TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Синдикатот ги замрзнува преговорите за отпуштањата во Телеком

Вест - 03.10.2003

ВРАБОТЕНИТЕ ВО "МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ" ВИСАТ ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ СПЛЕТКИ Синдикатот повторно ќе седне на преговарачка маса дури откако членовите на Бордот на директори на Телеком од македонска и унгарска страна не го прифатат својот дел од одговорноста за отпуштањата Синдикатот на "Македонски ...

Хигиеничарките на "Телеком" ќе заминат во "Техночист"

Утрински - 03.10.2003

Синдикатот нема да преговара за одвојување на други дејности додека Бордот не донесе заеднички став ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Покрај тоа што е постигнат договор за начинот на заминување на стоте хигиеничарки од "Македонски телекомуникации" во "Техночист", во компанијата не е почнат процес на одвојување и на ...

Паника меѓу вработените на Tелеком

А1 - 02.10.2003

Mеѓу вработените на Tелеком владее паника бидејќи ниту Бордот на директори, ниту сопственикот на фирмата не се изјаснуваат кога се подготвува одвојување на несуштинските делови, тврди Синдикатот на фирмата. Во вакви услови, сметаат синдикалците, нема амбиент за промени.

Наскоро 500 вработени од телекомот во други фирми

Дневник - 02.10.2003

"МАТАВ" Сто вработени од службата за хигиена во "Македонски телекомуникации" ќе бидат префрлени во друга фирма чија основна дејност е одржување на хигиената. Тоа е предвидено со програмата со која треба да се одвојат несуштинските делови од телекомот во посебни фирми.

"Телеком" ќе префрли во други фирми околу 500 лица

Утрински - 02.10.2003

Фиксниот оператор ги одвојува несуштинските од основната дејност ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Околу 100 хигиеничарки вработени во ?Македонски телекомуникации" ќе бидат префрлени на работа во друга фирма на која одржувањето на хигиената и е основна дејност, а која во следните пет години ќе има договор за чистење ...

Давитковски: „Ако владата не е задоволна од мојата работа нека ме смени“

А1 - 01.10.2003

„Ако владата не е задоволна од мојата работа нека ме смени“, вака Борче Давитковски, претседател на Бордот на директори денеска во изјавата за А1 ги протолкува информациите дека поднел оставка на својата функција. „Не би рекол дека тоа е оставка, јас напишав писмо односно извештај до премиерот за ...

Сендреи: „Телеком ќе префрли во други фирми меѓу 400 и 500 вработени“

А1 - 01.10.2003

„Одлуката на Бордот на директори на АД „Македонски телекомуникации“ за одвојување на секторот „Хигиена“ од компанијата не значи отпуштање на 100-те вработени од овој сектор“, смета главниот извршен директор на „Телеком“, Атила Сендреи.

На чистачките од Телеком, ќе им се приклучат уште 500 вработени

Канал5 - 01.10.2003

На 100 те Хигиеничарки кои ќе заминат од Македонски Телекомуникации ќе им се приклучат уште 400 ини до 500 ини вработени рече денеска првиот човек на Телеком, Атила Сендреј. Според него точната бројка ќе се знае по усвојувањето на бизнис планот за 200 На 100 те Хигиеничарки кои ќе заминат од ...

Владините претставници се против отпуштања во "Телеком"

Утрински - 01.10.2003

Став Бордот директори на „Македонски телекомуникации", како што веќе најави "Утрински", го избра досегашниот директор на Секторот за целосна контрола на квалитетот во "Мобимак", Силјан Роглев, за нов главен технички директор на "Македонски телекомуникации".

Бизнис-план за селење на профитот во Унгарија

Дневник - 01.10.2003

СтратегиЈа на матав во ТЕЛЕКОМОТ Трошоците во "Македонски телекомуникации" за маркетинг, за интелектуални и деловни услуги, за реструктуирање, односно за отпуштање на вработените, во наредните две години ќе се зголемат за околу 20 отсто во споредба со трошоците од оваа година.

Телеком го одложи отпуштањето на 1.000 вработени

А1 - 30.09.2003

Бордот на директори на Телеком го одложи усвојувањето на бизнис планот кој предвидува отпуштање на 1.000 луѓе. За него ќе се расправа на наредната седница. Денеска македонските директори во Бордот им укажале на унгарските дека отпуштања во компанијата не смее да има согласно концесискиот договор, и ...

Tелеком планира да отпушти над 1000 вработени

А1 - 29.09.2003

„Телеком“ до крајот на оваа и наредната година планира да отпушти над 1000 вработени. Ова е дел од бизнис планот кој одборот на директори ќе го разгледува на утрешната седница. Како што дознава А1 од официјални извори во „Телеком“ од 500 луѓе фирмата ќе се ослободи до нова година, а од другата ...

Давитковски понудил оставка за својата позиција во Телеком

А1 - 29.09.2003

А1 дознава дека претседателот на бордот на директори на „Телеком“ професорот Борче Давитковски до владата понудил оставка на својата позиција. Според неофицијалните информации Давитковски не бил задоволен од целокупното функционирање на македонскиот тим, не само во бордот на директори туку и во ...