TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Канал5 - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Алсат-М - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

24 Вести - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Тевдовски: Да ги намалиме непродуктивните трошоци

ТВ21 - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет, денеска шести ден по ред треба да продолжи расправата за ребаланс на Буџетот за 2017 година предложен од страна на Владата. Основната цел на ребалансот, како што образложи министерот Драган Тевдовски, ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Канал5 - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12.000 денари и ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

24 Вести - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12.000 денари и ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Телма - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Милошоски: Владата да оддели два милиони евра за обесштетување на граѓаните поради земјотресите

Фокус - 22.07.2017

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски на денешната расправа за ребалансот на буџетот истакна дека ако се има политичка волја, новата влада со ребалансот ќе оддели два милиони евра за обесштетување на граѓаните од Охрид, Струга и Ресен поради ...

СДСМ: Ребаланс на Буџетот за повисоки плати и задоволни граѓани

МКД - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12.000 денари и ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

+инфо - 22.07.2017

Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс. Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата.

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

А1 On - 22.07.2017

„Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Слободен Печат - 22.07.2017

„Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Сител - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12.000 денари и ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци ќе доведат до зголемување на минималната плата на 12 ...

Стандард - 22.07.2017

„Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

Жестока дебата за ребалансот на буџетот - расправата продолжува денеска

Press24 - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Макфакс - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Сител - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Милошоски: Да се обесштетат граѓаните поради земјотресот

+инфо - 22.07.2017

Сега вие го браните буџетот, односно ребалансот или ги браните интересите на граѓаните на Охрид кои претрпеле штета, праша Милошоски. Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски на денешната расправа за ребалансот на буџетот истакна дека ако се има ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

А1 On - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Нетпрес - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12.000 денари и ...

За ребалансот на буџетот Комисијата за финансирање и буџет ќе расправа и денеска

МКД - 22.07.2017

Членовите на собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ќе ја продолжат расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ „власта бесрамно продолжува да ги задолжува граѓаните“, а за ...

Продолжува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

Р.С.Европа - 26.07.2021

Собранието на Република Северна Македонија, во рамките на 47-та седница, денеска ќе ја продолжи расправата за ребалансот на Буџетот за 2021 година. Во досегашната расправа пратениците од опозицијата рекоа дека ребалансот на Буџетот не е развоен, ...

Ребаланс: ВМРО-ДПМНЕ побараа и штетите од земјотресите да влезат во ребалансот

Сител - 22.07.2017

Земјотресите да влезат во Буџетот. ВМРО ДПМНЕ бара консензус за во ребалансот да се вметне амандман со кој ќе се обезбедат 2 милиони евра за обештетување од земјотреси. Од партијата велат дека земјотерсите кои цел месец го тресеа охридско – ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на буџетот

Макфакс - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Обесштетување на граѓаните поради земјотресите, тема на расправата за буџетот

Либертас - 22.07.2017

На денешната комисиска расправа за ребалансот на буџетот, пратениците најмногу расправаа за обесштетување на грѓаните на Охрид, Ресен и Струга, поради штетите настанати од земјотресите. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, поднесоа амандман со кој бараа два ...

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Фактор - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Канал 77 - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на буџетот

Точка - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Локално - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

СДСМ: Ребалансот на Буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани

Точка - 22.07.2017

Ребалансот на Буџетот и кратењето на непродуктивните трошоци за реклами и репрезентации се првите чекори кон остварување на економските мерки кои обезбедуваат поддршка за домашните претпријатија и зголемување на минималната плата на 12 000 денари и ...

Обесштетување на граѓаните поради земјотресите, тема на расправата за буџетот

Мета - 22.07.2017

На денешната комисиска расправа за ребалансот на буџетот, пратениците најмногу расправаа за обесштетување на грѓаните на Охрид, Ресен и Струга, поради штетите настанати од земјотресот. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, поднесоа амандман со кој бараа два ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот

Либертас - 22.07.2017

Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Обесштетување на граѓаните поради земјотресите, тема на расправата за буџетот

Локално - 22.07.2017

На денешната комисиска расправа за ребалансот на буџетот, пратениците најмногу расправаа за обесштетување на грѓаните на Охрид, Ресен и Струга, поради штетите настанати од земјотресите. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, поднесоа амандман со кој бараа два ...

Од ВМРО-ДПМНЕ бараат средства за обештетување на граѓаните на Охрид, Струга и Ресен

Фактор - 22.07.2017

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски денеска на расправа за ребалансот на буџетот изјави дека ако се има политичка волја, новата Влада со ребалансот ќе одвои 2 милиони евра за обештетување на граѓаните од Охрид, Струга и Ресен за штетите од ...

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот...

Н.Македонија - 22.07.2017

Продолжува собраниската расправа по ребалансот на Буџетот Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата.

Денес продолжува расправата за ребаланс на Буџетот

Денар - 22.07.2017

Денес во собраниската Комисија за финансирање и буџет треба да продолжи расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година предложен од Владата. Расправата почна во понеделникот кога министерот за финансии го образложи предложениот ребаланс.

Продолжува расправата во собраниската комисија за ребалансот на буџетот

Фокус - 21.07.2017

Комисијата за финансирање и за буџет денеска во 11 часот ќе го одржи четвртото продолжение на седницата на која се води расправа за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година.

Продолжува расправата во собраниската комисија за ребалансот на буџетот

24 Вести - 21.07.2017

Продолжува седницата на комисијата за финансирање и за буџет, на која се води расправа за предлогот на владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Основната цел на ребалансот, како што образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски, е да се ...

