TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Без Рамковниот ни лубеници во Арачиново немаше да се садат

Вест - 26.07.2003

МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА ПРОСЛАВИ ДВЕ ГОДИНИ ОХРИДСКИ ДОГОВОР За специјалниот претставник на ЕУ Алексис Брунс од Скопје потешко се гледа напредокот со Рамковниот договор одвнатре, отколку кога некој живее надвор од Македонија, а според амбасадарот на САД Лоренс Батлер Рамковниот договор е предуслов ...

Позитивните резултати од охридскиот договор ќе се покажат во 2005 година

Дневник - 26.07.2003

ОЦЕНИ ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА И ОД САД ЕУ и САД, како гаранти, веќе можат да го почувствуваат оптимизмот што го создаде охридскиот договор, изјави американскиот амбасадор Лоренс Батлер Охридскиот договор во изминатите две години од неговото потпишување добро се спроведува.

За Македонија има перспективи за нови сто години

Утрински - 26.07.2003

Амбасадорите на ЕУ и на САД во земјава задоволни од напредокот во имплементацијата на Рамковниот договор „Во изминативе 18 месеци е постигнат импресивен напредок во имплементацијата на Рамковниот договор. Тоа е поголем напредок отколку што се надеваа и најголемите оптимисти.

Брунс и Батлер задоволни од спроведувањето на Рамковниот договор

А1 - 25.07.2003

Рамковниот договор е основа на стабилноста, економскиот развој, привлекувањето нови инвестиции, но и на забрзување на процесите за интеграција на Македонија во Европската унија и НАТО, изјави денеска специјалниот пратеник на ЕУ во државава Алексис Брунс.