TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ругова и Штајнер задоволни од состојбата на Косово

А1 - 24.07.2002

Актуелната безбедносна состојба на Косово, досегашниот напредок, како и плановите за иднината на покраината, беа теми за кои синоќа во Приштина разговараа косовскиот претседател Ибраим Ругова и шефот на мисијата на УНМИК Михаел Штајнер.

Закани за шефот на УНМИК на Косово, Михаел Штајнер

А1 - 23.07.2002

Не е ништо невообичаено шефовите на УНМИК на Косово да добиваат закани дека ќе бидат убиени или дека во зградата на УНМИК во Приштина има поставено бомба. Михаел Штајнер, меѓутоа според локалните политичари на Косово се огрешил во повеќе работи.