TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нелегалното оружје ќе почне да се собира на 1 ноември

Дневник - 24.07.2003

ВЛАДАТА И МЕЃУНАРОДНИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ СЕ ДОГОВОРИЈА По акцијата треба да се организира донаторска конференција за да се наградат општините во кои е предадено нелегалното оружје Акцијата за доброволно предавање на нелегалното оружје, муниција и експлозивни материјали во Македонија ќе почне на 1 ...

Предавањето на нелегалното оружје ќе почне на 1 ноември

Утрински - 24.07.2003

Националната програма за зголемувањ?на општат?сигурнос?прек?акцијата за доброволно разоружување стап?во сила КАТИЦА ЧАНГОВ? Предавањет?на нелегалнот?оружје ќе почн?на 1 ноемвр??ќе трае 45 дена, односн?до 15 декември, едногласно реши Координативнот?тело за доброволно предавањ??собирање на огнено ...

Оружјето ќе се предава од први ноември

Вест - 24.07.2003

МАКЕДОНИЈА САМА ЌЕ СЕ РАЗОРУЖА И покрај противењето на меѓунардната заедница разоружувањето во Македонија сепак ќе биде наесен. Вака на вчерашната седница одлучи Координативното тело за спроведување на законот за доброволно предавање на оружјето.

Акцијата за предавање оружје почнува на 1 ноември

А1 - 23.07.2003

Акцијата за доброволно предавање на нелегалното оружје ќе започне на 1-ви ноември, а барањата за легализација на оружјето што граѓаните го поседуваат без дозвола ќе започне од денеска, ова едногласно го изгласа координативното тело за разоружување, по денешните две седници.

Нелегалното оружје ќе се собира од 1 ноември

Канал5 - 23.07.2003

Од први ноември ќе се собира нелегалното оружје. Тоа е компромисниот термин со кој што се согласиле владините и мегународните претставници по завчерашното разидување во предлозите, нашите за први или петнаесетти октомври, меѓународната заедница за напрол Од први ноември ќе се собира нелегалното ...

Подобро да не се собира оружјето отколку да се избрза со акцијата

Дневник - 23.07.2003

МЕЃУНАРОДНИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ СУГЕрираат Единствена причина за одложување на акцијата е потребата за добра кампања, за чија подготовка е потребно време - велат меѓународни експерти >Подобро е воопшто да не се организира акција за собирање на нелегалното оружје отколку да се почне акција што не е добро ...

Власта не отстапува од терминот разоружувањето да стартува во октомври

Утрински - 22.07.2003

Координативното тело ја одобри програмата за зголемување на општата сигурност преку доброволно предавање на оружјето КАТИЦА ЧАНГОВА Власта во Македонија не отстапува од термините 1 или 15 октомври, предвидени како алтернативни, за почеток на акцијата за разоружување на граѓаните кои поседуваат ...

Разоружување напролет?

Вест - 22.07.2003

СТРАНЦИТЕ И ВЛАСТА СО РАЗЛИЧНИ СТАВОВИ КОГА ДА СЕ СОБЕРЕ ОРУЖЈЕТО Претставникот на УНДП Јохан Блубенде, вчера, на Координативното тело му сугерираше акцијата за собирање на оружјето да се одложи за напролет, зашто до периодот од први октомври до 15 ноември останува малку Меѓународната заедница им ...

Координативното тело во среда ќе решава за акцијата за нелегално оружје

А1 - 21.07.2003

Дали акцијата за доброволно предавање на нелегалното оружје во Македонија ќе започне на 1-ви или на 15 октомври, останува координативното тело да го реши в среда. На денешниот состанок на координативното тело присуствуваа и амбасадорите на ЕУ, НАТО и САД, Алексис Брунс, Николас Бигман и Лоренс ...

напролет идната година или во октомври оваа да започне собиеањето на оружјето ?!

Канал5 - 21.07.2003

Тројката амбасадори, Батлер, Бигман и Брунс го збуни Координативното тело што треба да го спроведе законот за доброволно предавање на оружјето. Разоружување да, но идната година напролет, сугерилале мегународните претставници, наспроти предлогот на Вла Тројката амбасадори, Батлер, Бигман и Брунс го ...