TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отпадот нема да исчезне сам

Утрински - 06.10.2013

Со акцијата масовно се поткаструваа дрвја, се расчистуваа депонии, а се одржаа и едукативни работилници Во над 300 локации во 70-ина општина низ државата завчера се чистеше отпадот што граѓаните го ...

Успешно заврши акцијата "Македонија без отпад"

Вечер - 06.10.2013

Во речиси сите општини низ државата во сабота се реализираше втората националната кампања "Македонија без отпад 2013". Целта на кампањата беше да се поттикне граѓанскиот активизам и да се развие ...

“Христијан Карпош“ чистеше за “Македонија без отпад“

Kumanovo News - 06.10.2013

Ученици од Основното училиште “Христијан Карпош“ се вклучија во акцијата “Македонија без отпад“ со чистење на училишниот двор. Во денешната акција учествуваа 40 ученици и уште еднаш ја демонстрираа ...

Втора националната кампања „Македонија без отпад 2013“

24 Вести - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

Над 70 општини ја спроведоа акцијата „Македонија без отпад 2013“

24 Вести - 05.10.2013

Вторпат по ред земјава ја спроведува акцијата „Македонија без отпад 2013“. Во над 70 општини се поткаструваат дрвја, се расчистуваат депониите и се исфрла отпадот.

Национална акција „Македонија без отпад“

Телма - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets'do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

Втора национална кампања „Македонија без отпад 2013“

А1 On - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Алфа - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets'do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

Се одржа голема акција за чистење на отпад во Скопје

Кајгана - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

Гевгеличани се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

А1 On - 05.10.2013

Во акцијата „Македонија без отпад“, општина Гевгелија се вклучи уште во текот на вчерашниот ден кога гимназијалците од „Јосиф Јосифовски“ шестиот час го искористија за чистење на училишниот двор и ...

ФОТО: Коце чистеше отпад во населбата Пролет

А1 On - 05.10.2013

Градот Скопје и годинава ја поддржа и учествуваше во акцијата „Македонија без отпад 2013″, што се одржа во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Град Скопје во акцијата „Македонија без отпад“

Cooltura - 05.10.2013

Акцијата има за цел да се исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да ја подигне свеста кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизми за поддршка на ...

Гевгелија се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“

А1 On - 18.10.2014

Општина Гевгелија се вклучи во денешната еко акција ,,Македонија без отпад“ со чистење на комуналниот отпад од неколку локации кои беа посочени како најзагрозени.

Отпадот не може да исчезне сам, потребен е граѓански активизам

Алфа - 05.10.2013

Неопходна е едукација од најмала возраст за навреме да се стекне свест за чиста животна околина – апелира амбасадорот на Словенија – земја која е пример за чистота.

Општина Илинден дел од акцијата „Македонија без отпад 2013“

+инфо - 05.10.2013

Oпштина Илинден и годинава успешно ја реализираше големата еколошка акција „Македонија без отпад“ со расчистување на отпадот на две локации. Се чистеше крај локалниот пат кај излезот од Миладиновци ...

Втора националната кампања „Македонија без отпад 2013“

Сител - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

Втора националната кампања „Македонија без отпад 2013“

Канал5 - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

ФОТО: Мора да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе

Сител - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Канал5 - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets'do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

Гевгеличани се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

Сител - 05.10.2013

Во акцијата „Македонија без отпад“, општина Гевгелија се вклучи уште во текот на вчерашниот ден кога гимназијалците од „Јосиф Јосифовски“ шестиот час го искористија за чистење на училишниот двор и ...

ФОТО: Градот Скопје се приклучи на акцијата Македонија без отпад

Сител - 05.10.2013

Градот Скопје и годинава ја поддржа и учествуваше во акцијата „Македонија без отпад 2013", што се одржа во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање.

„Македонија без отпад“ и во кочанскиот регион

Сител - 05.10.2013

Во рамките на националната кампања „Македонија без отпад 2013“ и во општина Кочани беше спропведена акција за отстранување и правилно депонирање на одпадот.

Градот Скопје се приклучи на акцијата „Македонија без отпад 2013“

Локално - 05.10.2013

Градот Скопје и годинава ја поддржа и учествуваше во акцијата „Македонија без отпад 2013″, што се одржа во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Крива Паланка дел од акцијата „Македонија без отпад“

Сител - 05.10.2013

Локалната самоуправа на општина Крива Паланка ја спроведе акцијата „Македонија без отпад“ во која беше отстранет отпадот од дивите депонии и најпосетуваните места на вкупно 21 локација во градот.

