TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Непознат измамник кој себеси се преставува како странец и натаму "оперира" во Скопје

Вест - 24.07.2003

Непознато лице кое себеси се преставило како странец кој наводно бил заинтересиран да купи мобилен телефон како и тоа дека му требале девизи за да ги покаже на неговата сопруга го измамил К.Р. од Србија на кого му одзел 120 евра,а потоа избегал. По неговото бегство откако сватил дека е измамен К.Р.

Им позајмил пари,а тие му вратиле плик со бела хартија

Вест - 23.07.2003

ДВАЈЦА ИЗМАМНИЦИ ИЗМАМИЛЕ ЛЕКОВЕРЕН СКОПЈАНЕЦ Две непознати лица од кои едното се преставило како странец, а другиот како успешен бизнисмен на кој што му требале пари, го измамиле 64-годишниот Р.Б. кој им дал 1.230 евра, а тие му вратил плик со бела хартија.

"Странец" и "бизнисмен" зеле од скопјанец 1.240 евра на заем, а му вратиле - хартии

Дневник - 23.07.2003

ИЗМАМА Скопјанец завчера бил "олеснет" за 1.240 евра од двајца измамници, кои му побарале пари ветувајќи му дека ќе му ги вратат веднаш. Измамниците ја пронашле жртвата во понеделникот околу 14.30 часот на булеварот Свети Климент Охридски во близина на НИП Нова Македонија. Тие го пресретнале Р.Б.