TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Старите автобуси во Ѓорче стануваат како нови

Дневник - 23.05.2002

ВО МИНИФАБРИКАТА НА ЈСП ЈСП "Скопје" во автобазата во Ѓорче Петров почна да врши целосно рекаросирање на старите автобуси. Со тоа ЈСП планира целосно да го обнови својот возен парк. - Успеавме да ги направиме како нови автобусите што беа на списокот за отпад.

Нова линија за сервисирање во ЈСП"Скопје"

Вест - 23.05.2002

Вчера во автобазата на ЈСП"Скопје" во Ѓорче Петров беше промовирана нова линија за рекаросирање на автобусите. Со оваа линија ЈСП во иднина ќе може да врши комплетно рекаросирање на своите возила, генерално ремонтирање на моторите и агрегатите и сервисирање на виталните системи.

Со ремонт до нови автобуси

Утрински - 23.05.2002

ЈСП "Скопје" вчера го промовираше својот најнов проект Досега се ремонтирани 7 возила, а во план е до крајот на годинава да се обноват уште 50 ЈСП ?Скопје° во својата автобаза во Ѓорче Петров вчера промовираше седум автобуси со комплетно обновени каросерии.

Промоција на седум обновени автобуси

Утрински - 22.05.2002

Проект на ЈСП Скопје за амортизираниот возниот парк ЈСП ?Скопје° денеска ќе промовира седум комплетно реновирани градски автобуси. Станува збор за стари автобуси коишто се со обновена каросерија, сервисирани витални системи и на кои им е извршен генерален ремонт на моторите и агрегатите.