TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје: Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

24 Вести - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Иванов: Канонизацијата на Мајка Тереза не ги зближи партиите

Нова ТВ - 11.09.2016

ФОТО: МИА Македонија треба да биде горда дека нејзино дете го заобиколило светот за да пружи хуманитарна помош, порачаа од римокатоличката црква за време на мисата којашто се одржа на плоштадот Македонија.

Скопје: Миса за Светицата Мајка Тереза

24 Вести - 11.09.2016

Македонија треба да биде горда дека нејзино дете го заобиколило светот за да пружи хуманитарна помош, порачаа од римокатоличката црква за време на мисата којашто се одржа на плоштадот Македонија.

Иванов - Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Утрински - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

МКД - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална миса за светицата Мајка Тереза во центарот на Скопје

МКД - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

А1 On - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Миса за Света Мајка Тереза на плоштад Македонија

+инфо - 11.09.2016

Најавено е дека светата миса ќе ја предводи специјалниот папски кардинал, сараевскиот надбискуп, кардиналот Винко Пулиќ. На плоштадот Македонија денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

А1 On - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Кардинал Пулиќ: Гордејте се со Светата мајка ГАЛЕРИЈА

+инфо - 11.09.2016

Скопскиот бискуп и апостолски егзар Киро Стојанов ја прогласи капелата во спомен куќата на Мајка Тереза за светилиште на Света Мајка Тереза. Гордејте се со Светата мајка. Вие, верниците кога ќе ви падне духот и ќе се најдете во опасност да ја ...

Папски кардинал одржа миса за Мајка Тереза на плоштадот „македонија“

Сакам да кажам - 11.09.2016

Специјалниот папски кардинал, сараевскиот надбискуп Винко Пулиќ, одржа понтификална света миса по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица минатиот викенд во Ватикан. Денешната миса на скопскиот плоштад беше централен настан на прославата ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Сител - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Канал5 - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

ПЛОШТАД „МАКЕДОНИЈА“: Света миса во чест на Мајка Тереза

Телеграф - 11.09.2016

Светата миса ќе ја следат голем број верници, претставници на Католичката црква и на другите верски заедници, домашни и странски делегации На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Алфа - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Сител - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Курир - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Вест - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

СТОТИЦИ ВЕРНИЦИ НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“: Сараевскиот надбискуп Винко Пулиќ одржа света миса за Мајка Тереза (ФОТО)

Телеграф - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје се одржа понтификална миса - централен настан организиран во рамки на татковинската прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Канал5 - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Локално - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Вечер - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија" во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза" ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Репортер - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

МРТ - 11.09.2016

Најавено е дека светата миса ќе ја предводи специјалниот папски кардинал, сараевскиот надбискуп, кардиналот Винко Пулиќ. На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Press24 - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Дневник - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Press24 - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Пораки за мир, единство и за почитување на светата миса во чест на Мајка Тереза

Мета - 11.09.2016

Денеска на плоштадот Македонија се одржа светата понтификална миса, крунски настан на „Деновите на Мајка Тереза“, која ја предводеше сараевскиот надбискуп, кардиналот Винко Пуљиќ, кој беше именуван од папата Франциск да го предводи овој настан во ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Нетпрес - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Одржана понтификална миса – централен настан организиран во рамки на прославата „Денови на св. Мајка Тереза“

Макфакс - 11.09.2016

Понтификална миса – централен настан организиран во рамки на Татковинската прослава „Денови на св. Мајка Тереза“, се одржа во недела на плоштадот Македонија, по повод прогласувањето на скопјанката Мајка Тереза за светица.

Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Република - 11.09.2016

­- Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Иванов: Почитта кон Мајка Тереза се изразува со заедничкото живеење со разликите

Дневник - 11.09.2016

Единствениот вистински начин да ја покажеме нашата почит кон Мајка Тереза е да живееме со сите наши најдлабоки верски, етнички и идеолошки разлики, истакна вчера македонскиот претседател Ѓорге Иванов.

Голем број верници го исполнија скопскиот плоштад на светата миса за Мајка Тереза

Позитив.мк - 11.09.2016

На скопскиот плоштад денеска се одржа понтификална света миса по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица минатиот викенд во Ватикан. Денешната миса на скопскиот плоштад беше централен настан на прославата „Денови на Света Мајка Тереза“, која ...

Понтификална света миса за Светицата Мајка Тереза

Lider - 11.09.2016

На плоштадот „Македонија“ во Скопје денеска во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ ќе се одржи понтификална света миса по повод нејзиното прогласување за Светица.

Иванов: Мајка Тереза би не упатила да го чуваме македонскиот модел на соживот

Пулс24 - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Иванов: Аманетот на Мајка Тереза е да го чуваме македонскиот модел на соживот

Lider - 11.09.2016

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, Мајка Тереза спаси милиони животи и ја врати свеста за ...

