TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Лумикс“ не треба да гради на просторот на родната куќа на Гонџа Бојаџиу

Време - 10.08.2004

ГРАЃАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА „МАЈКА ТЕРЕЗА“ РЕАГИРА Росица Тошевска Одговорните треба да ги запрат градежните работи на просторот пред ЕСМ, кои почнаа деновиве, на кој според граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ се наоѓале родната куќа и дворот на големата хуманистка Гонџа Бојаџиу, смета ...

Здружението „Мајка Тереза“ се противи на изградбата на „Лумикс“

Утрински - 10.08.2004

Три дена откако стартуваше изградбата на објектот пред ЕСМ Дел од просторот на кој се гради објектот е свето место, кое Мајка Тереза го остави во наследство на Скопје Граѓанското здружение ?Мајка Тереза" енергично реагира на продолжетокот на градежните активности на објектот ?Лумикс".

Власта да ја запре изградбата на "Лумикс"

Дневник - 10.08.2004

РЕАКЦИЈА НА "МАЈКА ТЕРЕЗА" Асоцијацијата "Скопјанката Мајка Тереза" бара надлежните органи и власта веднаш да ги запрат градежните работи за изградбата на новата модерна зграда пред ЕСМ на плоштадот Македонија каде што се наоѓала родната куќа на Мајка Тереза, зашто "хуманистката не го подарила ...