TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ се чуди на „Транспарентност Македонија“

Утрински - 05.05.2007

ВМРО-ДПМНЕ ги оценува како енигматични некои од вчера изнесените тврдења, особено мотивите на невладината организација „Транспарентност Македонија“ во врска со наводната нетранспарентност на Владата. Како што нагласи на вчерашната прес-конференција портпаролот Александар Бичиклиски, за ВМРО-ДПМНЕ е ...

Сто илјади евра за „добра фризура“

Дневник - 05.05.2007

„ Транспарентност Македонија “ во завчерашниот извештај за работењето на државните органи укажа на нетранспарентно трошење јавни пари Сто илјади евра се потрошени за владината кампања за платежните картички, соопштија вчера од Министерството за финансии, одговарајќи на обвинувања од невладината ...

Транспарентност или фабрика - 2

Вечер Прес - 05.05.2007

ВМРО-ДПМНЕ се сомнева во мотивите на невладината организација "Транспарентност - Македонија" за обвинувањата дека Владата работи нетранспарентно. Тие вчера побараа објаснување по која методологија организацијата дошла до заклучоците за нетранспарентно трошење пари на Владата за кампањи, за што веќе ...

ВМРО-ДПМНЕ: Обвинувањата од „Транспарентност“ се неосновани

А1 - 04.05.2007

ВМРО-ДПМНЕ смета дека вчерашните обвинувања од невладината „Транспарентност“ за начинот на кој Владата троши пари се неосновани, оти повеќето од тие прашања се веќе одговорени. „Дали е во прашање само борба за добивање на меѓународната лиценца, која заради нетранспарентност и пристрасност ја ...

За ВМРО - ДПМНЕ се енигматични некои од тврдењата на Транспарентност Македонија

Канал5 - 04.05.2007

Забелешките на невладината Транспарентност дека државните пари се трошат нетранспарентно, ВМРО ДПМНЕ ги сфаќа само како обид на Сашо Ордановски да ја врати назад загубената меѓународна лиценца. Забелешките на невладината Транспарентност дека државните пари се трошат нетранспарентно, ВМРО ДПМНЕ ги ...

Јавните пари се трошат нетранспарентно, тврди „Транспарентност Македонија“

Утрински - 04.05.2007

Јавните пари се трошат нетранспарентно, а државните органи не ги почитуваат постапките и процедурите во набавките. Примената на притворот е проблематична мерка поради начинот на кој истражните судии ја даваат правната основа за нејзино определување.

Се чека отчет од Владата за трошењето државни пари

Време - 04.05.2007

„ТРАНСПАРЕНТНОСТ МАКЕДОНИЈА” Нетранспарентност во трошењето јавни пари, медиумски кампањи за кои Владата се уште нема дадено отчет, повреди на законот при изрекување мерка притвор и легитимитетот на судскиот совет, се главните забелешки на „Транспарентност Македонија” за работењето на државните ...

„Транспарентност“: Владата не дава отчет за медиумските кампањи

А1 - 03.05.2007

Медиумски кампањи за кои власта не дава отчет и за кои не ја почитува процедурата за јавни набавки. Ова е проблемот на кој се фокусира „Транспарентност Македонија“ во првиот извештај годинава. Невладината организација критикува што и по четири месеци, власта не кажува колку пари се потрошени за ...

Невладината Транспарентност Македонија во својот прв извештај годинава

Канал5 - 03.05.2007

Владата нетранспарентно троши државни пари спротивно на законот за јавни набавки –констатира невладината Транспарентност која побара властите конечно да дадат отчет колку пари се потрошени за промоција на 100-те дена влада и за кампањата инвестирајте во Македонија.