Се одржа татковинска прослава по повод канонизацијата на Мајка Тереза

Пулс24 - 11.09.2016

По повод прогласувањето на скопјанката Мајка Тереза за светица, денеска /11 септември, недела/ на плоштадот Македонија се одржа понтификална миса – централен настан организиран во рамки на Татковинската прослава „Денови на св. Мајка Тереза“.

Татковинската прослава по повод канонизацијата на Мајка Тереза

Lider - 11.09.2016

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ќе се обрати на централниот настан во рамки на Татковинска та прослава по повод канонизацијата на Мајка Тереза , што ќе се одржи на плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Кардиналот Пуљиќ утре ќе предводи голема миса во Скопје

Нова ТВ - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје – крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“, јавува сервисот на македонски јазик „Дојче Веле“. Скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија, Киро Стојанов, потврдил ...

Престројување пред медиумска војна

Утрински - 10.09.2016

Изборната медиумска војна, очигледно, може да почне! Овој пат без параваните на новинарска независност и непристрасност... По изборите, параваните веројатно повторно ќе бидат подигнати Доследноста и упорноста дури и кога работите се изведуваат ...

Голема света миса на скопскиот плоштад

Deutsche Welle - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје - крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“. Плоштадот ќе биде претесен за големиот број верници, домашни и странски делегации и гости.

Утре голема света миса на скопскиот плоштад за канонизацијата на Мајка Тереза

+инфо - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје. Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје, која ќе се одржи утре на плоштадот Македонија, а е крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“, ...

Утре голема света миса на скопскиот плоштад за Мајка Тереза

Либертас - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје – крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“. Плоштадот ќе биде претесен за големиот број верници, домашни и странски делегации и гости, пишува Дојче веле .

Утре голема света миса на скопскиот плоштад за канонизацијата на Мајка Тереза

Локално - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје, која ќе се одржи утре на плоштадот Македонија, а е крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“, пренесува „Дојче веле“ .

Утре голема света миса на скопскиот плоштад за Мајка Тереза

Репортер - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје – крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“. Плоштадот ќе биде претесен за големиот број верници, домашни и странски делегации и гости, пишува Дојче веле .

Кардиналот Пуљиќ утре ќе предводи голема миса на скопскиот плоштад

Позитив.мк - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје – крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“, јавува сервисот на македонски јазик „Дојче Веле“. Скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија, Киро Стојанов, потврдил ...

Утре голема света миса на скопскиот плоштад за канонизацијата на Мајка Тереза

Мета - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи понтификалната света миса во Скопје, која ќе се одржи утре на плоштадот Македонија, а е крунскиот настан од „Деновите на Мајка Тереза“, пренесува „Дојче веле“ .

Света миса на плоштад Македонија во чест на Света Тереза

Фактор - 10.09.2016

Кардиналот Винко Пуљиќ ќе ја предводи папската света миса во Скопје – во чест на прогласувањето на Мајка Тереза за светица со цел и македонскиот народ да се израздува на овој значаен настан од христијанската вера.

Концерт на Клапа Свети Јуриј по повод канонизацијата на Мајка Тереза

Cooltura - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечерва, 9 септември, концерт ќе одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза...

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

+инфо - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица. Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена ...

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

А1 On - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Канал5 - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

СКОПЈЕ: Хорот на хрватската воена морнарица ќе одржи концерт во католичката црква

Телеграф - 09.09.2016

Концертот е под покровителство на претседателката на Хрватска, Колинда Грабар-Китаровиќ Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечерва концерт ќе одржи одржи Клапа „Свети Јурај“ при хрватската воена морнарица, како дел од Татковинската ...

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Сител - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Курир - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Локално - 09.09.2016

– Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Вистина.мк - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

Хуманитарен настан за собирање пари за училишен прибор

Дневник - 09.09.2016

По повод канонизацијата на Мајка Тереза в сабота од 10 до 17 часот ќе се одржи хуманитарен настан кај Спомен-домот на Мајка Тереза, како дел од проектот „Kруг на хуманоста“. Целта на настанот е со донирање пари да се набави училиштен прибор за ...

Автостопери во Скопје ограбиле кичевец

Канал 77 - 09.09.2016

Во средата околу 7 часот утрото во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над 42-годишниот С.К. од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Концерт на Клапа Свети Јуриј за канонизацијата на Мајка Тереза

Lider - 09.09.2016

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје вечер концерт ќе одржи одржи Клапа Свети Јурај при Хрватска воена морнарица, како дел од татковинската прослава „Денови на Св. Мајка Тереза“, повод канонизацијата на Мајка Тереза.

“Интелектуално” лицемерие

Нова ТВ - 08.09.2016

Автор: Беса Арифи, Вонреден професор при Универзитетот на Југоисточна Европа Чудни обединувања Прогласувањето за светица на Мајка Тереза на 4ти Септември 2016 година покрена бројни дебати во Македонија во кои беа изнесени различни, често длабоко ...

