TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се уште неизвесно дали Линк ќе биде вториот мобилен оператор

А1 - 15.09.2001

Министерството за транспорт и врски и денеска не донесе одлука за иднината на преговорите меѓу Владата и Линк Телеком. До доцна синоќа, а и во текот на денешниот ден траеа консултациите на експертите од министерството со советникот, австриската компанија Фихтнер.

Дали Линк ќе биде вториот мобилен оператор?

А1 - 14.09.2001

Преговорите меѓу Владата и Линк Телеком за втор мобилен оператор пред прекинување. Министерот Балкоски од една, и директорот на Линк Тоше Коцевски од друга страна, различно ги толкуваат финансиските документи добиени од кинеската банка.

Балковски: "Линк" нема документи за тригодишно искуство во мобилната телефонија

Вест - 13.09.2001

ПРЕГОВОРИТЕ СО КАНДИДАТОТ ЗА ВТОР МОБИЛЕН ОПЕРАТОР ОДЛОЖЕНИ ЗА УТРЕ Утрешниот старт на комерцијалните преговори и натаму е условен со банкарската гаранција од 8 милиони долари што ќе биде активирана доколку "Линк" не докаже дека неговите странски партнери имаат ...

"Линк телеком" бара одложување на преговорите со Владата

Дневник - 12.09.2001

БИТКА ЗА ВТОР МОБИЛЕН ОПЕРАТОР Наместо банкарска гаранција во вредност од 8 милиони долари за понудената цена за концесија за втор мобилен оператор, "Линк телеком" вчера до Министерството за транспорт и врски достави барање за одложување на почетокот на преговорите, се до доаѓањето на претставници ...

Балкоски не отстапува од барањето Линк да достави гаранција

А1 - 11.09.2001

Министерството за транспорт и врски не отстапува од барањето Линк Телеком да достави банкарска гаранција на износ од 8 милиони долари, но го пролонгира рокот. До петок Линк и неговите партнери треба да ја достават гаранцијата, на средбата што тој ден ќе се одржи меѓу Линк, странските инвеститори и ...

"Линк" не ја признава преговарачката процедура на Балковски

Вест - 11.09.2001

ПРВОРАНГИРАНАТА КОМПАНИЈА ЗА ВТОР МОБИЛЕН ОПЕРАТОР НЕ ПОПУШТА ПРЕД УЛТИМАТУМОТ ЗА БАНКАРСКА ГАРАНЦИЈА "Линк" нема намера, до денес во 12 часот, да ја достави банкараската гаранција и да се појави на еднострано закажаните преговори, а ако Министерството за транспорт премине на второрангираната ...

Кинезите во трка завтор мобилен оператор?

Дневник - 11.09.2001

ПРЕТСТАВЕНИ ПАРТНЕРИТЕ НА "ЛИНК" Кинескиот конзорциум "ЗТЕ" и "Сименс" заедно со "Линк телеком" конкурираат за втор мобилен оператор "Линк телеком" на јавниот повик за втор мобилен оператор учествува со три партнери со кои ќе формира конзорциум.

Позади Линк доминантно стои кинескиот ЗТЕ

А1 - 10.09.2001

24 часа пред моментот кога треба да почнат преговорите за концесијата за втор мобилен оператор, Линк Телеком ги открива имињата на своите партнери. Доминантен инвеститор е корпорацијата ЗТЕ од Народна Република Кина, заедно со компаниите Чајна Мобил, Чајна Уником и Кипарскиот Телеком.

Преговорите со "Линк телеком" почнуваат утре

Вест - 10.09.2001

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ ИНСИСТИРА НА БАНКАРСКА ГАРАНЦИЈА ЗА КОНЦЕСИЈАТА ЗА ВТОР МОБИ-ОПЕРАТОР Утре до 12 часот истекува рокот во кој "Линк" мора да обезбеди банкарска гаранција од 8 милиони долари, која е главниот услов за најавениот старт на официјалните преговори со Владата за ...

Линк телеком ќе плати банкарска гаранција пред да потпише договор за концесија

Дневник - 10.09.2001

КОНТРОВЕРЗИИ ВО ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ВТОР МОБИЛЕН ОПЕРАТОР Грчката компанија ОТЕ од заднина чека да добие понуда за концесија, ако прворангираниот не уплати 80 милиони долари "Линк телеком", прворангираниот за концесија за втор мобилен оператор, до утре треба да достави банкарска гаранција во висина од ...