Продолжува расправата во собраниската комисија за ребалансот на буџетот

Правдико - 21.07.2017

Комисијата за финансирање и за буџет денеска во 11 часот ќе го одржи четвртото продолжение на седницата на која се води расправа за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година.

Александрова: СДСМ дојде на власт за да врши класична партизација на државата

Курир - 21.07.2017

Во ребалансот на буџетот што во моментов е на комисија за буџет и финансирање во Собранието на Република Македонија има енормни суми на парични средства кои се кратат а некаде околу 2 милијарди денари се кратат од Министерството за образование, ...

Продолжува расправата во собраниската комисија за ребалансот на буџетот

Либертас - 21.07.2017

Комисијата за финансирање и за буџет денеска во 11 часот ќе го одржи четвртото продолжение на седницата на која се води расправа за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година.

СДСМ дојде на власт за да врши класична партизација на државата

Пулс24 - 21.07.2017

Во ребалансот на буџетот што во моментов е на комисија за буџет и финансирање во Собранието на Република Македонија има енормни суми на парични средства кои се кратат а некаде околу 2 милијарди денари се кратат од Министерството за образование, ...

Продолжува расправата во собраниската комисија за ребалансот на буџетот

Мета - 21.07.2017

Комисијата за финансирање и за буџет денеска во 11 часот ќе го одржи четвртото продолжение на седницата на која се води расправа за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година.

В сабота наместо седница за Зврлевски, ребаланс на буџет

24 Вести - 20.07.2017

Разрешувањето на Марко Зврлекси заглавено. В сабота наместо седница на која за пратениците Зврлевски требаше да биде во фокусот, како што инсиситираше власта, ќе почне амандманска расправа за ребалансот на буџетот.

Комисиска расправа за ребаланс на буџетот 2017

24 Вести - 20.07.2017

Буџет е неразвоен и ќе ја врати економија назад, лош е и за домашните фирми и за странските инвеститори, за градежништвото – обвинуваат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Дополнително велат, нема пари за социјална помош, за зголемување на пензиите, за ...

Ребалансот на буџетот на комисија и во сабота

24 Вести - 20.07.2017

Амандманската расправа за ребалансот на буџетот ќе почне во сабота. По барањето на мнозинството токму во сабота да се одржи собраниска седница за предлогот за разрешување на Марко Зврлевски.

Собраниска комисија за ребаланс на буџетот

24 Вести - 20.07.2017

Собранието веќе четврти ден седница одржува и комисијата за финансирање и буџет. По образложението на предложениот ребаланс на буџетот за 2017 година - четири дена власта и опозицијата водат жестока дебата во ...

Според МОН локалната самоуправа под контрола на ВМРО-ДПМНЕ го опструира градењето училишта

Макфакс - 20.07.2017

По низата реакции од ВМРО ДПМНЕ, се јави Министерството за образование и наука (МОН), нарекувајќи ги лажни и лицемерни тврдењата на оваа партија во однос ребалансот на буџетот. Според МОН, стапката на реализација на предвидените проекти за првите ...

ВМРО-ДПМНЕ: Неразвоен буџет, СДСМ: се кратат луксузите

Алфа - 20.07.2017

Четврт ден веќе пратениците имаат жестока расправа околу ребалансот на буџетот. Додека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ обвинуваат дека тој е неразвоен и показател на пропаднатите ветувања на СДСМ, од владејачката партија реагираат дека се крателе пари ...

Колкави се директорските плати во САД?

Глас на Америка - 20.07.2017

Во 2016-та односот на платите на директорите спрема обичните работници во најголемите фирми бил 271:1 Во истражување на Институтот за економска политика се вели дека главните извршни директори на најголемите компании во САД, во 2016-та година во ...

СДСМ: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот се доказ за нивното лицемерие

А1 On - 20.07.2017

СДСМ со писмено соопштение реагира на прес-конференцијата на Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ. „Со стотиците поднесени амандмани на Буџетот што е донесен токму од ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија уште еднаш потврди дека наместо за интересите на граѓаните, се ...

Димовски: Со ребалансот на буџетот се крати од капитални проекти за нови вработувања во администрација

Макфакс - 20.07.2017

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и кординатор на првата пратеничка група Илија Димовски од собранискиот прес-центар рече дека ребалансот на буџетот е комплетно непродуктивен, неразвоен и ќе предизвика стагнација на економијата.

СДСМ: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот се доказ за нивното лицемерие

Слободен Печат - 20.07.2017

Со стотиците поднесени амандмани на Буџетот што е донесен токму од ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија уште еднаш потврди дека наместо за интересите на граѓаните, се грижеше единствено за криминалното богатење на партијата, а преку стотиците идентитчни ...

СДСМ: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот се доказ за нивното лицемерсвто

Макфакс - 20.07.2017

Со стотиците поднесени амандмани на буџетот кој е донесен токму од ВМРО-ДПМНЕ оваа партија уште еднаш потврди дека наместо за интересите на граѓаните, се грижеше единствено за криминалното богатење на партијата, реагира СДСМ на изјавата на Илија ...

Димовски: Буџетот ги крати капиталните расходи, но ги зголемува трошоците за плати спрема државната и јавна ...

Курир - 20.07.2017

Во процедура во Собрание на Република Македонија е разгледување на ребалансот на Буџетот за 2017 година, должиме јасна и концентрирана порака спрема јавноста дека станува збор за целосно неразвоен концепт на ребаланс на Буџетот, непродуктивен, кој ...