Кичевец нападнат и ограбен во Скопје

Либертас - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Кичевец нападнат и ограбен во Скопје

А1 On - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Автостопери во Скопје ограбиле кичевец

Кајгана - 08.09.2016

Вчера околу 7 часот утрото во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во автомобил со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над 42-годишниот С.К. од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Кичевец нападнат и ограбен додека го возел своето порше во Скопје

Канал5 - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Кичевец нападнат и ограбен во Скопје

Сител - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Разбојници претепале и ограбиле жител од Кичево

Курир - 08.09.2016

Вчера во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К. да ги однесе до бул.

ГО ЗАМОЛИЛЕ ЗА ПРЕВОЗ, ПА ГО ОГРАБИЛЕ: Кичевчанец преживеал филмски хорор во Скопје

Телеграф - 08.09.2016

Како што информира полицијата, двете лица подоцна го ограбиле, односно одзеле се што нашле во неговиот автомобил „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки Две лица го замолиле кичевчанецот С.К.

Разбојници претепале и ограбиле жител од Кичево

Сител - 08.09.2016

На 07.09.2016 година во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Авто стопери нападнале и ограбиле возач кој ги качил да ги превезе

Канал5 - 08.09.2016

На 07.09.2016 година во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Разбојништво, пукање среде кафана, џебна кражба…

Локално - 08.09.2016

На 07.09.2016 година во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Ограбен и нападнат Кичевец во Скопје

Вечер - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Го замолиле да ги префрли па го ограбиле - кичевчанец преживеа хорор во Скопје

Press24 - 08.09.2016

Вчера во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во автомобил порше каен со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К. да ги однесе до бул.

Претепан и ограб ен кичевец

Нетпрес - 08.09.2016

Вчера во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К. да ги однесе до бул.

Автостопери во Скопје ограбиле кичевец

Макфакс - 08.09.2016

Во средата околу 7 часот утрото во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над 42-годишниот С.К. од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К.

Кичевец нападнат и ограбен во Скопје

Lider - 08.09.2016

Две непознати лица вчера изутрина во Скопје извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево и при тоа му одзеле пари, мобилни телефони и други лични предмети. Како што соопшти МВР, настанот се случил во 06.40 часот на бул.

Разбојници претепале и ограбиле жител од Кичево

Пулс24 - 08.09.2016

Вчера во 06.40 часот во Скопје на бул.„Мајка Тереза“ во ПМВ „Порше Каен“ со белгиски национални ознаки, две непознати лица извршиле разбојништво над С.К. (42) од Кичево. Сторителите се доближиле до возилото и го замолиле С.К. да ги однесе до бул.

Како Груевски стана светец

Призма - 07.09.2016

Ѕвони телефонот во два по полноќ, а јас веднаш помислувам на најлошото – другар ми Перо вмровецот запиен во кафеана има нов виц. Стравувањата се потврдија. – Го чу вицот како Груевски станал светец, а Заев не? Не си го чул. Слушај. Убав ден во рајот.

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

А1 On - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Како Груевски стана светец

Либертас - 07.09.2016

(…) Си биле Груевски и Заев во посета на Мајка Тереза во рајот. Да бараат да станат светци. И му вика Мајка Тереза на пастирот наш да каже две чуда што ги направил. Тепам на избори веќе десет години, одговара нашиов.

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

А1 On - 07.09.2016

Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. – Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува во ...

ПРОСЛАВИ ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА: Свечена академија, предавање и миса во чест на светицата

Телеграф - 07.09.2016

Директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи Божиновска и скопскиот бискуп и апостолски егзарх Киро Стојанов ќе го посетат Домот за стари лица „Мајка Тереза“, а во организација на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Сител - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Канал5 - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

Канал5 - 07.09.2016

Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. - Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува во ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Курир - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

Курир - 07.09.2016

Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. – Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува во ...

Бискупот Стојанов и Божиновска посетија стари лица во рамките на одбележувањето на канонизацијата на Мајка Тереза

Сител - 07.09.2016

Директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи Божиновска и скопскиот бискуп и апостолски егзарх Киро Стојанов денеска го посетија Домот за стари лица „Мајка Тереза“.

Геронтолошкиот Завод доби сребреник со ликот на Мајка Тереза

Алфа - 07.09.2016

Сметавме дека оваа институција најмногу ја заслужува првата сребрена пара – истакнаа од комисијата за односи со верските заедници. Од неа, како што рече Божиновска има само неколку примероци Целиот свој живот Мајка Тереза го посвети на болните и ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Локално - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза”

Репортер - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Press24 - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

Република - 07.09.2016

­Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. ­ Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува ...

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

Press24 - 07.09.2016

Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. – Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува во ...

ФОТО: Вака изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

Press24 - 07.09.2016

На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“. Околу монетата, по должината на периметарот, се прикажани натписите на македонски јазик: „Република Македонија“ и „100 денари“.