Општина Кисела Вода се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“

Сител - 05.10.2013

Општина Кисела Вода денеска се вклучи во националната еколошка акција за расчистување на отпадот од јавните површини наречена „Македонија без отпад 2013”.

Македонија дел од глобалната акција без отпад

Сител - 05.10.2013

Со здружени сили до поздрава и почиста околина. Централните и локалните власти ја стартуваа акцијата Македонија без отпад. Министри, заменици, придружувани од градоначалници и невладини организации ...

„МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД„ во Гевгелија

Локално - 05.10.2013

Општина Гевгелија и оваа година успешно ја реализираше еколошката акција “Македонија без отпад”. Акцијата се одвиваше на неколку локации во Гевгелија и во околните населени места.

"Македонија без отпад 2013" денеска се спроведувa на територијата на целата држава

Точка - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

ЕКОАКЦИЈА: Ѓубрето нема да го снема

Телеграф - 05.10.2013

Во општините низ државата се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“ Во речиси сите општини низ државата се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад ...

Генерална "чистка" во Општина Кисела Вода

Точка - 05.10.2013

Општина Кисела Вода денес се вклучи во националната еколошка акција за расчистување на отпадот од јавните површини, симболично наречена "Македонија без отпад 2013".

МОДОМ во акција за собирање електорнски отпад

Тера - 05.10.2013

„ Младинската организација на ДОМ се приклучува на акцијата за собирање електронски отпад, ова ќе значи примена на законот за управување со елктронски и електричен отпад е-отпад.

Охридските училишта со низа активности за подигање на еко-свеста

OhridNews - 05.10.2013

Во рамки на проектот „Македонија без отпад 2013“, учениците од ОУ „Св. Наум Охридски“ од Пештани, заедно со ПУ во Трпејца, Елшани и Коњско, реализираа низа активности.

Втора националната кампања „Македонија без отпад 2013“

Кукурику - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

„Македонија без отпад“ втора национална кампања

Турлитава - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

ФОТО: Македонија го чисти отпадот

Press24 - 05.10.2013

Oпштина Илинден и годинава успешно ја реализираше големата еколошка акција „Македонија без отпад“ со расчистување на отпадот на две локации. Се чистеше крај локалниот пат кај излезот од Миладиновци ...

Охридските училишта со низа активности за подигање на еко-свеста

Спектра ТВ - 05.10.2013

Во рамки на проектот „Македонија без отпад 2013“, учениците од ОУ „Св. Наум Охридски“ од Пештани, заедно со ПУ во Трпејца, Елшани и Коњско, реализираа низа активности.

„Македонија без отпад 2013“ денеска се спроведувa на територијата на целата држава

Нетпрес - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

Кисела Вода се вклучи во акцијата „ Македонија без отпад 2013“

Курир - 05.10.2013

Општина Кисела Вода се вклучи во големата национална акцијата „ Македонија без отпад 2013“ со цел чистење и развивање на светста околу отпадот. Во акцијата денеска се вклучија вработените во ...

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Sky - 05.10.2013

Како дел од глобалната акција „Let's do it! World 2013“, која е поддржана од европскиот парламент и во која се вклучени 107 земји шиирум светот, се и сите општини од Република Македонија.

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Курир - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets'do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

ГАЛЕРИЈА: И Коце Трајановски се фати за работа и го чистеше Скопје

Press24 - 05.10.2013

Градот Скопје и годинава ја поддржа и учествуваше во акцијата „Македонија без отпад 2013", што се одржа во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Македонија дел од глобалната акција за свет без отпад

Република - 05.10.2013

Како дел од глобалната акција „Let’s do it! World 2013“, која е поддржана од европскиот парламент и во која се вклучени 107 земји шиирум светот, се и сите општини од Република Македонија.

Се одржа голема акција за чистење на отпад

Portal - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

Генерална „чистка” во Општина Кисела Вода

Нетпрес - 05.10.2013

Општина Кисела Вода денес се вклучи во националната еколошка акција за расчистување на отпадот од јавните површини, симболично наречена “Македонија без отпад 2013”.

