TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поранешни „лавови“ предупредиле за неплатен долг

Време - 18.02.2005

ОТКРИЕНИ ПИРОМАНИТЕ НА „КВАЛИТЕТ КОМЕРЦ“ ВО БИТОЛА Четири поранешни „лава“ во Битола се уапсени, под сомневање дека на 12 февруари, околу 18.30 часот, насилно влегле во просториите на трговската фирма „Квалитет комерц“ на ул. Илинденска бб, близу турските гробишта.

Пожарот го подметнал роднина на сопственикот од одмазда

Вест - 17.02.2005

РАСВЕТЛЕН ПАЛЕЖОТ ВО "КВАЛИТЕТ КОМЕРЦ" ВО БИТОЛА - Мотивот за потпалувањето на административниот и магацинскиот простор во Битола е неисполнување обврска на сопственикот Јане Шијаковски кон осомничените за подигнат кредит во висина од еден милион и 650 и Во битолската чаршија се уште топ-тема е ...

"Квалитет комерц" пламнал поради долг

Дневник - 17.02.2005

ОТКРИЕНИ ПОДМЕТНУВАЧИТЕ НА ПОЖАРОТ ВО БИТОЛА Полицијата соопшти дека ги открила луѓето што неодамна го подметнале пожарот во битолското претпријатие "Квалитет комерц" и против нив поднела кривични пријави. Пријави заработи и битолчанецот С.Л.

Му го запалиле магацинот поради долгови

Вечер Прес - 17.02.2005

Битолските полициски оперативни служби го расветлија случајот со пожарот во магацинот на "Квалитет - комерц", кој беше предизвикан по присилно врзување на чуварот и неговиот придружник. Учесници во овој противзаконоски акт се три лица кои се откриени и приведени, како и нивниот нарачател кој, за да ...

Разбојници го врзале чуварот и ја запалиле зградата

Дневник - 14.02.2005

ПОДМЕТНАТ ПОЖАР ВО БИТОЛА Три маскирани лица завчеравечер влегле во просториите на битолската фирма "Квалитет комерц" и откако ги истепале чуварот и неговиот пријател, ги запалиле канцелариите, при што е причинета голема материјална штета, соопшти полицијата.

Пиромани врзале чувар, па запалиле магацин

Време - 14.02.2005

БИТОЛА Тројца непознати напаѓачи нападнале чувар, го врзале и потоа подметнале пожар во еден магацин за прехранбени артикли, завчера во Битола. Полицијата соопшти дека околу 19 часот напаѓачите упаднале во стражарската куќичка на претпријатието „Квалитет комерц“, која се наоѓа на улицата Илинденска ...

Разбојници претепале чувар и подметнале пожар

Вест - 14.02.2005

КРИМИ-ДРАМА И ПАЛЕЖ ВО МАГАЦИНОТ НА "КВАЛИТЕТ КОМЕРЦ" ВО БИТОЛА Битолската чаршија веќе го знае мотивот за палежот : неисполнување на должничките обврски на сопственикот на фирмата Јане Шијаковски кон своите кооперанти од кои откупува на земјоделски производи, а тоа го Завчера на полноќ, засега ...