Како Груевски стана светец

Репортер - 07.09.2016

(…) Си биле Груевски и Заев во посета на Мајка Тереза во рајот. Да бараат да станат светци. И му вика Мајка Тереза на пастирот наш да каже две чуда што ги направил. Тепам на избори веќе десет години, одговара нашиов.

Продолжува програмата „Денови на Мајка Тереза“

Lider - 07.09.2016

Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска со пригодна академија ќе се вклучи во манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“. Поздравни обраќања ќе имаат Горан Ајдински, декан на Филозофскиот факултет, Валентина ...

Сребреник со ликот на Мајка Тереза за ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“

Lider - 07.09.2016

Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи денеска му додели сребреник со ликот на Мајка Тереза на ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ во Ѓорче Петров. – Комисијата ја подарува оваа сребрена пара која, всушност, првпат се појавува во ...

Вака изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

Пулс24 - 07.09.2016

На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“. Околу монетата, по должината на периметарот, се прикажани натписите на македонски јазик: „Република Македонија“ и „100 денари“.

Дали Мајка Тереза навистина била светица

Нова ТВ - 06.09.2016

Активистите Ирена Цветковиќ и Петрит Сарачини за и против: Која била навистина Мајка Тереза, за нејзините дела, за сите контраверзи околу финансиската нетранспарентност на донациите кои ги добивала, дали била финансирана од диктатори и дали пружала ...

Татковинска прослава „Денови на света Мајка Тереза“

Утрински - 06.09.2016

Во Скопје се во тек низа настани и манифестации како дел од татковинската прослава „Денови на света Мајка Тереза“ по повод прогласувањето на најпознатата скопјанка за светица. Синоќа во организација на граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка ...

Во МАНУ свечена академија по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Cooltura - 06.09.2016

Со свечена академија Македонската академија на науките и уметностите - МАНУ денеска (вторник, 6 септември), го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск...

МАНУ ја чествуваше светицата Мајка Тереза

Утрински - 06.09.2016

„Мајка Тереза, според величината, возвишеноста, благородноста и епохалноста на своето дело, без сомнение влегува во редот на најмаркантните светски личности на 20 век. Ние, а со нас и целиот свет ја имаме Мајка Тереза лауреат на Нобеловата награда ...

НБM: Нова кована пара за колекционери со ликот на светицата Мајка Тереза

МКД - 06.09.2016

На 11 август Народната банка на Македонија ќе ја пушти во оптек новата кована пара за коелкционерски цели со ликот на светицата Мајка Тереза. Цената на кованата пара Мајка Тереза ќе биде 3.500 денари.

Министерство за култура: Ќе се гради друг споменик, а не тој на Субрата Рој

Либертас - 06.09.2016

Министерството за култура во реакција до порталот „Плусинфо“ ги демантира наводите за споменикот на Мајка Тереза кој се гради во центарот на Скопје. „Не е точно дека се гради истиот споменик кој беше предвидено да го донира индискиот бизнисмен ...

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

А1 On - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск. – Со гордост и благодарност го чествуваме чинот на прогласувањето на ...

Контра кадар Ск: проекција на „Мајка Тереза: Ангел од пеколот“ и дискусија

Радио МОФ - 06.09.2016

Оваа недела Католичката црква ја прогласи Гонџа Бојаџиу за светица. Поради актуелноста на темата, Контра кадар Скопје организира проекција на документарниот филм „Мајка Тереза: Ангел од пеколот“ од 1994 година, кој се обидува да ги деконструира ...

Една поинаква анализа за Мајка Тереза

А1 On - 06.09.2016

Мајка Тереза: Дали заслужува да и се даде квалификација на висока човекова личност? Почнувајќи од фактот дека и припаѓам на исламската вера, и на почетокот имам поминато низ теолошкото образование, но потоа продолжив во современите науки, сега ...

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Сител - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите - МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск. - Со гордост и благодарност го чествуваме чинот на прогласувањето на ...

Свечена академија за Мајка Тереза во МАНУ

Точка - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск, објави МИА.

Свечена академија за Мајка Тереза во МАНУ

Курир - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск. – Со гордост и благодарност го чествуваме чинот на прогласувањето на ...

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица...

Н.Македонија - 06.09.2016

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица Македонската академија на науките и уметностите - МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата ...

Народна банка објави како ќе изгледа кованата пара „Мајка Тереза“

Локално - 06.09.2016

Народна банка го објави изгледот на кованата пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“, која ја пушти во оптек на 11 август по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица. Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари.

Најубавиот ден

Дневник - 06.09.2016

Јас сум роден скопјанец. Знам, ова ви го имам кажано повеќе од 1.783 пати, не се каам, се гордеам. Сега особено се гордеам, кога целиот свет дозна каде е Скопје и кој подостоен од мене е роден во Скопје.

