TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДПА и ПДП одвоено, со свои платформи, ќе одат кај Трјаковски

Вест - 05.04.2001

СЕ ПРОДЛАБОЧУВА РАЗИДУВАЊЕТО МЕЃУ ПАРТИИТЕ ВО АЛБАНСКИ ПОЛИТИЧКИ БЛОК Во ПДП сметаат дека ДПА нема да може уште долго да ја одолжува заедничката платформа, зашто нивното членство секој ден се намалува, незадоволно од политиката што ја спроведуваат челниците на таа партија ДПА и ПДП на претстојниот ...

Претседателот Трајковски нуди дијалог за екологијата, правата на жените, а не за вистинските теми

Вест - 04.04.2001

ПРЕС НА ПДП ПДП бара во разговорите да биде вклучена и ОНА ПДП смета дека е добро што претседателот на државата Борис Трајковски понуди платформа за дијалогот што се води со лидерите на парламентарните партии, меѓутоа за нив е несфатливо што Трајковски место да ги посочи вистинските причини и теми ...

ПДП не сака разговори без дневен ред

Вест - 03.04.2001

ПРОСПЕРИТЕТОТ ВЧЕРА ГО БОЈКОТИРАШЕ ПАРТИСКИОТ САМИТ КАЈ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВАТА Средбите на претседателот Борис Трајковски со лидерите на парламетарните партии имаат неформален карактер, не се добро подготвени и се без однапред утвреден дневен ред, а нема и постојана структура на учесниците, ...

Халили: "Востаниците" треба да бидат вклучени во преговорите

Вест - 03.04.2001

Генералниот секретар на Партијата за демократски просперитет (ПДП), Мухамед Халили, денеска во Дебар објасни, како што рече, дека "востаниците" треба да бидат вклучени во преговорите. Меѓутоа, тој додаде оти во овој момент Европа и Соединетите Американски Држави се против, како што рече, ...

Мендух Тачи: Нема соработка со УДБА-шите од ПДП

Вест - 03.04.2001

"ДПА има платформа како да се почне и како да се оди напред во дијалогот", изјави потпретседателот на партијата Мендух Тачи. Тој рече дека на средбата со претседателот Борис Трајковски ќе се одредат позициите и дека дијалогот и платформата што се очекува во врска со него се "блиску".

Народот добро знае кој е Мендух Тачи, шверцер и шпион

Вест - 02.04.2001

ПДП ОСТРО ИМ ВРАЌА НА МЕНДУХ ТАЧИ И НА ДПА ПО ОБВИНУВАЊАТА ДЕКА ИМЕР ИМЕРИ БИЛ КОДОШ НА УДБА Обраќајќи им се со "господа мафиози на ДПА", ПДП им порачува на Тачи и на Џафери дека има точни податоци и дека сите нивни " антиалбански разговори ги има на лента и наскоро ќе ги објави" и верува дека ...