TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европска народна партија: Ова е клучен миг за Скопје, сите политички партии треба да бидат конструктивни

Фокус - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. „Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален ...

Не престануваат реакциите во Европа по договорот за решавање на спорот меѓу Македонија и Грција

Телма - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. “Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Канал5 - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. - Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

Европскиот партнер на ВМРО-ДПМНЕ, ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името

Слободен Печат - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повика на конструктивност за договорот: Ова е клучен миг за Скопје

Press24 - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. - Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Сител - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. - Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

Европска народна партија: Ова е клучен миг за Скопје, сите политички партии треба да бидат конструктивни

+инфо - 16.06.2018

„Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален спор“, се наведува во соопштението. Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот ...

ЕПП: Ова е клучен момент за Скопје, сите страни да бидат конструктивни

Нова ТВ - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. „ Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кои работеа на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

Европската народна партија повика на конструктивност за името

Р.С.Европа - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. „Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален ...

ЕПП: Сите политички партии треба да се стремат кон конструктивно однесување за европска иднина на земјата

А1 On - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП), во која што членува и ВМРО-ДПМНЕ, ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Стандард - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

МКД - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) го поздравуваат договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален спор и ги повикуваат сите страни вклучени во процесот за името да покажат ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Локално - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Вечер Прес - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) го поздравуваат договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот билатерален спор и ги повикуваат сите страни вклучени во процесот за името да покажат ...

ЕПП во која членуваат ВМРО-ДПМНЕ и Нова Демократија повикува на конструктивност во имплементација на договорот за името ...

Либертас - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

CivilMedia - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

Н.Македонија - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

ЕПП повикува на конструктивност кон договорот за името од сите страни

1tv - 16.06.2018

Европската народна партија (ЕПП) ги повика сите страни вклучени во процесот за името да покажат конструктивност. – Го поздравуваме договорот постигнат помеѓу двете влади во Атина и Скопје, кој работи на изнаоѓање решение за долгогодишниот ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Канал5 - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна група за Балкан.

Бибер: Договорот е добар компромис, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Фокус - 15.06.2018

Професорот од Универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна група за Балканот, Флоријан Бибер, оценува дека договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис, но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

ТВ21 - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот е добар, за примена ќе треба помош однадвор

Нова ТВ - 15.06.2018

Професорот од Универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна група за Балканот, Флоријан Бибер, оценува дека договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис, но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

А1 On - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: ЕПП да ја притисне ВМРО-ДПМНЕ да заземе проевропска позиција

Слободен Печат - 15.06.2018

Договорот меѓу Македонија и Грција е добар компромис и тој нуди трајно а не привремено решение, смета австрискиот аналитичар и професор на Универзитет во Грац, Флориан Бибер, кој е и координатор во Групата за европски политички совет (BiEPAG).

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Сител - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: ЕПП да ја притисне ВМРО-ДПМНЕ да заземе проевропска позиција

+инфо - 15.06.2018

Би било корисно ако Европската народна партија (ЕПП) изврши притисок врз нејзините членки Нова демократија и ВМРО-ДПМНЕ да заземат проевропска линија што ќе стави крај на спорот, смета австрискиот аналитичар.

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Стандард - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер - Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Р.С.Европа - 15.06.2018

Професорот од Универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна група за Балканот, Флоријан Бибер, оценува дека договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис, но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Press24 - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Локално - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

CivilMedia - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот меѓу Македонија и Грција е добар компромис и тој нуди трајно решение

Фактор - 15.06.2018

Австрискиот аналитичар и професор на Универзитет во Грац, Флориан Бибер, кој е и координатор во Групата за европски политички совет (BiEPAG) вели дека договорот меѓу Македонија и Грција е добар компромис и тој нуди трајно, а не привремено решение.

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Либертас - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

Н.Македонија - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

Бибер: Договорот е добар, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

1tv - 15.06.2018

Договорот меѓу Атина и Скопје е „добар компромис“ но неговата примена ќе биде тешка поради силниот отпор на националистите и слабоста на двете влади, смета Флоријан Бибер, професор на универзитетот во Грац и координатор на Европската советодавна ...

ЕПП без коментар за името, реакцијата ја блокира Нова Демократија

Нова ТВ - 14.06.2018

Извор на НОВА од Европската народна партија (ЕПП) тврди дека грчката опозициска Нова Демократија, сестринска партија од оваа политичка група, се спротивставува на заедничка реакција на ЕПП за договорот помеѓу Македонија и Грција.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

1tv - 14.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочува еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

Сител - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочи за МИА еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

А1 On - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочи за МИА еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Демохристијаните од Европа немаат коментар за името

Фактор - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, вели за МИА еврокомесарот за проширување, Јоханес Хан.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

Вечер Прес - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочи за МИА еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

Локално - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочи за МИА еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Европските демохристијани без коментар за договорот за името

Либертас - 13.06.2018

Извори во Европската народна партија (ЕПП) велат дека нема да има коментар за историскиот договор за името постигнат вчера, но се разговара зад кулиси, посочи за МИА еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.