Во Рим изложба „Мајка Тереза - светицата од Скопје, светицата на светот“

Дневник - 06.09.2016

Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза со наслов „Мајка Тереза - светицата од Скопје, светицата на светот“ била свечено отворена во неделата вечерта во црквата „Свети Станислав“ во Рим во организација на Спомен-куќата ...

Министерство за култура: Ќе се гради друг споменик, а не тој на Субрата Рој

Репортер - 06.09.2016

Министерството за култура во реакција до порталот „Плусинфо“ ги демантира наводите за споменикот на Мајка Тереза кој се гради во центарот на Скопје. „Не е точно дека се гради истиот споменик кој беше предвидено да го донира индискиот бизнисмен ...

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан

Република - 06.09.2016

МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск. ­ -Со гордост и благодарност го чествуваме чинот на прогласувањето на Мајка Тереза за светица.

ФОТО: Вака изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

За Се - 06.09.2016

На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“. Околу монетата, по должината на периметарот, се прикажани натписите на македонски јазик: „Република Македонија“ и „100 денари“.

(Фото) НБРМ објави како ќе изгледа новата кована пара за колекционери „Мајка Тереза“

Позитив.мк - 06.09.2016

НБРМ го објави изгледот на новата кована пара за колекционерски цели со ликот на светицата Мајка Тереза, која ја пушти во оптек на 11-ти август. Цената на новата кованата пара ќе биде 3.500 денари.

Една поинаква анализа за Мајка Тереза

Репортер - 06.09.2016

Мајка Тереза: Дали заслужува да и се даде квалификација на висока човекова личност? Почнувајќи од фактот дека и припаѓам на исламската вера, и на почетокот имам поминато низ теолошкото образование, но потоа продолжив во современите науки, сега ...

Народна банка објави како ќе изгледа кованата пара „Мајка Тереза“

Мета - 06.09.2016

Народна банка го објави изгледот на кованата пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“, која ја пушти во оптек на 11 август по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица. Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари.

Свечена академија за Мајка Тереза во МАНУ

Нетпрес - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск, објави МИА.

Свечена академија во МАНУ по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Lider - 06.09.2016

Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск. – Со гордост и благодарност го чествуваме чинот на прогласувањето на ...

(Фото) Како изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

еМагазин - 06.09.2016

Објавен е изгледот кованата пара за колекционерски цели на НБРМ со ликот на Мајка Тереза. На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

24 Вести - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Универзитетот „Мајка Тереза“ почнува со работа по секоја цена

Телма - 05.09.2016

Власта не се откажува од отворањето на новиот универзитет Мајка Тереза на кој наставата најмногу ќе се одвива на албански јазик. Утре матичните комисии почнуваат со разгледувањето на документите на кандидатите за професори.

Чија е Мајка Тереза?

Deutsche Welle - 05.09.2016

Македонија и Албанија спорат околу потеклото и идентитетот на Мајка Тереза. Самата светица се сметаше себеси за граѓанин на светот, но тоа не ги спречува старите етнички ривалства на Балканот да испливаат на површина Додека папата Франциско ја ...

Милосрдните сестри горди на светицата Мајка Тереза

Р.С.Европа - 05.09.2016

Милосрдните мисионерки од редот што го основа Мајка Тереза, гордо го проследија нејзиното прогласување за светица од страна на поглаварот на Римокатоличката црква Папата Франциско. Таа во 1950 година го формира овој ред во Калкута со само 12 ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Утрински - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Рита Ора настапи во Рим по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица (фото+видео)

Хитпортал - 05.09.2016

Еден ден пред папата Францис да ја прогласи Мајка Тереза за светица, во базиликата Свети Павле се одржа концертот „Химна за Мајка Тереза“. За време на свеченоста во чест на животот и делото на Мајка Тереза, настапи и пејачката Рита Ора.

Изложба „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“ во Рим

Cooltura - 05.09.2016

Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на Спомен куќата на Мајка Тереза од Скопје и Министерството за култура на Република Македонија... Во чест на Мајка Тереза синоќа (4 септември) во црквата „Свети ...

Заев - Мајка Тереза пример како треба да се помага

Утрински - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ Зоран Заев по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица истакна дека како симбол на милосрдието, хуманоста и солидарноста таа претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности и ...

Заев од Ватикан: Испраќаме порака на обединување

МКД - 05.09.2016

Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Република Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза, симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста, претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Популарно - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Света Телма

Окно - 05.09.2016

Има една горчлива вистина за мојата земја, а таа е дека ние сме општество кое болно лудува по теории на заговор, чуда и мистерии. Општество кое во својата халуцинација комплетно ги изгонило фактите, аргументите и критичкото мислење.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Идивиди - 05.09.2016

Рим, 5 септември 2016 (МИА) – Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на ...