СДСМ: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот се доказ за нивното лицемерие

Стандард - 20.07.2017

„Со стотиците поднесени амандмани на Буџетот што е донесен токму од ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија уште еднаш потврди дека наместо за интересите на граѓаните, се грижеше единствено за криминалното богатење на партијата, а преку стотиците идентитчни ...

Димовски: Ребалансот е неразвоен и непродуктивен, се крати од суштински сфери

А1 On - 20.07.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека ребалансот на Буџетот кој е во процедура на разгледување во Собранието на Република Македонија е целосно неразвоен концепт на ребаланс на Буџетот, непродуктивен и ќе го забави развојот на економијата, односно ќе предизвика ...

МОН: ВМРО-ДПМНЕ изнесува лажни тврдења за ребалансот на буџетот на Министерството

Слободен Печат - 20.07.2017

Во бројна низа од прес конференции, политичката партија ВМРО ДПМНЕ изнесува лажни и лицемерни тврдења во однос ребалансот на буџетот во Министерството за образование и наука, се вели во соопштението на МОН.

МОН: Општините раководени од ВМРО-ДПМНЕ ги блокираат инвестициите во образованието

+инфо - 20.07.2017

МОН тврди дека ВМРО-ДПМНЕ изнесува лаги за за ребалансот на буџетот а образование Во бројна низа од прес конференции, политичката партија ВМРО ДПМНЕ изнесува лажни и лицемерни тврдења во однос ребалансот на буџетот во Министерството за образование и ...

Димовски: Буџетот е неразвоен и ќе ја врати економијата назад

Нетпрес - 20.07.2017

Со првиот ребаланс на буџетот кој што го предлага СДСМ уште еднаш покажуваат и докажуваат дека тие воопшто не ја разбира економијата. Не разбираат како да се продуцираат позитивни економски резултати, истакна Димовски.

МОН: Лажни се тврдењата на ВМРО-ДПМНЕ за ребалансот на Буџетот на Министерството

Либертас - 20.07.2017

Министерството за образование и наука денеска тврди дека ВМРО-ДПМНЕ на повеќе прес-конференции, изнесува лажни и лицемерни тврдења во однос ребалансот на Буџетот на ова Министерство. – Како што веќе ја известивме јавноста, стапката на реализација на ...

СДСМ: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот се доказ за нивното лицемерство

Точка - 20.07.2017

Со стотиците поднесени амандмани на буџетот кој е донесен токму од ВМРО-ДПМНЕ оваа партија уште еднаш потврди дека наместо за интересите на граѓаните, се грижеше единствено за криминалното богатење на партијата, реагира СДСМ на изјавата на Илија ...

Димовски: Со ребалансот на буџетот се крати од капитални проекти за нови вработувања во администрација

Точка - 20.07.2017

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и кординатор на првата пратеничка група Илија Димовски од собранискиот прес-центар рече дека ребалансот на буџетот е комплетно непродуктивен, неразвоен и ќе предизвика стагнација на економијата.

Буџетот ги крати капиталните расходи, но ги зголемува трошоците

Пулс24 - 20.07.2017

Во процедура во Собрание на Република Македонија е разгледување на ребалансот на Буџетот за 2017 година, должиме јасна и концентрирана порака спрема јавноста дека станува збор за целосно неразвоен концепт на ребаланс на Буџетот, непродуктивен, кој ...

Собрание: За СДСМ актуелниот буџет е нереален, за ВМРО-ДПМНЕ со ребалансот ќе биде партиски

Либертас - 20.07.2017

На денешната комисиска расправа за ребалансот на буџетот во Собранието, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ истакнаа дека тие сметаат дека тој е направен по желбата на СДСМ за да се партизираат институциите, а од СДСМ, пак, посочија дека сметаат дека буџетот ...

Димовски: Ребалансот на буџетот е лош за сите, економијата ќе ја врати назад

Мета - 20.07.2017

Ребалансот на буџетот што го предлага СДСМ е неразвоен и ќе ја врати економијата назад, изјави на прес-конфернција Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ. Според него, буџетот е лош за граѓаните, за фирмите, за странските инвеститори, за домашното стопанство, ...

СДСМ: Ребалансот става крај на нереалните проекции и непродуктивните трошоци на претходната власт...

Н.Македонија - 20.07.2017

СДСМ: Ребалансот става крај на нереалните проекции и непродуктивните трошоци на претходната власт СДСМ во реакција на прес конференцијата на Илија Димовски наведува дека ребалансот на Буџетот става крај на нереалните проекции и непродуктивните ...

Димовски: Ребалансот е неразвоен и непродуктивен, се крати од суштински сфери...

Н.Македонија - 20.07.2017

Димовски: Ребалансот е неразвоен и непродуктивен, се крати од суштински сфери ВМРО-ДПМНЕ смета дека ребалансот на Буџетот кој е во процедура на разгледување во Собранието на Република Македонија е целосно неразвоен концепт на ребаланс на Буџетот, ...

Ребалансот на буџетот трет ден на комисија

24 Вести - 19.07.2017

Ребалансот на буџетот веќе трет ден се наоѓа на расправа пред пратениците во Собранието на комисијата за финансирање и буџет. На вчерашната расправа пратениците дебатираа дали ребалансот е пораз за ВМРО ДПМНЕ или пак непознавање на потребите на ...

Долгот во културата од 39 милиони евра не е конечен

Телма - 19.07.2017

Телма побара одговори од ресорот Култура, во кои институции и како е направен долгот од 39 милиони евра, соопштен од министерот за финансии Драган Тевдовски, на стартот на ребалансот на буџетот.

Не се даваат пари за споменици, фасади, туку за продуктивни мерки, им објасни министерот Тевдовски на пратениците за ...

