TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стечајците ја прекинаа блокадата

Дневник - 12.11.2005

штип Околу 300 стечајци со работен стаж подолг од 25 години и со нерешен статус до пензионирање вчера во осум часот ја прекинаа блокадата на општинската зграда во Штип, што ја почнаа завчераутро. По деблокирањето околу 180 вработени во локалната самоуправа и во подрачните единици во министерствата ...

Стечајци ја блокираа штипската власт

Дневник - 11.11.2005

НЕЗАДОВОЛСТВО ОД НЕРЕШЕНИОТ СТАТУС Околу 300 штипски стечајни работници со работен стаж подолг од 25 години и со се уште нерегулиран статус вчера во 6 часот ја блокираа зградата на Советот на Општината Штип, во која се сместени и подрачните единици на министерствата.

Стечајците целосно го блокираа штипското собрание

А1 - 10.11.2005

Повеќе од 300 стечајци од 11 ликвидирани фирми утринава целосно го блокираа штипското собрание. Во зградата на локалната самоуправа не влезе никој од 200-те вработени во подрачните единици на сите министерства. Кордон од 20-тина полицајци во моментов се обидува да воспостави ред во масата стечајци ...

Стечајот нема да може да се влече повеќе од девет месеци

Утрински - 10.11.2005

Од идната година ќе почне да се применува новиот закон за стечајна постапка Стечајните управници бараат да се намалат преголемите ингеренции на министерот за економија НИНА НИНЕСКА-ФИДАНСКА Нема веќе бесконечно да се развлекуваат стечајните постапки во кои доверителите губеа големи пари при ...

Стечајните управници му ги кратат правата на министерот за економија

Дневник - 10.11.2005

ВЛАДАТА ЌЕ ГО РАЗГЛЕДА НОВИОТ ЗАКОН ЗА СТЕЧАЈ Стечајните управници вчера побараа новиот закон за стечај да му ги скрати големите надлежности на министерот за економија. Во предлог-законот е предвидено министерот да им издава дозволи за работа на стечајните управници и да ги формира комисијата и ...

Штипските стечајци без интерпартиска поддршка

А1 - 09.11.2005

На штипските стечајци им пропадна и последниот обид за придобивка на интерпартиска група на пратеници кои би ја поддржале иницијативата за враќање на стариот закон. „Ние сега моментално само нашата општина ја блокираме, додека во текот на утрешниот ден веќе почнуваме низ другите градови да се ...

Стечајните управници против новиот закон за стечај

А1 - 09.11.2005

Стечајните управници контра Министерот за економија. Се противат на новиот закон за стечај. Велат, Министерот ќе има преголеми ингеренции, оти тој ќе одлучува кој ќе добие лиценца, кој ќе биде сменет и казнет. Законот нема да ја подобри бизнис климата, велат стечајните управници.

Ткајачките го нападнаа стечајниот управник

Време - 08.11.2005

РЕВОЛТ ВО „БИТОЛА ТЕКС“ Поранешните ткајачки на „Битола текс“ вчера го нападнаа стечајниот управник Тоде Петковски, огорчени што машините за ткаење се продадени за старо железо, а за овие неколку години под стечај, од заостанатите 24 плати им е исплатен само еден минималец од 4.300 денари.

Стечајниот на "Битолатекс"куртули од женски ќотек

Дневник - 08.11.2005

ПОРАНЕШНИТЕ ВРАБОТЕНИ ГНЕВНИ ОД РАСКРЧМУВАЊЕТО НА ИМОТОТ Стечајниот управник на "Битолатекс", Тодор Петковски, вчера одвај извлече жива глава пред разгневената толпа од стотина поранешни вработени во комбинатот, кои му се заканија дека ќе го линчуваат.

Се бараат државните пари што заглавија во банката на Смиленски

Макфакс - 08.11.2005

(Вест) - среда, 02.11.2005 АНКЕТНАТА КОМИСИЈА ВО СОБРАНИЕТО ГО ОТВОРИ СЛУЧАЈОТ НА ЕКСПОРТ ИМПОРТ БАНКАТА Собраниската Анкетна комисија за испитување на причините и последиците од стечајот на Експорт-Импорт банката врз Буџетот на Македонија, вчера одлучи да бара информации од стечајниот управник на ...

Инцидент во „Битола текс“

А1 - 07.11.2005

Поранешните ткајачки на „Битола текс“ денеска дојдоа да се пресметаат со стечајниот управник Тоде Петковски. 670 стечајци огорчени се што машините се продадени за старо железо, а за овие неколку години од 24 плати тие добија само една минимална од 4.300 денари.

Државата една година не може да си врати 19 милиони евра

Макфакс - 07.11.2005

(Дневник) – среда, 16.11.2005 СТЕЧАЈОТ НА ЕКСПОРТ-ИМПОРТ БАНКА ЧЕКА ВО ВРХОВНИОТ СУД Стечајната постапка на Експорт-импорт банка е заглавена во Врховниот суд уште од март годинава, а сите побарувања на околу 200 доверители се оспорени, дознава "Дневник".

Стечајот ја испразни сметката на "Фринко"

Макфакс - 07.11.2005

(Дневник) – вторник, 15.11.2005 ПОРАНЕШНИТЕ ВРАБОТЕНИ ОЧАЈНО БАРААТ РЕШЕНИЕ Се вредно што можеше да се изнесе од фабриката е искрадено, со солзи во очите изјавува Цвета Талевска, која вчера со стотина свои поранешни колеги прошета по празните хали на некогашниот гигант за производство на фрижидери ...