со ова се демантирани обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека СДСМ со објавувањето ...

Заев се сретна со израелскиот претседател Ривлин

OhridNews - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, кој е во официјална посета на Израел оствари средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин. - Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и со министерот за економија се најдобар ...

Заев: Израел знае дека СДСМ многу внимаваше да не ги наруши односите (ВИДЕО)

+инфо - 12.10.2015

Израелската Влада, а еве денеска видовме и претседателот, добро знаат дека опозицијата многу внимаваше да не ги наруши односите помеѓу нашите две земји. Тие тоа го почитуваат и се информирани за состојбите во Република Македонија, изјави лидерот на ...

ВИДЕО: Заев пречекан во Израел на највисоко ниво, како премиер

А1 On - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска оствари средба со Претседателот на Израел, Реувен Ривлин. „Денеска имавме голема чест, на покана на претседателот на Израел и неговиот кабинет, да бидеме гости, јас и дел од луѓето од Социјалдемократскиот ...

Заев во Израел на средби со државни и бизнис претставници

+инфо - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, од вчера ја започна официјалната посета на Израел каде што ќе има средби на највисоко државно и владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата.

Заев во Израел, демант за можното нарушување на односите

МКД - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска во Ерусалим, со средбата со израелскиот претседател Реувен Ривлин ја почна тридневната посета на Ерусалим. Од средбата на Заев со израелскиот претседател Ривлин Посетата на Заев доаѓа по обвинувањата на ...

Лидерот на СДСМ во посета на Израел

А1 On - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев престојува во посета на Израел каде ќе оствари средби со претставници на Владата и на бизнис заедницата. Како што е најавено, денеска Заев ќе има средба со претседателот на Израел, Реувен Ривлин, а потоа ќе оствари ...

Заев во официјална посета на Израел

Макфакс - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, од неделата ја започна официјалната посета на Израел каде што ќе има средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата.

(ВИДЕО + ФОТО) Заев – Ривлин : Унапредување на соработката меѓу двете земји

Репортер - 12.10.2015

Денеска имавме голема чест, на покана на претседателот на Израел и неговиот кабинет, да бидеме гости, јас и дел од луѓето од Социјалдемократскиот сојуз, коишто се претставници на нашите комисии, во присуство на амбасадорот на Македонија во Израел и ...

Заев во Израел: Средби со претседателот и бизнис заедницата

еМагазин - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, од вчера ја започна официјалната посета на Израел, каде што ќе има средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата, соопштија од СДСМ.

Зоран Заев денеска ќе има средба со претседателот на Израел

Локално - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, кој од вчера е во официјалната посета на Израел ќе има средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата.

Заев и израелскиот Претседател не разговарале за аферата со опремата за присулушување, тоа останува за разговорите со ...

Локално - 12.10.2015

Заврши средбата на првиот опозиционер Заев со Претседателот на Израел Реувен Ривли. Разговарале за билатералните односи, за бегалската криза, но и за економските релации меѓу земјите. Како што информираше самиот Заев, аферата со набавката на ...

(ВИДЕО) Претседателот Заев пречекан во Израел на најависоко ниво

Бриф - 12.10.2015

Денеска имавме голема чест, на покана на претседателот на Израел и неговиот кабинет, да бидеме гости, јас и дел од луѓето од Социјалдемократскиот сојуз, коишто се претставници на нашите комисии, во присуство на амбасадорот на Македонија во Израел и ...

Заев од Ерусалим: Мојата посета на Израел е демант на власта

Бриф - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и со министерот за економија се најдобар демант на тврдењата на власта дека односите со Израел се загрозени од дел од политичките „бомби“ што ги објави СДСМ, изјави лидерот на ...

Заев: Голема чест што израелски претседател за прв пат се среќава со опозициски лидер

Бриф - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател претставува огромно задоволство и чест за мене, бидејќи ова е прв пат шефот на државата да се среќава со еден опозициски лидер. Ова го истакна претседателот на СДСМ Зоран Заев при официјалната средба со ...

Опозицискиот лидер на средби со израелскиот државен врв

Фактор - 12.10.2015

Лидерот на СДСМ, од вчера е во официјална посета на Израел каде што остварува средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата. Денес Заев се сретна со Израел, Реувен Ривлин, во претседателската ...

Заев во официјална посета на Израел

Точка - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, од неделата ја започна официјалната посета на Израел каде што ќе има средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата.

Зоран Хаџи-Заев отиде да се покае во светата земја

Вечер Прес - 12.10.2015

Он мисли дека е месија, неговите во партија го поддржаа и сите заедно сакаат да им веруваме дека шефот на СДСМ е во официјална посета на Израел, што би значело дека е државен претставник на РМ, односно дека станал власт без избори.

Заев во официјална посета на Израел

Канал 77 - 12.10.2015

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев од вчера ја почна официјалната посета на Израел каде што ќе има средби на највисоко државно – владино ниво, а ќе се сретне и со претставници од бизнис заедницата.

(ВИДЕО) Заев од Ерусалим: Посетата на Израел e демант дека сум ги нарушил односите

Либертас - 12.10.2015

Дома обвинет за нарушување на односите со Изреал и под закана од кривична пријава од МВР за оддавање државна тајна со бомбите за кои тој тврди дека се доказ за милионска провизија за набавка на опрема за прислушување, а според власта тоа било ...

Заев во Израел по докази или по помош за расчистување на аферата со прислушувањето!?

Локално - 12.10.2015

Првиот опозиционер ЗОран Заев од денеска е во официјална посета на Израел. Таму ќе се сретне со државниот врв но и со бизнисмени. Израел вече во политичката дебата во земјава откако од “бомбите” можеше да се чујат разговорите на екс-директорот на ...

Заев на Фејсбук објави фотографии од средбата со израелскиот претседател

Либертас - 12.10.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, кој е во посета на Израел, на својот Фејсбук профил објави фотографии од средбата со израелскиот претседател Реувен Ривлин. Поврзано: (ВИДЕО) Заев од Ерусалим: Посетата на Израел e демант дека сум ги нарушил ...

Заев од Ерусалим:Посетата на Израел e демант дека сум ги нарушил односите

Либертас - 12.10.2015

Средбата со израелскиот претседател, но и оние утре, со заменик премиерот и со министерот за економија се најдобар демант на тврдењата на власта дека односите со Израел се загрозени од дел од политичките бомби што ги објави СДСМ, изјави лидерот на ...