И Охриѓани чистеа за „Македонија без отпад 2013“

ТВМ - 05.10.2013

И Охрид дел од големата еколошка акција „Македонија без отпад 2013“. Охридската акција се спроведе на калето, почнувајќи од паркингот пред Горна порта до месноста Лабино, потоа околу Самоиловите ...

Обновено: Охрид се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“

OhridNews - 05.10.2013

Во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање и асоцијацијата „Ајде Македонија“, денеска во Охрид се спроведе кампањата “Македонија без отпад” која има за цел да ...

Исчистени над 25 диви депонии во акцијата на Општина Битола

Орбис - 05.10.2013

Над 25 депонии во градот и околината денес беа исчистени од страна на јавните претпријатија со помош на градежните фирми под координација на локалната самоуправа.

Гевгелија се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“

Sky - 05.10.2013

Ученици, невладини организации, јавната општинска администрација и локалното комунално претпријатие во Гевгелија денеска се вклучија во спроведувањето на националната акција „Македонија без отпад“, ...

Акција „Македонија без отпад“

Ирис - 05.10.2013

Во 11 те општини во источна македонија се спроведува акцијата Македонија без отпад. Се чистат мини депониите и речните корита. Во Штип акцијата се спроведуваше на повеќе локации, а со градежна ...

Голема акција за чистење „Македонија без отпад 2013"

Макфакс - 05.10.2013

Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија", и оваа година продолжува да го спроведува проектот „Македонија без отпад 2013".

Општина Илинден успешно ја реализираше акцијата „Македонија без отпад 2013“

Макфакс - 05.10.2013

Oпштина Илинден и годинава успешно ја реализираше големата еколошка акција „Македонија без отпад“ со расчистување на отпадот на две локации. Се чистеше крај локалниот пат кај излезот од Миладиновци ...

Општина Кисела Вода се вклучува во акцијата „Македонија без отпад 2013"

Макфакс - 05.10.2013

Во сабота, 5-ти октомври во скопската општина Кисела Вода ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот. Имено, во периодот од 10 14 часот, вработените во Општина ...

Акција за чистење отпад во Карпош

Макфакс - 05.10.2013

Децата од десетте основни училишта на територија на Општина Карпош во сабота, активно ќе се вклучат во националната акција „Македонија без отпад 2013“.

Се одржа голема акција за чистење на отпад

Макфакс - 05.10.2013

Дека со заедничка и координирана акција може да се постигнат завидни резултати и дека е потребно конечно да се тргне илузијата дека отпадот ќе исчезне сам по себе, беше главната порака на големата ...

Кампања “Македонија без отпад 2013“ денеска во сите општини

Lider - 05.10.2013

Националната кампања „Македонија без отпад 2013“, денеска по втор пат ќе се реализира во речиси сите општини во Република Македонија. Целта на кампањата, според заменик министер за животна средина и ...

Национална кампања „Македонија без отпад 2013“

Inpress - 05.10.2013

Скопје, 5. октомври 2013 (ИНПРЕС) Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“.

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Економски - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets’do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

ФОТО: Градоначалникот Трајановски собираше отпад

Економски - 05.10.2013

Градот Скопје и годинава ја поддржа и учествуваше во акцијата „Македонија без отпад 2013″, што се одржа во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Национална акција „Македонија без отпад 2013“

Денешен - 05.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска се спроведува втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“, како дел од глобалната акција „Lets’do it! World 2013“, поддржана од Европскиот ...

Се чистеше отпадот и во Кисела Вода

Maxim - 05.10.2013

Во акцијатра „Македонија без отпад 2013“ се вклучи и Општина Кисела Вода. Вработени во општинската администрација, сезонски работници, и граѓани од месни заедници, ги чистеа локациите, Теферич, ...

Кисела Вода ќе се вклучи во „Македонија без отпад 2013“

Н.Македонија - 04.10.2013

Општината Кисела Вода и годинава ќе се вклучи во националната акција за чистење и развивање свест кај граѓаните „Македонија без отпад 2013“ - Целта е да се исчисти отпадот од несоодветните места во ...

Кривопаланечките ученици се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

А1 On - 04.10.2013

Учениците од двете основни училишта во Крива Паланка и најмладите од детската градинка „Детелинка“ денеска се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“, иницијатива на Асоцијацијата за чиста ...

