TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поигрување со здравјето на пациентите поради 10.000 евра?!

Утрински - 10.08.2002

Д-р Миодраг Врчаковски револтиран од тоа што компјутеризираниот томогаф со месеци не функционира Ристе Недановски За да се активира компјутеризираниот томограф во Хируршкиот блок, потребни се само нешто повеќе од 10.000 евра и една недела новата рендген-цевка да пристигне од странство и да се ...

Хирургија пет месеци оперира без компјутерска томографија!

Утрински - 07.08.2002

Оперативниот блок на Клиничкиот центар функционира без потребната апаратура Ристе Недановски Ургентниот центар и целиот Хируршки блок при Клиничкиот центар во Скопје веќе петти месец функционираат без ТЦ-компјутер, апарат што е неопходен за брза и прецизна дијагностика на пациентите кои, со оглед ...

Компјутерскиот томограф расипан, шест пациенти умреа за една недела

Вест - 06.08.2002

КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР БЕЗ АПАРАТ ЗА ДИЈАГНОСТИЦИРАЊЕ За поправка на КТМ - апаратот се потребни 150.000 евра, Министертвото за здравство тврди дека е најдобро да се купи нов, а во меѓувреме пациенти умираат поради ненавремено дијагностицирање на болестите.