Сакам да кажам - 19.07.2017

Обвинувањето за партиски вработувања е една од главните точки во дискусиите на пратениците од опозицијата по ребалансот на Буџетот во собраниската комисија за финансирање и буџет, а денес беше засилено и со забелешката на Европската комисија.

Трети ден – комисиска расправа по ребаланс на буџет за 2017

24 Вести - 19.07.2017

Трет ден пратениците во комисиите дебатираат во однос на ребалансот на буџетот. Развоен или популистички буџет – власта и опозицијата си разменуваа ...

Пратениците сé обвинуваат кој работел домаќински

ТВ21 - 19.07.2017

Трет ден во Комисијата за финансирање и буџет се расправа за ребалансот на буџетот за оваа година. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ се противи да се кратат пари наменети за проекти кои се во почетна фаза на реализација, како на пример – изградба и ...

Ребалансот на буџетот ќе биде со сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Телма - 19.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Затуроска: Со кратење на 78 милиони евра за капитални прокти вашиот буџет е се само не е развоен

Курир - 19.07.2017

На денешната комисија за финансирање и буџет во Собранието на Република Македонија, каде што на дневен ред е разгледување на ребалансот на буџет за 2017 година, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Затуровска, посочи дека новата влада предводена од ...

Затуроска: Буџетот е направен за да одговори на основната желба на СДСМ за партизација на институциите

Курир - 19.07.2017

Во денешната дебата на Комисијата за финансирање и буџет, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Затуроска, истакна дека овој ребаланс не е развоен буџет, туку истиот е направен да одговори на желбата на СДСМ за целосна партизација на институциите.

Собраниската комисија ја продолжува расправата за ребалансот на буџетот

Press24 - 19.07.2017

Комисијаата за финансирање и буџет денеска во 11 часот треба да продолжи расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Основата цел на ребалансот, како што образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски, е да се ...

Овој ребаланс не е развоен буџет, направен да одговори на желбата на СДСМ

Пулс24 - 19.07.2017

Во денешната дебата на Комисијата за финансирање и буџет, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Затуроска, истакна дека овој ребаланс не е развоен буџет, туку истиот е направен да одговори на желбата на СДСМ за целосна партизација на институциите.

Затуроска: Буџетот е направен за да одговори на основната желба на СДСМ за партизација на институциите

Република - 19.07.2017

Во денешната дебата на Комисијата за финансирање и буџет, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Затуроска истакна дека овој ребаланс не е развоен буџет, туку истиот е направен да одговори на желбата на СДСМ за целосна партизација на институциите.

Затуроска: Со кратење на 78 милиони евра за капитални прокти вашиот буџет е се, само не е развоен (Видео)

Република - 19.07.2017

На денешната комисија за финансирање и буџет во Собранието на Република Македонија, каде што на дневен ред е разгледување на ребалансот на буџет за 2017 година, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Затуровска, посочи дека новата влада предводена од ...

Затуровска: Новата влада предводена од СДСМ со ребалансот на буџетот направи се освен развоен буџет

Пулс24 - 19.07.2017

На денешната комисија за финансирање и буџет во Собранието на Република Македонија, каде што на дневен ред е разгледување на ребалансот на буџет за 2017 година, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Затуровска, посочи дека новата влада предводена од ...

Собраниската комисија ја продолжува расправата за ребалансот на буџетот

Локално - 19.07.2017

Комисијаата за финансирање и буџет денеска во 11 часот треба да продолжи расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Основата цел на ребалансот, како што образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски, е да се ...

За СДСМ актуелниот буџет е нереален, за ВМРО-ДПМНЕ со ребалансот ќе биде партиски

Мета - 19.07.2017

На денешната комисиска расправа за ребалансот на буџетот во Собранието, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека тој е направен по желбата на СДСМ за да се партизираат институциите, а од СДСМ сметаат дека буџетот за 2017 година е предимензиониран и ...

Собраниската комисија ја продолжува расправата за ребалансот на буџетот

Мета - 19.07.2017

Комисијаата за финансирање и буџет денеска во 11 часот треба да продолжи расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Основата цел на ребалансот, како што образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски, е да се ...

Продолжува расправата за ребалансот на буџетот

Тера - 19.07.2017

Комисијаата за финансирање и буџет денеска во 11 часот треба да продолжи расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Основата цел на ребалансот, како што образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски, е да се ...

Продолжува комисиската расправа за ребалансот на буџетот

Фокус - 18.07.2017

Расправата за ребалансот на буџетот ќе продолжи денеска на седница на Комисијата за финансирање и буџет во 11 часот. Вчера, расправата за ребалансот почна со 840 поднесени амандмани, а најголем дел од нив беа поднесени од ВМРО-ДПМНЕ.

Жестока дебата за ребалансот на буџетот

24 Вести - 18.07.2017

Меѓусебни препукувања и жестока дебата за ребалансот на буџетот за 2017 година втор ден во собраниската комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали ...

Со амандманите глумите дека се грижите за народот, А 11 години се грижевте за фамилијата, им одговори Ковачевски на ...

Сакам да кажам - 18.07.2017

Се вжести расправата на собраниската Комисија за финансирање и буџет каде втор ден се расправа за ребалансот на Буџетот. „Ова е ребаланс на Буџет што вие го предимензиониравте за изборите во декември 2016.

Расправа за ребалансот на Буџетот

Алсат-М - 18.07.2017

Пратениците на ВМРО – ДПМНЕ откако отидоа во опозиција ги увидоа грешките на Буџетот за 2017 година. Сега со 706 амандмани бараат пари за проекти кои според нив, се важни за граѓаните. Од СДСМ се бранеа дека ребалансот на Буџетот е направен да ...

