TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Матурска вечер за децата од Домот 11 Октомври

Утрински - 25.05.2002

Иницијатива на Организацијата на жените Единаесет завршени средношколци и десет основци од Домот ?11 Октомври° во просториите на установата, на 29 мај ќе ја прослават својата матура и полуматура. И годинава, како и претходните досега, СОЖМ ќе се погрижи за богатата и свечена трпеза, а свој прилог ...

Еден матурант чини две просечни плати

Утрински - 23.05.2002

Матурските вечери го празнат домашниот буџет. Период на главоболки за родителите СНЕЖАНА КАЛАБАКОВА Мај е познат како месец на матурските вечери. Традицијата на прослава на матурата опстојува со години наназад, без некои големи промени. Освен, се разбира, оние што ги носи новото модерно време.

Матурска гардероба за сечиј џеб

Утрински - 23.05.2002

Голем избор во скопските бутици Скопските бутици нудат голем избор свечена матурска облека и обувки. Во продавниците на ?Окитекс", матурантите можат да избираат меѓу фустаните и комплетите модерни корсети и панталони или здолниште кои чинат од 12.000 до 29.900 денари.

Помош за раселените матуранти

Утрински - 20.05.2002

Донација на матурантите сместени во колективните центри Триесет и пет матуранти, сместени во колективните центри на привремено раселените лица од Скопје, добија по 50 евра за купување матурска облека. Средствата се донација на Драгица Костовска, сопруга на бизнисменот Трифун Костовска.