Заев во ватикан: еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време

ТВ21 - 05.09.2016

„Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајкa Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

Заев: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време! (ВИДЕО)

+инфо - 05.09.2016

Верувам дека духот и делото на Мајка Тереза ќе го следиме сите, рече лидерот на СДСМ. Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза - симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како ...

(ВИДЕО) Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време!

А1 On - 05.09.2016

Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

(ВИДЕО) Заев од Ватикан: Испраќаме порака на обединување, духот и делото на мајка Тереза да ги следиме сите

Либертас - 05.09.2016

„Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

Прогласувањето на Мајка Тереза за светица и критиките

Окно - 05.09.2016

Мајка Тереза со папата Јован Павле Втори, Калкута, 1986. Се очекува половина милион луѓе да присуствуваат на канонизацијата на Мајка Тереза во Ватикан во недела, на свеченоста која сигурно ќе се пренесува во живо во нејзиниот усвоен роден крај ...

Чија е Мајка Тереза?

Либертас - 05.09.2016

Македонија и Албанија спорат околу потеклото и идентитетот на Мајка Тереза. Самата светица се сметаше себеси за граѓанин на светот, но тоа не ги спречува старите етнички ривалства на Балканот да испливаат на површина, пишува Дојче веле.

32 метарски споменик на Мајка Тереза на плоштад?!

+инфо - 05.09.2016

Целата композиција во форма на пехар ќе биде сместена на 621 метар квадратен. Неверојатен 32 метарски споменик со тераса и фонтана ќе никне меѓу „Мериот“ и Офицерскиот дом, а ќе не чини најмалку 5,5 милиони евра.

Министерство за култура: Ќе се гради друг споменик, а не тој на Субрата Рој

+инфо - 05.09.2016

Што се однесува до висината пак, објектот ќе биде со висина од 17 метри, а ширина 8 метри. Министерството за култура ги демантира наводите во информацијата објавена на интернет порталот „Плусинфо“ која се однесува на скулптуралната композиција ...

ВИДЕО: Власта не се откажува, Универзитетот „Мајка Тереза“ почнува со работа по секоја цена

Либертас - 05.09.2016

Власта не се откажува од отворањето на новиот универзитет Мајка Тереза на кој наставата најмногу ќе се одвива на албански јазик. Утре матичните комисии почнуваат со разгледувањето на документите на кандидатите за професори.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Курир - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Канал5 - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица...

Н.Македонија - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ Во спомен куќата на Мајка Тереза во центарот ...

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Курир - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Сител - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Сител - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

ТАТКОВИНСКА ПРОСЛАВА: Цела недела концерти, изложби, литургии по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Телеграф - 05.09.2016

Централната прослава е планирана за недела кога на плоштадот „Македонија“ во Скопје ќе се одржи понтификална света миса предводена од специјалниот папски кардинал - сараевскиот надбискуп Винко Пулиќ По прогласувањето на Мајка Тереза за светица во ...

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Канал5 - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

РИМ: Отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Телеграф - 05.09.2016

На изложбата се претставени неколку тематски целини, паноа на кои се илустрирани впечатливи фотографии, документи и наративен текст придружен со најдлабоките размисли на Мајка Тереза, експонати кои ги претставуваат нејзиното детство и младост, ...

Свештеникот кој ја покрена канонизацијата на Мајка Тереза вели: Таа не правеше разлика меѓу луѓето

Канал5 - 05.09.2016

Свештеникот Брајан Колодијејчук,кој ја покрена и застапуваше каузата за канонизација на Мајка Тереза, или во римокатоличката црква познат како постулатор, вели дека процесот на канонизација почнал од 1999 година – цели 17 години што вели е долг ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Алфа - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Алфа - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Точка - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава "Денови на Света Мајка Тереза".

Во Рим отворена изложбата "Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот"

Точка - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата "Свети Станислав" во Рим свечено беше отворена изложбата "Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот". Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Заев: Мајка Тереза пример како треба да се помага

Сител - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ Зоран Заев по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица истакна дека како симбол на милосрдието, хуманоста и солидарноста таа претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности и ...

Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време

Точка - 05.09.2016

"Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза - симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на какви ...

Свештеникот кој ја покрена канонизацијата на Мајка Тереза вели: Таа не правеше разлика меѓу луѓето

Курир - 05.09.2016

Свештеникот Брајан Колодијејчук,кој ја покрена и застапуваше каузата за канонизација на Мајка Тереза, или во римокатоличката црква познат како постулатор, вели дека процесот на канонизација почнал од 1999 година – цели 17 години што вели е долг ...

Заев: Мајка Тереза пример како треба да се помага

Вест - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ Зоран Заев по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица истакна дека како симбол на милосрдието, хуманоста и солидарноста таа претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности и ...

Скептицизам кон чудата на Мајка Тереза

Mojo.mk - 05.09.2016

Прогласувањето на Мајка Тереза за светица за нејзините критичари е само уште една победа на верата врз здравиот разум и науката. Добитничката на Нобелова награда, која почина во 1997-ма на 87 годишна возраст во 1950-та го основа совојот прв ...