Ребалансот ги „скара” власта и опозицијата – Нема веќе пари за споменици, жални врби и луксузни гозби

ТВ21 - 18.07.2017

Меѓусебни обвинувања и навреди, поплаки, но и пофалби на сопствена сметка, вака течеше денешната расправа во собранието за ребалансот на годинешниот буџет. Опозицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ оценува дека проектите кои ќе се финасираат со пари од ...

Сменети улоги на расправата за ребалансот

Телма - 18.07.2017

Жестока расправа во комисијата за буџет по амандманите на ребалансот поднесени од ВМРО ДПМНЕ. Пратениците од СДСМ го нарекоа лицемерие барањето на опозицијата да се обезбедат повеќе пари за битолскиот универзитет, за рурален развој, за прочистување ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година

ТВ21 - 18.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017.

Канал5 - 18.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017.

24 Вести - 18.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017

Телма - 18.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Продолжува острата дебата за ребалансот на буџетот

Сител - 18.07.2017

Продолжува острата дебата за ребалансот на буџетот. За опозицијата спорно е што и покрај кратењето, дефицитот останува ист, а за власта пак овој ребаланс е релаен за разлика од буџетите кои досега се ...

Продолжува расправата за ребалансот: Пратениците поделени за кратењата на буџетот

Макфакс - 18.07.2017

Во Комисијата за буџетот и финансирањето пратениците втор ден расправаат по предложениот ребаланс на буџетот кој, како што најави министерот за финансии Драган Тевдовски, е со цел да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за ...

Поделбата на државните пари ги подели пратениците

Слободен Печат - 18.07.2017

Министерот за финансии Драган Тевдовски го бранеше ребалансот со потребата од кастрење на многу непродуктивни трошоци, како и со потребата да се издвојат пари за ветувањата од предизборниот период, како што е поголема минимална плата, повеќе пари за ...

Продолжува расправата за ребалансот на буџетот

+инфо - 18.07.2017

За ребалансот почна со 840 поднесени амандмани. Продолжува расправата за ребалансот на буџетот во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето образложение пред Комисијата вчера истакна дека ...

Продолжува расправата за ребалансот: Пратениците поделени за кратењата на буџетот

Правдико - 18.07.2017

Во Комисијата за буџетот и финансирањето пратениците втор ден расправаат по предложениот ребаланс на буџетот кој, како што најави министерот за финансии Драган Тевдовски, е со цел да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за ...

Ребалансот на буџетот продолжува на расправа пред пратениците

Нова ТВ - 18.07.2017

Расправата за ребалансот на буџетот ќе продолжи денеска на седница на Комисијата за финансирање и буџет во 11 часот. Министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето образложение пред Комисијата вчера истакна дека основнa цел на ребалансот e да ...

Мнозинството не сака да чека за смена на Зврлевски

Р.С.Европа - 18.07.2017

Парламентарното мнозинство побарало од собранискиот спикер да се продолжи седницата за разрешување на државниот обвинител. Според Агендата, засега нема закажано продолжение за Зврлевски. Претседателот на Собранието да закаже продолжување на ...

Пратениците поделени за кратењата на буџетот

Локално - 18.07.2017

Во Комисијата за буџетот и финансирањето пратениците втор ден расправаат по предложениот ребаланс на буџетот кој, како што најави министерот за финансии Драган Тевдовски, е со цел да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Се кратат неопходни средства, СДСМ: се крати на луксузот

Вечер Прес - 18.07.2017

Најдоцна до наредниот петок пратениците имаат можност да се изјаснат за предложениот ребаланс на буџетот за оваа година во матичната собраниска Комисија за финансирање и бузет, во која расправата почна во понделникот.

Продолжува расправата по Ребалансот на годинешниот Буџетот

Вечер Прес - 18.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

(ВИДЕО) Ковачевски: Со ребалансот се кратат непродуктувните трошоци, а парите се насочуваат кон граѓаните

Либертас - 18.07.2017

Видео од обраќањето на пратеникот Васко Ковачевски на комисијата за финансирање и буџет, по однос на точката за ребаланс на буџетот за 2017 ...

(ВИДЕО)Ковачевски: Со ребалансот се кратат непродуктувните трошоци, а парите се насочуваат кон граѓаните

Бриф - 18.07.2017

Видео од обраќањето на пратеникот Васко Ковачевски на комисијата за финансирање и буџет, по однос на точката за ребаланс на буџетот за 2017 ...

Продолжува расправата за ребалансот: Пратениците поделени за кратењата на буџетот

Точка - 18.07.2017

Во Комисијата за буџетот и финансирањето пратениците втор ден расправаат по предложениот ребаланс на буџетот кој, како што најави министерот за финансии Драган Тевдовски, е со цел да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за ...

Ќе се крати од службени патувања, репрезентации, економски промоции и рекламирање на Владата...

Н.Македонија - 18.07.2017

Ќе се крати од службени патувања, репрезентации, економски промоции и рекламирање на Владата Основнa цел на предложениот ребаланс на буџетот за 2017 година, за кој од вчера почна расправата во Собранието, e да ги намали непродуктивните трошоци и да ...

Втор ден расправа за Ребаланс на Буџетот за 2017 година

Денар - 18.07.2017

Денеска продолжува расправата за Ребалансот на Буџетот за 2017 година во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Народниот правобранител вели дека ни во ребалансот нема пари за помоќна заштита на граѓаните

Сакам да кажам - 17.07.2017

Со ребалансот на Буџетот уште повеќе ја ослабувате функцијата Народен правобранител, рече Омбудсманот Иџет Мемети на почетокот на расправата за измените и дополнувањата на Буџетот, пред собраниската Комисија за финансирање и буџет.