Акција „Македонија без отпад“ во Општина Илинден

Cooltura - 04.10.2013

Во акцијата што ќе почне во 8:00 часот покрај граѓаните на Општина Илинден ќе бидат вклучени и вработените во општинската администрација, јавните претпријатија, како и невладините организации.

Општинарите и граѓаните ќе исчистат илјадници тони ѓубре

Дневник - 04.10.2013

За повисока свест и за поголем граѓански активизам околу управувањето со отпадот, денеска, асоцијацијата „Ајде, Македонија“ во соработка со Министерството за животна средина, ја организира ...

Акција:Македонија без отпад

Локално - 04.10.2013

Во скоро сите општини низ државата утре ќе се реализира втората националната кампања “Македонија без отпад 2013″. Целта на кампањата е да се поттикне граѓанскиот активизам и да се развие свеста и ...

Кривопаланечките ученици се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

Сител - 04.10.2013

Учениците од двете основни училишта во Крива Паланка и најмладите од детската градинка „Детелинка“ денеска се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“, иницијатива на Асоцијацијата за чиста ...

Учениците од Мирче Ацев собираа и рециклираа отпад

Вечер - 04.10.2013

Основното училиште "Мирче Ацев" се вклучи во акцијата Македонија без отпад" во која учествуваа сите основни училишта од Ѓорче Петров. Во соработка со Министерството за животна средина и просторно ...

Ајде утре да ја исчистиме Македонија од отпад

еМагазин - 04.10.2013

Во скоро сите општини низ државата утре ќе се реализира втората националната кампања “Македонија без отпад 2013″. Целта на кампањата е да се поттикне граѓанскиот активизам и да се развие свеста и ...

АКЦИЈА: Утре може да ги исчистите куќите од стари и расипани уреди

Телеграф - 04.10.2013

Електронски отпад ќе се собира в сабота спроти поранешниот ресторан „Мекдоналдс“ во центарот на Скопје, а диви депонии ќе се чистат во целата држава В сабота е моментот да се ослободите од купишта ...

Општина Центар се вклучи во акцијата „Македонија без отпад 2013“

Телеграф - 04.10.2013

Општината во првата недела од месецов, во соработка со основните училишта, спроведува акција за собирање стара хартија Општина Центар соопшти дека се вклучува во Националната акција за чистење ...

Акција за чиста и здрава животна средина во Ѓорче Петров

Portal - 04.10.2013

Основното училиште „Мирче Ацев“ се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“ во која учествуваа сите основни училишта во Општина Ѓорче Петров. Во соработка со Министерството за животна средина и ...

Учениците од Крива Паланка се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

Курир - 04.10.2013

Учениците од двете основни училишта во Крива Паланка и најмладите од детската градинка „Детелинка“ денеска се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“, иницијатива на Асоцијацијата за чиста ...

Градинките први во акцијата Македонија без отпад

Ирис - 04.10.2013

Акцијата „Македонија без отпад“ која се реализира на државно ниво, денес во Штип ја започнаа детските градинки, како вовед во утрешните активности. Денес најмалите темелно ги исчистија дворовите на ...

Кочанските основни и средни училишта во еко акција за чистење на отпадот

Канал 8 - 04.10.2013

Акцијата „Македонија без отпад“ е на иницијатива на Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија „ со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Акција за чиста и здрава животна средина во Ѓорче Петров

Макфакс - 04.10.2013

Основното училиште „Мирче Ацев“ се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“ во која учествуваа сите основни училишта во Општина Ѓорче Петров. Во соработка со Министерството за животна средина и ...

Во Струмица почна акцијата „Македонија без отпад 2013“

StrumicaNet - 04.10.2013

Во рамките на националната акција за чистење „Македонија без отпад 2013“ , денеска учениците од основните и средните училишта во општина Струмица ги чистат училишните дворови и училниците, а се ...

Куманово незаинтересирано за „Македонија без отпад“

Kumanovo News - 04.10.2013

Локалната самоуправа Куманово, нејзините институции и училиштата не се се заинересирани да се вклучат во проектот “На 5 октомври - Македонија без отпад“ кој утре ќе се спроведува во целата државата.