Заев: Мајка Тереза пример како треба да се помага

Канал5 - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ Зоран Заев по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица истакна дека како симбол на милосрдието, хуманоста и солидарноста таа претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности и ...

Македонска делегација на канонизирањето на Мајка Тереза во Рим

Алфа - 05.09.2016

А во Ватикан се вееја и македонски знамиња, разбирливо бидејќи Македонија е татковината на светицата Мајка Тереза.. А во Ватикан се вееја и македонски знамиња, разбирливо бидејќи Македонија е татковината на светицата Мајка Тереза..

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот “ - отец Пимен најави канонизација ...

Канал5 - 05.09.2016

Владиката европски Пимен од Рим за следната година најави канонизација за првиот поглавар на Македонската православна црква г.г. Гаврил. Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза ...

Скопје стана град на светица, стартува татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Сител - 05.09.2016

Спомен куќата на Мајка Тереза е еден од најпосетуваните музеи во Македонија. Бројката од 80 илјади до 100 илјади посетители кои годишно доаѓаат во музејот говори за почитта која ја добива од македонците но и странците од целиот свет.

Синоќа во Рим беше отворена изложба за животот и делото на Мајка Тереза

Сител - 05.09.2016

Фотографии, документи и наративен текст со најдлабоките размисли на Мајка Тереза беа претставени на синоќешната изложба „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“ во црквата Свети Станислав во Рим.

Канонизацијата на Мајка Тереза е од огромно значење за Македонија

Алфа - 05.09.2016

Прогласувањето на најпознатата Скопјанка – Мајка Тереза за светица е од огромно значење и за Македонија. Иако беше позната како граѓанката на светот од Балканот, за нас таа е најзначајна личност, чии дела треба сите да ги следиме.

Македонија со свој печат на канонизацијата на света Тереза

Вест - 05.09.2016

Во неделата, на денот на свеченото прогласување на Мајка Тереза во света Тереза од Калкута на церемонија во Ватикан, во црквата "Свети Станислав" во Рим свечено беше отворена изложбата "Мајка Тереза - светицата од Скопје, светицата на светот".

(ВИДЕО) Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време!

Локално - 05.09.2016

Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

ВИДЕО: Рита Ора ја отпеа „What Child Is This?“ во Рим по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Среќа.mk - 05.09.2016

Еден ден пред папата Францис да ја прогласи Мајка Тереза за светица, во базиликата Свети Павле надвор од ѕидините се одржа концертот „Химна за Мајка Тереза“. За време на свеченоста во чест на животот и делото на Мајка Тереза, настапи и пејачката ...

ФОТО: Мајка Тереза од Скопје, Албанија?!!!

За Се - 05.09.2016

Гонџа Бојаџију, позната како Мајка Тереза, вчера беше прогласена за светица. Веројатно најпознатата скопјанка заслужено доби титула на светец, но… На Фејсбук е објавена фотографија од која се гледа дека во книгата посветена на прогласувањето на ...

Татковинска прослава „Денови на Света Мајка Тереза“

Нетпрес - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Нетпрес - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Вистина.мк - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Вистина.мк - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Низа настани по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Република - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Скопје инфо - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Скопје инфо - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Press24 - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Press24 - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Стандард - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

БАЛКАНЦИТЕ СЕ СТЕПАА ПОРАДИ МАЈКА ТЕРЕЗА – Албанците и Македонците не можат да се договорат чија е!

Репортер - 05.09.2016

Прогласувањето на Мајка Тереза за светица, кое се случи вчера во Ватикан, доведе до тензии во Албанија и кај нас, затоа што двете земји влега во спор околу тоа на кого му припаѓа, пишува српски Телеграф.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Вечер - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза".

Изложба за Мајка Тереза во Рим

МРТ - 05.09.2016

Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на Спомен куќата на Мајка Тереза од Скопје и Министерството за култура на Република Македонија... Синоќа по повод канонизацијата на Мајка Тереза во Рим беше ...

Татковинска прослава за Св. Мајка Тереза

МРТ - 05.09.2016

Во спомен куќата на Мајка Тереза во центарот на Скопје денеска ќе бидат врачени статуетки со ликот на светата Мајка Тереза и благодарници на хумани личности и организации кои во изминатиот период се докажале во областа на хуманизамот...

СДСМ и Заев сакаат прегласување на одлуката дали Мајка Тереза треба да е светец

Република - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ го оспори прогласувањето на Мајка Тереза за светица, бидејќи папата Франциско не побарал мислење од СДСМ за чудата на Мајка Тереза. Според Заев своеволната одлука на Папата Франциско остава голем простор за сомнеж поради кој ...

