TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Агенцијата за приватизација ќе го преиспита случајот на „Лозар“

А1 - 26.07.2002

Управниот одбор на Агенцијата за приватизација вчера ги задолжил стручните служби да направат уште една анализа на начинот на кој е извршена приватизацијата на „Лозар“ од Битола, прифаќајки ја на тој начин препораката на владата донесена на седницата во вторникот.

Преиспитувањето на приватизацијата на "Лозар" напад врз правната сигурност

Дневник - 25.07.2002

"ЦИП ПРОДУКТ" РЕАГИРА НА ВЛАДИНАТА ПРЕПОРАКА Препораката на Владата да се преиспитаат начинот и моделот на приватизација на ПОС АИК "Лозар" од Битола нема аргументи и со неа се уриваат уставните начела за правна сигурност и владение на правото.

Циповските застапници го отрфрлаат преиспитувањето на приватизацијата

Вест - 25.07.2002

АГОНИЈАТА НА БИТОЛСКИ "ЛОЗАР" ПРОДОЛЖУВА Препораката на Владата да се преиспита приватизацијата на "Лозар" во "Цип продукт" ја сметаат за промашена Владината препорака до Управниот одбор на Агенцијата за приватизација за преиспитување на постапката и моделот на приватизацијата на АИК "Лозар" е ...

Циповци се жалат дека се жртви на предизборни игри

Утрински - 25.07.2002

По препораката да се преиспита приватизацијата на производителот на „пелистерка" МИРЧЕ ЈОВАНОВСКИ Наместо да дава препораки за преиспитување на приватизацијата на битолски ?Лозар", Владата треба да ја обезбеди неопходната асистенција на судските органи и да овозможи фирмата да ја добијат во ...

„Лозар“ искористен за предизборна кампања на власта

А1 - 24.07.2002

По вчерашната препорака на владата до Агенцијата за приватизација да направи ревизија на продажбата на „Лозар“, денеска реакција и од вработените од „Цип Продукт“, која пред една година го купи пакетот акции од 51 процент од битолската фабрика.

Владата препорачува да се преиспита продажбата на Комбинатот

Дневник - 24.07.2002

СЛУЧАЈ "ЛОЗАР"-БИТОЛА Владата вчера испратила препорака до Агенцијата за приватизација да ја преиспита одлуката за продажба на агроиндустрискиот комбинат "Лозар" од Битола. Агенцијата треба да ги преиспита начинот и моделот на приватизацијата на Комбинатот.

Владата препорачува да се преиспита приватизацијата на "Лозар"

Утрински - 24.07.2002

СТАВ Владата вчера упати препорака до Управниот одбор на Агенцијата за приватизација за преиспитување на одлуката за продажба на битолски "Лозар" по принципот на менаџерски модел. Според портпаролот на Владата, Ѓорѓи Трендафилов, препораката се однесува за потранспарентна приватизација, затоа што ...

Владата го поништи договорот за приватизација на „Лозар“

А1 - 23.07.2002

Поништувањето на договорот за влегување на „Цип-продукт“, во битолски „Лозар“, го иницирала на денешната седница владата. Според информациите на А1, министерот Ѓорчев како претседател на владината Комисијата за приватизација и препорачал на владата да се превземе постапка за поништување на ...