АРМ се вклучи во “Македонија без отпад“

Kumanovo News - 04.10.2013

Припадниците на механизираниот пешадиски баталјон во касарната “Боро Менков“ денеска се вклучија во националниот еколошки проект “Македонија без отпад 2013“.

Општина Куманово ги демантира “Ајде Македонија“

Kumanovo News - 04.10.2013

Од Секторот за инспекциски надзор и животна средина при Општина ги демантираат информациите на асоцијацијата “Ајде Македонија“, дека во Куманово е пријавена само една акција за чистење во рамки на ...

Втора националната кампања „Македонија без отпад 2013“

Утрински - 03.10.2013

Во речиси сите општини низ државата денеска ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата е да поттикне граѓански активизам и да ја развие свеста и ...

Голема акција за чистење на Македонија од сметот

Радио МОФ - 03.10.2013

И оваа година, Македонија е дел од светтската акција Let’s Do It! – WorldCleanup 2013 за чистење на расфрланиот отпад, која ќе се случува во сабота (5 oктомври).

Општина Кисела Вода ќе се вклучи во акцијата “Македонија без отпад 2013”

Сител - 03.10.2013

На 5-ти Октомври (сабота) ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да ...

Општина Илинден ја реализираше акцијата „Македонија без отпад 2013“

Сител - 05.10.2013

Општина Илинден и годинава успешно ја реализираше големата еколошка акција „Македонија без отпад“ со расчистување на отпадот на две локации. Се чистеше крај локалниот пат кај излезот од Миладиновци ...

Македонија без отпад, стартува во сабота

Сител - 03.10.2013

Македонските граѓани и годинава ќе ги чистат отпадот низ урбаните и помалите средини.Следејќи го примерот на еколошките држави,Владата оваа година ја поддржа акцијата “Македонија без отпад“.Од ...

Сите на терен и да го собереме отпадот!

Вечер - 03.10.2013

Во скоро сите општини низ државата в сабота ќе се реализира втората националната кампања "Македонија без отпад 2013". Целта на кампањата, според заменик-министерот за животна средина и просторно ...

Кисела Вода ќе се вклучи во акцијата "Македонија без отпад 2013"

Точка - 03.10.2013

Националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот ќе се одржи во сабота. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај ...

Охриѓани се приклучуваат на акцијата „Македонија без отпад“

OhridNews - 03.10.2013

На охридксото Кале денеска (8ч.) ќе се спроведе кампањата „Македонија без отпад“ која има за цел да придонесе за здрава и чиста животна средина и развивање на свеста кај граѓаните за правилно ...

Кисела Вода ќе се вклучи во акцијата „Македонија без отпад 2013”

Нетпрес - 03.10.2013

Националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот ќе се одржи в сабота. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај ...

Општина Кисела Вода во акцијата “Македонија без отпад 2013”

Курир - 03.10.2013

На 5-ти Октомври ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие ...

Општина Кисела Вода ќе се вклучи во акцијата „Македонија без отпад 2013”

Скопје инфо - 03.10.2013

На 5-ти Октомври (сабота) ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да ...

И Кисела Вода ќе се фати за работи и ќе чисти улици

Press24 - 03.10.2013

На 5-ти Октомври ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свеста околу отпадот. Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие ...

Илинден се вклучува во акцијата „Македонија без отпад 2013“

Курир - 03.10.2013

Општина Илинден и годинава ќе се вклучи во еколошката акција „Македонија без отпад“ што ќе се одржи в сабота. Ќе се расчистува отпадот на две локации, на локалниот пат кај излезот од Миладиновци кон ...

Втора национална кампања „Македонија без отпад 2013“

Курир - 03.10.2013

Во скоро сите општини низ државата в сабота ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата, според заменик министер за животна средина и просторно ...

Акција за ослободување од е-отпадот

Portal - 03.10.2013

Во сабота може да се искористи можноста да се граѓаните да се ослободат од е-отпадот кој се наоѓа во нивните домови и е-отпадот во училиштата кои се полни со стари и неупотребливи компјутери, ...

Акција за расчистување „Македонија без отпад 2013“

Portal - 03.10.2013

Во сабота, во Скопје, во населбата Пролет, на локацијата Дива депонија под железничка пруга на ул.„Трета Македонска бригада“,во 10 часот ќе почне Централниот настан од националната кампања ...