Остра дебата на Комисијата за ребаланс на буџетот

Алсат-М - 17.07.2017

Остра дебата на собраниската Комисија за ребалансот на буџетот. Опозициската ВМРО – ДПМНЕ ја искритикува политиката на Владата дека ребалансот е само добро шминкање на државната каса, а Владата на Зоран Заев иако цело време барала да се почитуваат ...

Ребаланс на буџет 2017

24 Вести - 17.07.2017

Во ребалансот не се предвидени пари за зголемување на пензиите и социјалните надоместоци, а има зголемување на ставките за плати во речиси сите институции, обвини ВМРО-ДПМНЕ на правиот ден од расправата за ребаланост на собраниската комисија за ...

Власта сама си крати од комодитетот со ребалансот, вели министерот Тевдовски

Сакам да кажам - 17.07.2017

Скрати ли ребалансот од комодитетот на власта, за да се обезбедат пари за нови мерки за поддршка на граѓаните и фирмите, како што тврди министерот за финансии Драган Тевдовски или само е прекроен буџетот во предизбрен ребаланс како што обвини ...

Се кратат непродуктивните трошоци на власта, опозицијата поднесе 1000 амандмани за ребалансот

ТВ21 - 17.07.2017

Започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017 година. Ревидирањето на државната каса го образложи министерот за финансии, Драган Тевдовски. Се кратат службените патувања, рекламирањето, и трошоците за стоки и услуги, бидејќи првиот финансиер ...

Почна расправата за ребаланс на буџетот

Телма - 17.07.2017

Ребалансот на буџетот ниту е развоен ниту реформски туку козметичка измена со која се крати на почнати инфраструктурни проекти, обвинија пратенците од опозицијата на првиот ден од комисиската расправа за првиот ребаланс на буџетот за 2017.

Координација за договор околу точката за разрешување на Зврлевски

24 Вести - 17.07.2017

Точката за разрешувањето на Марко Зврлевски официјално и формално е заглавена, бидејќи со влегувањето на ребалансот на буџетот на комисиска расправа, се во Собранието е фокусирано токму на оваа точка.

Тевдовски: Основнa цел на ребалансот e да се намалат непродуктивните трошоци

Канал5 - 17.07.2017

Со еденочасовна пауза веднаш по образлагањето на предложениот ребаланс на буџетот за 2017 од страна на ресорниот министер, стартуваше деседневната расправа за прекројувањето на државата каса во собраниската комисија за финансии и буџет.

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

ТВ21 - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година

Алсат-М - 17.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Канал5 - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Телма - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Алсат-М - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот, скратени се трошења за службени патувања и рекламирања

Фокус - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Тевдовски: Претходната Влада оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Фокус - 17.07.2017

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се разгледува ...

Со ребалансот на Буџетот намалени се глобите – почнува собраниската расправа

Сакам да кажам - 17.07.2017

Ребалансот на Буџетот предвидува помалку казни. Со предложените измени и дополнувања на планот за приходи и расходи во 2017, ставката за глоби е намалена за 3,7 милиони евра и изнесува 34,8 милиони евра.

Почнува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

24 Вести - 17.07.2017

Ребалансот на буџетот предложен од владата е на дневен ред на собраниската комисија за финансирање и буџет. 840 амандмани стигнале до собраниската комисија за финансирање и буџет - 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ не дала ниту еден, а останатите 134 ...

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Канал5 - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Почна расправата по ребалансот на буџетот во Kомисијата за финансирање и буџет

24 Вести - 17.07.2017

По едночасовна пауза – ребалансот пред пратениците. Ребалансот на буџетот предложен од владата е на дневен ред на собраниската комисија за финансирање и буџет. Осумстотитни и четириесет амандмани стигнале до собраниската комисија за финансирање и ...

Ребаланс: Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето

Нова ТВ - 17.07.2017

Комисијата за фнансирање и буџет ја започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017. Како што рече министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението, основната идеја е да се намалат непродуктивните трошоци и реализација на проекциите на ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017-та

А1 On - 17.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Нетпрес - 17.07.2017

Растот на економијата со ребалансот е ревидиран на 2,2 проценти за годинава, а буџетскиот дефицит е проектиран на 2,9 проценти од БДП. Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по ...

(ВИДЕО) Тевдовски: Старата власт оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Макфакс - 17.07.2017

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се разгледува ...

Тевдовски: Ребалансот на буџетот е да се намалат непотребните трошоци

Слободен Печат - 17.07.2017

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, на денешната расправа за ребалансот на буџетот на Комисијата за финансирање и буџет, истакна дека основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на ...

Тевдовски: Се кратат патувањата и репрезентациите на функционерите, рекламирањето...

+инфо - 17.07.2017

Министерството за финансии до крајот на неделава ќе ги објави доспеаните, а неплатени обврски на претходната власт. Интегрално го објавуваме обраќањето на министерот за финансии, Драган Тевдовски, во врска со ребалансот на Буџетот на Комисијата за ...

Ребаланс на буџетот - ВМРО-ДПМНЕ со стотици амандмани

Р.С.Европа - 17.07.2017

Во Собранието почна расправата за ребалансот на буџетот, стокмен од владата на ВМРО-ДПМНЕ, а сега коригиран од владата на СДСМ. Опозицијата поднесе 706 амандмани, а од власта се задоволни - тој бил одраз на политиките на владата.

