TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Подравка" бара да ги види запленетите тони супи со изминат рок

Вест - 19.01.2002

ХРВАТСКИОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ХРАНА ГИ НЕГИРА ОБВИНУВАЊАТА НА ПАЗАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ НА МАКЕДОНИЈА Директорите на "Подравка" гарантираат за квалитетот на супите и објаснуваат дека супите за македонскиот пазар се пакувани во стара амбалажа, а на нив се лепи веродостојна декларација на македонски јазик ...

"Подравка" има докази дека продава квалитетни производи

Дневник - 19.01.2002

НАСПРОТИ ТВРДЕЊАТА НА ПАЗАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА Надлежните во "Подравка" јавно го повикаа директорот на пазарната инспекција да ги покаже запленетите "тони" супи што ги зеле, како што тврдел, од "некои колонијали" и од магацинот на претставништвото, а имале изминат рок "Подравка" поседува официјални ...

"Подравка": супите се во ред

Утрински - 18.01.2002

По наодите на инспекторите за промена на рокот на употреба По завчерашната информација, за која Пазаришната инспекција на прес-конференција ги информираше новинарите дека во широката потрошувачка мрежа на пазарот се појавија сомнителни супи на ?Подравка" и млечни чоколади на ?Канди", реагираа ...

Македонија преплавена со расипани супи и чоколади

Вест - 17.01.2002

ЗАПЛЕНЕТИ ПОВЕЌЕ ТОНИ ХРАНА СО ПОМИНАТ РОК НА УПОТРЕБА На супите на "Подравка", врз оригиналната декларација е залепена нова, на македонски јазик, со која рокот на употреба на супата лажно е прикажан како датум на производство, а на чоколадите "тути фрути" на "Кан Инспекторите на Државниот пазарен ...

"Подравка" продала бајати супи на тони

Дневник - 17.01.2002

ПАЗАРНАта ИНСПЕКЦИЈА тврди Директорот на пазарната инспекција тврди дека кесички со супи со изминат рок биле откриени во повеќе градови во земјата, а надлежните од "Подравка" негираат дека кај нив има какви било супи со изминат рок Повеќе тони кесички со супа од "Подравка" и чоколади "Кандит ...