TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штајнер: „Митровица ќе биде еден од понормалните градови“

А1 - 15.09.2002

„Косовска Митровица ќе биде еден од понормалните градови во Европа“, изјави денеска шефот на УНМИК Михаел Штајнер, јави белградската агенција Фонет. Штајнер при посетата на јужниот дел на поделениот град во разговорот со потпретседателот на оваа општина Мустафа Плана ги отфрли тврдењата дека постои ...

Конечната цел е Косово да стане држава за сите негови граѓани

Капитал - 12.09.2002

Интервју: Бајрам Реџепи, премиер на КосовоКонечната цел е Косово да стане држава за сите негови граѓаниКосовскиот Парламент го заврши својот дел од работата и ја усвои резолуцијата за границата со Македонија. Други го одработија својот дел од работата и не е сторена никаква штета, вели Реџепи Бард ...

Албанија и УНМИК за фер и мирни избори во Македонија

А1 - 10.09.2002

Владата во Тирана и меѓународната администрација на Косово искажуваат идентичен став во врска со претстојните парламентарни избори во Македонија - тие да минат во фер и демократска атмосфера и да се зачува стабилноста и безбедноста во земјата.