TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Фолтин" на фестивалот "Гаја" во Солун

Дневник - 13.09.2002

ВЕЧЕРВА Македонската група "Фолтин" вечерва во Солун ќе настапи на фестивалот на светската музика "Гаја". Концертот на битолчаните ќе се одржи во престижната сала "Моно Лазаристон", каде што настапувале и Андреа Бочели, Сесариа Евора и Дејвид Брн.

"Фолтин" на фестивал во Солун

Вест - 13.09.2002

Утре , на големиот "Ворлд мјузик" фестивал "Гаија" , кој по традиција се одржува во Солун, ќе настапи и македонската група "Фолтин". Концертот ќе се одржи во престижната сала "Моно Лазаристон", каде имаат насатпувано и Андреа Бочели, Цезариа Евора...

Официјален почеток на соработката со "Трето уво"

Утрински - 13.09.2002

"Фолтин" на престижен фестивал во Солун Битолската група "Фолтин", вечерва, во Солун, Грција, ќе настапи на големиот "њорлд-мусиц" фестивал "Гаиа", што традиционално се одржува секоја година во овој период. Нивниот концерт ќе се одржи во престижната сала "Моно Лазаристон", каде што патем ...