За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ребалансот не е реформски

А1 On - 17.07.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека ребалансот на буџетот не е реформски, односно нема развојна компонента. Пратеничката Лилјана Кузмановска и претседателка на Комисијата за буџет и финансирање рече дека сите ставки што ги предвидела претходната ...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Press24 - 17.07.2017

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање и буџет во дебата за ребалансот на буџетот, ...

Владата најави драстични кратења, за опозицијата тие се тенденциозни

Нова ТВ - 17.07.2017

Во продолжението на расправата за ребаланс на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет што започна денеска, претседателката на Комисијата Лилјана Кузмановска од вМРО ДПМНЕ рече дека од презентираното од министерот за финансии се заклучува дека ...

(ВИДЕО) За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ  ребалансот не е реформски, СДСМ со поддршка на кратењата

Макфакс - 17.07.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека ребалансот на буџетот не е реформски, односно нема развојна компонента. Пратеничката Лилјана Кузмановска и претседателка на Комисијата за буџет и финансирање рече дека сите ставки што ги предвидела претходната ...

Расправа по Ребалансот на Буџетот за 2017 во матичната собраниска Комисија продолжува утре

+инфо - 17.07.2017

Вкупните приходи во првите шест месеци се 86,4 милијарди денари што е 46 отсто во однос на планираното, а расходите се 94,6 милијарди денари. Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година во матичната Комисија за финансирање и буџет попладнево ...

СЕ ОЧЕКУВА ДОЛГА И БУРНА РАСПРАВА: Ребалансот на буџетот на дневен ред во Собранието

Телеграф - 17.07.2017

Предвидено е кратење на расходите од речиси три милијарди денари и на капиталните инвестиции за исто толку Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за ...

Започна расправата за ребалансот на Буџетот: Ќе се крати на кампањи, патувања, реклами

Сител - 17.07.2017

За власта реален, за опозицијата антиреформски. Ребалансот на буџетот според предлагачот има за цел да ги крати сите непотребни трошења за да обезбеди пари за проектите на новата влада. Со него се обезбедуваат субвенции за минимална плата, за ...

Собраниска расправа за ребаланс на Буџетот

Стандард - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

А1 On - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Кајгана - 17.07.2017

Во Собранието почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а ...

Ребалансот на буџетот денеска првпат пред пратениците

Алфа - 17.07.2017

Од денеска ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура. Се очекува жестока дебата од пратениците за прекројувањето на државната каса кое предвидува ревидирање на приходите за 1,5% надолу, односно за 47 милиони евра.

Ова го нема ни во Данска: На вакви збунети типови не им се доверува ниту киоск, а не пак државен буџет!

Курир - 17.07.2017

Силен и елоквентен говор на министерот Тевдовски на денешната елаборација на ребалансот на буџетот пред Комисијата за буџет при Собранието на Р.Македонија. Објасни се, и за универзитетите, и за образовението.

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 - жестока дебата во Собранието

Press24 - 17.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

(ВИДЕО) Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

А1 On - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Расправа по ребалансот на Буџетот прдолжува утре

Алфа - 17.07.2017

Вкупните приходи во првите шест месеци се 86,4 милијарди денари што е 46 отсто во однос на планираното, а расходите се 94,6 милијарди денари. Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година во матичната Комисија за финансирање и буџет попладнево ...

Тевдовски: Со ребалансот се кратат сите непродуктивни трошоци

Алфа - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Стандард - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017.

Сител - 17.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Нетпрес - 17.07.2017

Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а растот да изнесува 2,2 проценти наместо првично предвидените 3 отсто од претходната влада и проектираните 2,8 од Светска банка, односно 2,7 отсто од НБРМ.

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Сител - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Тевдовски: Скративме за патувања, репрезентации, економски промоции и рекламирања

МКД - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Сител - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Курир - 17.07.2017

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање и буџет во дебата за ребалансот на буџетот, ...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има за партиски вработувања

Нетпрес - 17.07.2017

Таа додаде дека и со препораките на Прибе беше укажано да нема привремени вработувања и потенцираше дека се зголемуваат платите во Министерството за одбрана и во Министерството за правда. Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема ...

Започна расправата за ребалансот на буџетот: Ќе се крати на кампањи, патувања, реклами

Таратур - 17.07.2017

Комисијата за фнансирање и буџет ја започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017. Како што рече министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението, основната идеја е да се намалат непродуктивните трошоци и реализација на проекциите на ...

Ребалансот на буџетот во собраниска процедура

Р.С.Европа - 17.07.2017

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Македонија денеска ја почнува расправата по предлог ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани има поднесено ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест.

Буџет: Средствата за здравство и социјални проекти ќе растат

Нова ТВ - 17.07.2017

На 15 јули, со 92 гласа „за“, без воздржани и против, Собранието ја донесе завршната сметка на буџетот за 2016 година, што практично претставува еден вид попис на парите потрошени од буџетот предвиден за претходната година.

Денеска во Собранието ќе се расправа за ребалансот на Буџетот

Нова ТВ - 17.07.2017

Денеска во Собранието треба да започне расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет.

Прекројувањето на државната каса пред пратениците: Доставени 1.000 амандмани за ребалансот на буџетот

еМагазин - 17.07.2017

Расправата за ребалансот на буџетот ќе стартува денеска во Комисијата за финансирање и буџет. Поднесени се околу 1000 предлог промени на буџетот од ВМРО- ДПМНЕ и неколку од ДУИ Во ребалансот,се предвидува дефицитот на Буџетот да остане 2,9 отсто од ...

