TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само на 20 отсто од сегашните пратеници ќе им се даде шанса на листите

Вест - 24.07.2002

ДВЕТЕ НАЈМОЌНИ ПАРТИИ ЗА ИЗБОРИТЕ ЌЕ ЛАНСИРААТ НОВИ ЛУЃЕ Опозицијата носителите на листите ќе ги промовира прва, на први август, додека владејачката ВМРО-ДПМНЕ и нејзините коалициони партнери, веднаш потоа ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, изземајќи ги некои од носителите на листите на кандидати, како Бранко ...

Носителите на листите на кандидати за пратеници главно познати

А1 - 23.07.2002

Носителите на листите на кандидати за пратеници и кај владеачката и кај опозициската коалиција главно се познати, но, и на двете страни се уште нема конечна одлука кој во која изборна единица ќе биде на чело на листата. И од двете групации денеска воздржани во одговорите.