TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе бидеме среќни ако за новиот пасош се реши и за три месеци

Време - 21.07.2005

ЗА НАЈНОВИОТ ДРЖАВЕН ТЕНДЕР Диана Младеновска Неизвесно е кога ќе биде избран најдобриот од десетте понудувачи што учествуваат на тендерот за изработка на новите пасоши, лични карти и возачки дозволи. По вчерашното отворање на понудите, во Министерството за внатрешни работи најавија дека победникот ...

Две фирми отпаднаа од трката за изработка на пасоши

Дневник - 21.07.2005

ТЕНДЕР ЗА НОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ Две од вкупно дванаесет фирми што се квалификуваа на тендерот за набавка на систем за изработка на нови лични документи нема да учествуваат на тендерот, соопшти вчера МВР. "Американ банкнот компани" и словенечки "Мираж" не доставиле понуди, иако тие влегоа во втората ...

Од тендерот за пасоши испаднаа три фирми

Утрински - 21.07.2005

ЛИЦИТАЦИЈА Доколку имаат важечки пасоши, граѓаните не мора задолжително да извадат новите пасоши Од 12-те квалификувани понудувачи на завчерашното јавно отворање на понудите за набавка на систем за изработка на нови лични документи, понуди не доставија „Американ банк ноте компаниии од Њу Џерси и ...

Новите пасоши ќе чинат до 25 милиони евра ?

Вечер Прес - 21.07.2005

Финансиската понуда на шест од десетте фирми кои учествувале на јавното отворање на понудите за набавка на систем за изработка на новите патни исправи е под 25 милиони евра. Разликата во цените меѓу поединечните понудувачи се движи од една третина од понудената цена на чинење, а кај некои фирми и ...

Децата без пасоши вратени од граничните премини

А1 - 20.07.2005

Граничната полиција на Табановце не им дозволи да излезат од Македонија децата кои немаа сопствени пасоши. Ги враќаа од граница. На родителите им објаснуваа дека нивните деца мора да имаат посебни пасоши. Не може повеќе да имаат заедничка патна исправа.

Тендер за пасоши – отворање на документација

Канал5 - 20.07.2005

Комисијата за јавни набавки на Министерството за внатрешни работи вчера цели девет часа ги разгледувала понудите на 10 фирми кој конкурираат за изработка на новите македонски пасоши. Сите фирми имале комплетна документација. Комисијата за јавни набавки на Министерството за внатрешни работи вчера ...

Јавно отворање, таен резултат

Утрински - 20.07.2005

На повидок нов скандал со тендерот за изработка на новите лични документи И покрај најавите за транспарентност, вчерашното јавно отворање на понудите како втора фаза од тендерот за изработка на новите пасоши, лични карти и возачки дозволи беше затворено за јавноста.

Најдобриот понудувач ќе се знае за три месеци

Време - 20.07.2005

СЕ ОТВОРААТ ПОНУДИТЕ ЗА НОВИ ПАСОШИ Од вкупно 12 фирми што ги исполниле условите на тендерот за набавка на систем за изработка на нови патни исправи, понуда доставиле десет, соопшти вчера Живко Темелковски, претседател на комисијата за набавка на систем за изработка на личните документи.

Дванаесет фирми во трка за новите пасоши

Дневник - 20.07.2005

ОТВОРЕН ТЕНДЕРОТ НА МВР Дванаесет фирми вчера ги презентираа своите понуди на официјалниот почетокот на тендерот за избор на фирма што ќе ги изработи новите македонски лични документи по европски стандарди. Живко Темелковски, претседател на Комисијата за јавни набавки при МВР, очекува најдобриот ...

Секое дете со пасош

Вечер Прес - 20.07.2005

Стотици скопјани застанати пред шалтерите на Одделението за пасоши при МВР и во текот на вчерашниот ден чекаа во ред за да извадат нови пасоши. Од денеска, на сила стапи новиот закон за патни исправи, според кој, за излез од државава секое дете мора да поседува сопствен пасош.

Денеска во МВР се отвараа понудите на фирмите за нови пасоши

А1 - 19.07.2005

Без нови патни исправи и интегрирано гранично обезбедување, Македонија тешко дека ќе се пробие во Европа, а шенген визите ќе бидат само сон за обичниот македонец. Оттаму од исклучителна важност е сосема легално и без подметнувања овој пат да се избере вистинскиот понудувач на систем за изработување ...

Од утре децата со сопствен пасош

Вест - 19.07.2005

Од утре ниту едно дете без сопствен пасош не може да ја напушти државава и да отпатува во странство. Поранешната одлука децата да бидат ставени на пасошите на нивните родители повеќе не важи. Вчера продолжија турканиците пред шалтерите на МВР во просториите на МТВ каде што се сместени управните ...

Децата во странство само со сопствена виза

Дневник - 19.07.2005

ОД УТРЕ Од утре децата што ќе патуваат надвор од Македонија ќе мора да имаат свои пасоши, а за во земјите со кои Македонија има визен режим ќе мора да имаат и посебни визи. Денеска е последниот ден кога децата можат да излезат од Македонија ако се на пасошот на еден од родителите.

Дванаесет светски фирми конкурираат за изработка на пасошите

Утрински - 18.07.2005

Денеска ќе бидат презентирани понудите за изработка на новите патни исправи Квалитетот и цената ќе бидат пресудни за изборот, иако предвид ќе се земаат и условите за плаќање и компатибилноста со системот на МВР. Новите простории на Одделението за пасоши во зградата на МРТВ ДАНИЕЛА ТРПЧЕВСКА ...