Со акцијата “Македонија без отпад 2013“ ќе се чисти околината на Фабриката за вода

Канал 8 - 03.10.2013

Со акција за расчистување на околината на Фабриката за вода, oпштина Кочани ќе им се придружи на уште 50-тина поголеми општини во Македонија кои ќе ја реализираат кампањата „Македонија без отпад ...

Национална акција за чистење в Сабота и во Делчево

Делчево Денес - 03.10.2013

И Делчево ќе се приклучи кон националната акција за чистење. Акцијата е дел од проектот “Македонија без отпад 2013“ на министерството за животна средина и просторно планирање, со цел справување со ...

Во сабота 5-ти октомври „Македонија без отпад 2013“ во Општина Илинден

Sky - 03.10.2013

Oпштина Илинден и годинава ќе се вклучи во големата еколошка акција „Македонија без отпад“ која ќе се одржи на 5-ти октомври 2013 година (сабота), со расчистување на отпадот на две локации и тоа на ...

Акција за ослободување од е-отпадот

Макфакс - 03.10.2013

Во сабота може да се искористи можноста да се граѓаните да се ослободат од е-отпадот кој се наоѓа во нивните домови и е-отпадот во училиштата кои се полни со стари и неупотребливи компјутери, ...

Акција за расчистување „Македонија без отпад 2013"

Макфакс - 03.10.2013

Во сабота, во Скопје, во населбата Пролет, на локацијата Дива депонија под железничка пруга на ул.„Трета Македонска бригада",во 10 часот ќе почне Централниот настан од националната кампања ...

В сабота по втор пат Македонија без отпад

Денешен - 03.10.2013

Во скоро сите општини низ државата в сабота ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата, според заменик министер за животна средина и просторно ...

Македонија без отпад 2013

Економски - 03.10.2013

Во скоро сите општини низ државата в сабота ќе се реализира втората националната кампања „Македонија без отпад 2013“. Целта на кампањата, според заменик министер за животна средина и просторно ...

Помалку отпад, но како?

Р.С.Европа - 02.10.2013

Треба да се подигне свеста на луѓето да создаваат помалку отпад, но ниту во урбаните, ниту во руралните средини не постои инфраструктура која подразбира сортирање на отпадот во посебни садови.

Граѓаните сѐ уште фрлаат тули и бетон во контејнер

Н.Македонија - 02.10.2013

Цената за оставање еден тон градежен шут во депонијата „Дрисла“ е 200 денари, додека, пак, за фирмите изнесува 680 денари Казните се 50 евра за лице и 4.000 евра за фирми СЀ ПОВЕЌЕ КАЗНИ ЗА ...

Во сабота генерална чистка на отпадот низ Македонија

+инфо - 02.10.2013

Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија“, во сабота организираат национална акција за чистење на околината од отпад кој се ...

Собранието усвои измени на неколку закони во прво читање

Алфа - 01.10.2013

Собранието на Република Македонија во рамки на денешното продолжение на 72. седница усвои измени и дополнувања на неколку законски решенија, предложени во прво читање.

Собранието усвои измени на неколку закони во прво читање

А1 On - 01.10.2013

Собранието на Република Македонија во рамки на денешното продолжение на 72. седница усвои измени и дополнувања на неколку законски решенија, предложени во прво читање.

Собранието усвои измени на неколку закони во прво читање

Канал5 - 01.10.2013

Собранието на Република Македонија во рамки на денешното продолжение на 72. седница усвои измени и дополнувања на неколку законски решенија, предложени во прво читање.

Собранието усвои измени на неколку закони во прво читање

Сител - 01.10.2013

Собранието на Република Македонија во рамки на денешното продолжение на 72. седница усвои измени и дополнувања на неколку законски решенија, предложени во прво читање.

Пратениците со полни раце работа - усвоени измени на неколку закони

Press24 - 01.10.2013

Пратениците денеска во рамки на продолжението на 72. седница усвоија измени и дополнувања на неколку законски решенија, предложени во прво читање. Се работи за измените на Законот за инспекциски ...

Нескладиран медицински отпад – закана за здравјето на пациентите

Канал 8 - 30.09.2013

Не е прв пат нашата камера да регистрира фрлен медицински отпад во кругот на кочанската болница. Употребен шприц фрлен покрај установата неколку дена претставува сериозна закана за здравјето на ...