TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кинеска донација од 3.300 компјутери

Време - 14.07.2004

МЕМОРАНДУМ Македонскиот министер за образование и наука, Азис Положани, и кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ванксуе, вчера потпишаа Меморандум за разбирање со кој кинеската влада донира 3.300 компјутери за нашите основни училишта, јави МИА.

За основните училишта 3.000 компјутери

Време - 14.07.2004

КИНЕСКА ДОНАЦИЈА Основните училишта од октомври годинава ќе добијат 3.300 компјутери како донација од кинеската влада. Министерот за образование и наука Азис Положани и кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ванксуе, вчера потпишаа Меморандум за разбирање, во согласност со Договорот за економска и ...

Кина донираше 3.300 компјутери за основците

Утрински - 14.07.2004

Потпишан меморандум за соработка Кинеската влада донира 3.300 компјутери за основните училишта, кои ќе им бидат доставени од октомври. Донацијата вчера беше официјализирана со посебен меморандум за разбирање, кој го потпи-шаа министерот за образование и наука, Азис Положани, и кинескиот амбасадор ...

Основците ќе добијат 3.300 компјутери

Дневник - 14.07.2004

КИНЕСКА ДОНАЦИЈА Кинеската Влада ќе донира 3.300 компјутери за основните училишта во земјата, стои во меморандумот за разбирање што министерот за образование Азис Положани и кинескиот амбасадор во Македонија Џанг Ванксуе го потпишаа вчера во Скопје.

Кина и подари на Македонија 3.300 компјутери

А1 - 13.07.2004

Македонскиот министер за образование и наука, Азис Положани и кинескиот амбасадор во земјава, Џанг Ванксуе денеска потпишаа Меморандум за разбирање со кој кинеската Влада донира 3.300 компјутери за нашите основни училишта. Во рамките на оваа втора фаза влегуваат и 300 печатачи, како и софтвер ...