TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенците во панична потрага по пари за НИП-от

А1 - 13.09.2002

По неуспешниот обид „Нова Македонија“ да ја купат со државни сертификати, Словенците се во панична потрага по 2,3 милиони евра потребни за купување на 69,8% од акциите. До денеска компанијата „Југ услуги“ нема уплатено ниту евро за „Нова Македонија“, а според изјавата на нивниот претставник дадена ...

Парите не се уплатени - продажбата на "Нова Македонија" пропаѓа

Утрински - 13.09.2002

Вчера измина последниот рок за уплата на средствата за новинско-издавачката куќа Вчера истече продолжениот рок од осум дена за уплата на парите за купување на НИП ?Нова Македонија" од страна на словенечкиот инвеститор "Југ услуги".

"Југ услуги" денеска ќе ја платат првата рата за "Нова Македонија"

Вест - 13.09.2002

СЛОВЕНЦИТЕ ДО ПОНЕДЕЛНИК ТРЕБА ДА ГИ ПЛАТАТ ПАРИТЕ ЗА ДРЖАВНАТА НОВИНСКО ИЗДАВАЧКА КУЌА Словенечката компанија "Југ услуги" најдоцна до понеделник, кога истекува и осумдневниот рок за уплата на кешот за акциите на новинско издавачката куќа "Нова Македонија", ќе ги уплати договорените 2,3 милиони ...