КОј добива а кој губи со ребалансот на БУЏЕТОТ?

Локално - 17.07.2017

Почнува работата ба пратениците по ребалансот на Буџетот предложен од Владата. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани се од партии од албанскиот политички блок.

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Вечер Прес - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Република - 17.07.2017

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање и буџет во дебата за ребалансот на буџетот, ...

Задолжување на државата за 150 милиони евра

Пулс24 - 17.07.2017

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање и буџет во дебата за ребалансот на буџетот, ...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Точка - 17.07.2017

Во Собранието почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а ...

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Локално - 17.07.2017

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во матичната собраниска Комисија за финансирање и ...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има за партиски вработувања

Точка - 17.07.2017

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање и буџет во дебата за ребалансот на буџетот, ...

Денеска продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017

Либертас - 17.07.2017

Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на предложениот ребаланс е да ги намали непродуктивните ...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Канал 77 - 17.07.2017

Во Собранието почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а ...

Тевдовски: Целта на ребалансот на буџетот е да се намалат непотребните трошоци

Мета - 17.07.2017

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, на денешната расправа за ребалансот на буџетот на Комисијата за финансирање и буџет, истакна дека основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на ...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот, поднесени 840 амандмани

Либертас - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ребалансот не е реформски

Локално - 17.07.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека ребалансот на буџетот не е реформски, односно нема развојна компонента. Пратеничката Лилјана Кузмановска и претседателка на Комисијата за буџет и финансирање рече дека сите ставки што ги предвидела претходната ...

За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ребалансот не е реформски, СДСМ со поддршка на кратењата

Точка - 17.07.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека ребалансот на буџетот не е реформски, односно нема развојна компонента. Пратеничката Лилјана Кузмановска и претседателка на Комисијата за буџет и финансирање рече дека сите ставки што ги предвидела претходната ...

ТЕВДОВСКИ ГО ОБРАЗЛОЖУВА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ: Повеќе пари за поддршка на граѓаните наместо за службени патувања и ...

Фактор - 17.07.2017

Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето а повеќе пари на сметка на граѓаните и фирми како што се минималната плата, решение за стечајците, поддршка за малите и средните претпријатија и земјоделците, укинување на радиодифузната ...

Омбудсман: Ни во ребалансот нема пари за поголема заштита на граѓаните

Локално - 17.07.2017

Со ребалансот на Буџетот уште повеќе ја ослабувате функцијата Народен правобранител, рече Омбудсманот Иџет Мемети на почетокот на расправата за измените и дополнувањата на Буџетот, пред собраниската Комисија за финансирање и буџет.

На вакви збунети типови не им се доверува ниту киоск, а не пак државен буџет!

Пулс24 - 17.07.2017

Силен и елоквентен говор на министерот Тевдовски на денешната елаборација на ребалансот на буџетот пред Комисијата за буџет при Собранието на Р.Македонија. Објасни се, и за универзитетите, и за образовението.

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Тера - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

Ребаланс на буџет 2017

Бриф - 17.07.2017

Првиот ден од расправата почна со излагањето на министерот Тевдовски кој рече дека станува збор за ребаланс со кој се скратени средствата каде имало слаба реализација, но и дека се работело на одземање на комодитетот на носителите на власта.

Координација за договор околу точката за разрешување на Зврлевски

Локално - 17.07.2017

Точката за разрешувањето на Марко Зврлевски официјално и формално е заглавена, бидејќи со влегувањето на ребалансот на буџетот на комисиска расправа, се во Собранието е фокусирано токму на оваа точка.

Денеска почнува седницата за БУЏЕТ – 840 амандмани за старт!

Локално - 17.07.2017

Со ребалансот ќе има четириесет и седум милиони евра помалку за трошење и само за приоритетните и редовни потреби Од СДСМ велат дека се скратени непотребните трошоци, а парите се враќаат назад кон граѓаните.

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Точка - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот за финансии Драган Тевдовски кој рече ...

Расправата за ребалансот на буџетот ќе почне со 840 поднесени амандмани

Мета - 17.07.2017

Дури 840 амандмани стигнале до собраниската Комисија за финансирање и буџет, во која денеска ќе почне расправата за ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани се од партии од албанскиот политички блок.

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Вечер Прес - 17.07.2017

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за ...

РЕБАЛАНС ПРЕД ПРАТЕНИЦИ: Дали македонскиот пица-буџет ќе ги угаси апетитите?

Фактор - 17.07.2017

Ребалансот за буџетот е пред пратениците. Од денеска стартува собраниската расправа за прекроената државна каса. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ поднесе 1.000 амандмани за кои ќе треба да се расправа.

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот...

Н.Македонија - 17.07.2017

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година.

Тевдовски: До крајот на мандатот, Македонија со завршна сметка како Данска...

Н.Македонија - 17.07.2017

Тевдовски: До крајот на мандатот, Македонија со завршна сметка како Данска Со 92 гласа за, без воздржани и против, Собранието на Република Македонија во рамките на 8-та седница ја донесе завршната сметка на буџетот за 2016 година.

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017...

Н.Македонија - 17.07.2017

Продолжува расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 Расправата по Ребалансот на Буџетот за 2017 година продолжува денеска во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Министерот за финансии Драган Тевдовски вчера образложи дека основна цел на ...

Собраниска расправа за ребаланс на буџетот

Денар - 17.07.2017

Денес во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а растот да изнесува 2,2 проценти наместо првично предвидените 3 отсто од претходната ...

Тевдовски: Во областа на културата има долг од 2,4 милијарди денари

Денар - 17.07.2017

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се разгледува ...