Трајановски: Скопје e град на светица

Република - 05.09.2016

Сите што сакаат да го посетат Скопје сега имаат уште една дополнителна и голема причина, бидејќи Скопје стана град на светица, вели градоначалникот Коце Трајановски кој присуствуваше на канонизацијата на Мајка Тереза во Ватикан.

Заев од Ватикан: Драго ни е што Мајка Тереза веќе е светица

Фактор - 05.09.2016

„Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време!

Бриф - 05.09.2016

Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

Скопје стана град на светица

Скопје инфо - 05.09.2016

Сите што сакаат да го посетат Скопје сега имаат уште една дополнителна и голема причина, бидејќи Скопје стана град на светица, вели градоначалникот Коце Трајановски кој присуствуваше на канонизацијата на Мајка Тереза во Ватикан.

Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време

Макфакс - 05.09.2016

„Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза - симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на какви ...

Заев: Испраќаме порака на обединување

Мета - 05.09.2016

„Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Република Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста, претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без ...

Свештеникот Колодијејчук: Мајка Тереза не правеше разлика меѓу луѓето

Press24 - 05.09.2016

Свештеникот Брајан Колодијејчук,кој ја покрена и застапуваше каузата за канонизација на Мајка Тереза, или во римокатоличката црква познат како постулатор, вели дека процесот на канонизација почнал од 1999 година – цели 17 години што вели е долг ...

(ВИДЕО) Заев во Ватикан: Еднаквост и единство е и нашиот пат и доаѓа тоа време!

Репортер - 05.09.2016

Драго ни е што нашата сограѓанка, граѓанин на Р.Македонија, веќе е светица. Мајка Тереза – симбол на милосрдието, хуманоста, солидарноста претставува пример како треба да им се помага на луѓето без разлика на нивните различности, без разлика на ...

Шестгодишната Гонџа чека повик од Господ да тргне по патот на Мајка Тереза (фото)

Скопје инфо - 05.09.2016

Додека траеше вчерашната миса во Спомен-куќата на Мајка Тереза, шестгодишната Гонџа често се вртеше кон четирите сестри милосрдници кои седеа околу неа. Ги набљудуваше, им се насмевнуваше детски весело, а и тие возвраќаа, пиренесува Дневник.

Изложба во чест на Мајка Тереза отворена во Рим

Вечер - 05.09.2016

На изложбата се претставени фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза. Во црквата „Свети Станислав" во Рим е отворена изложбата „Мајка Тереза - светицата од Скопје, светицата на светот" во организација на Спомен куќата на Мајка ...

Чија е Мајка Тереза?

Репортер - 05.09.2016

Македонија и Албанија спорат околу потеклото и идентитетот на Мајка Тереза. Самата светица се сметаше себеси за граѓанин на светот, но тоа не ги спречува старите етнички ривалства на Балканот да испливаат на површина, пишува Дојче веле .

(ВИДЕО) Власта не се откажува, Универзитетот „Мајка Тереза“ почнува со работа по секоја цена

Репортер - 05.09.2016

Власта не се откажува од отворањето на новиот универзитет Мајка Тереза на кој наставата најмногу ќе се одвива на албански јазик. Утре матичните комисии почнуваат со разгледувањето на документите на кандидатите за професори.

Македонија цела недела ќе го слави прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

еМагазин - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за Светица

Lider - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.

Во Рим отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“

Lider - 05.09.2016

Во чест на Мајка Тереза синоќа во црквата „Свети Станислав“ во Рим свечено беше отворена изложбата „Мајка Тереза – светицата од Скопје, светицата на светот“. Изложбата на фотографии и текстови за животот и делото на Мајка Тереза е во организација на ...

Свештеникот кој ја покрена канонизацијата на Мајка Тереза вели: Таа не правеше разлика меѓу луѓето

Пулс24 - 05.09.2016

Свештеникот Брајан Колодијејчук,кој ја покрена и застапуваше каузата за канонизација на Мајка Тереза, или во римокатоличката црква познат како постулатор, вели дека процесот на канонизација почнал од 1999 година – цели 17 години што вели е долг ...

Трајановски: Скопје стана град на светица

Lider - 05.09.2016

Сите што сакаат да го посетат Скопје сега имаат уште една дополнителна и голема причина, бидејќи Скопје стана град на светица, вели градоначалникот Коце Трајановски кој присуствуваше на канонизацијата на Мајка Тереза во Ватикан.

Заев го оспори прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Пулс24 - 05.09.2016

Претседателот на СДСМ го оспори прогласувањето на Мајка Тереза за светица, бидејќи папата Франциско не побарал мислење од СДСМ за чудата на Мајка Тереза. Според Заев, своеволната одлука на папата Франциско остава голем простор за сомнеж поради кој ...

Татковинска прослава по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Пулс24 - 05.09.2016

По прогласувањето на Мајка Тереза за светица во Ватикан, во текот на оваа седмица во Македонија ќе се одржат низа настани и манифестации во рамки на татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“.