TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна изградба на средно училиште

Време - 11.02.2009

Во општина Шуто Оризари вчера беше поставен камен-темелник за изградба на средно училиште за економско-правна и трговска насока. Објектот, чија изградба треба да заврши за најмногу девет месеци, ќе има површина од 9.390 квадратни метри, ќе има современа ...

Камен-темелник на средно училиште во Шуто Оризари

Утрински - 11.02.2009

Во општината Шуто Оризари вчера беше поставен камен-темелник на ново средно училиште. За околу седум месеци објектот ќе биде изграден и отворен за 950 ученици кои ќе изучуваат економско-правна и трговска насока.

Ќе се гради првото средно училиште во Шуто Оризари

Дневник - 11.02.2009

Скопската општина Шуто Оризари ќе го добие првото градско сре дно училиште. За објектот, чиј камен-темелник беше поставен вчера, се обезбедени 100 милиони денари од буџетот, а се очекува да биде готов за седум до девет месеци.Објектот ќе се гради на ...

За две години два камен-темелника за училиште во Шутка

Н.Македонија - 11.02.2009

За помалку од две години се поставија два камен-темелника за изградба на првото училиште за средно образование во населбата Шуто Оризари. Првиот пат, на 8 април 2007 година, на Светскиот ден на Ромите, и вчера, еден месец пред изборите.

Во Шутка се гради средно училиште

А1 - 10.02.2009

Удрен камен темелникот на средно училиште во општина Шуто Оризари. Гимназијата, во која настава можат да посетуваат 952 ученици, ќе има економска, правна и трговска насока.

Поставен камен-темелник за училиштето во Шуто Оризари

Форум - 10.02.2009

Денеска беше поставен камен темелникот на новото градско средно училиште во општина Шуто Оризари – Скопје, во присуство на премиерот Никола Груевски, министерот за образование и наука Перо Стојановски, министерот без ресор Неждет Мустафа, пратеникот Амди ...

Владата ќе гради училиште на приватен имот

Алсат-М - 10.02.2009

Владата удри камен темелник на нова училишна зграда во скопската општина Шуто Оризари, но на приватен имот. Поставувањето на камен темелник за средно училиште во скопската општина Шуто Оризари, предизвикала проблем.

Почна изградбата на првото средно училиште во Шуто Оризари

Алфа - 10.02.2009

Шуто Оризари ќе го добие првото средно училиште. Изградбата почна денеска. Сите говорници истакнаа дека ќе значи многу за доминантното ромско население кое живее во овој дел од Скопје.

Шуто Оризари ќе добие ново средно училиште

Кирилица - 10.02.2009

Во општина Шуто Оризари денеска ќе биде поставен камен темелник за изградба на ново средно училиште Министерството за образование и наука најави дека на почетокот на изградбата на училиштето ќе присуствуваат премиерот Никола Груевски, министерот за ...

Почна изградбата на средно училиште во општината Шуто Оризари

Сител - 10.02.2009

Единствената ромска населба во Европа Шуто Оризари ќе го добие првото средно училиште. Денеска беше поставен камен темелникот на ова училиште. Идејата за негова изградба е стара 13 години.

Долго најавуваниот проект за средното училиште во Шутка од денеска почна да се реализира

Канал5 - 10.02.2009

Џеладин Гардијан годинава го завршува основното образование во „Браќа Размиз и Хамид“ во скопска Шуто Оризари - вели ќе продолжи и во средно. Се надева дека до тогаш ќе биде изградено првото средно училиште во неговата општина.

Удрен камен-темелникот на Гимназија во Шутка

Вечер Прес - 10.02.2009

Општина Шуто Оризари ќе добие ново, модерно средно училиште во кое ќе се изучуваат економската, правната и трговската струка. Гимназијата ќе се гради во непосредна близина на училиштето "Браќа Рамиз и Хамид" и ќе зафаќа површина од околу 9.500 метри ...

Ќе се гради средно училиште во Шуто Оризари

Нетпрес - 10.02.2009

Ново градско средно училиште ќе се гради во општината Шуто Оризари. Камен темелникот ќе биде поставен денеска а на настанот ќе земат учество премиерот Никола Груевски, министерот за образование и наука Перо Стојановски, Неждет Мустафа, министер без ...