TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Аргентинското танго со "Танго нова"

Дневник - 22.07.2002

ОХРИДСКО ЛЕТО Во предворјето на охридската црква "Света Софија" вечерва, во 21 часот, квинтетот "Танго нова" од Србија и Црна Гора ќе одржи концерт во чест на аргентинскиот композитор, Астор Пјацола. Во квинтетот членуваат: Бобан Бјелиќ, на хармоника, виолинистот Вили Фердинанди, Дејан Божовиќ, на ...

Танго аргентина со "Танго нова"

Вест - 22.07.2002

ОХРИДСКО ЛЕТО Квинтетот "Танго нова" од Југославија вечерва (21 ч.) ќе одржи концерт во црквата "Св. Софија". На програмата се дела од аргентинскиот композитор Астор Пјацола. Ансамблот станал ексклузивен по изведбите на музика од Пјацола карактеристична по автентичното и необичното спојување на ...

Настап на квинтетот "Танго нова"

Утрински - 22.07.2002

Денеска на Охридско лето Во инспиративната Св. Софија вечерва со почеток во 21.00 час. ќе настапат музичките гости од СР Југославија. Квинтетот "Танго нова" во состав: Бобан Бјелиќ - хармоника, Вили Фердинанди - виолина, Дејан Божовиќ - електрична гитара и Вељко Белеви - контрабас, ќе се претстави ...