TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пријателите на Ќулавкова формирале тајна фирма со "добри намери"

Дневник - 26.07.2003

ПОТВРДЕНО ФОРМИРАЊЕТО ПАРАЛЕЛНА СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Министерот и државниот секретар лажат дека не знаеле за фирмата, а била известена и стечајната управничка, тврди директорката Наташа С. Костовска Тоа што во основачите на Друштвото со ограничена одговорност "Светска галерија на ...

Опстанокот на „Остен" е наша мотивација

Утрински - 26.07.2003

Прес-конференција на основачите на „Светска галерија за карикатура" Основачите на "Светската галерија на карикатури-Остен" ДООЕЛ, инаку членови на редакцијата, вчера одржаа прес-конференција на која ги демантираа написите неодамна објавени во медиумите.

Советничката за издаваштво Ќулавкова влезена во дилот, а министерот за култура не знаел

Вест - 26.07.2003

СКАНДАЛОТ СО КРАЖБА НА ИМОТОТ НА НЕДЕЛНИКОТ "ОСТЕН" ПРОДОЛЖУВА Фрката околу присвојувањето на Светската галерија на карикатура од група граѓани сврзана и со името на советничката за издаваштво во Министерството за култура Катица Ќулавкова, која е и со титула академик, продолжува.

Продолжува аферата „Остен против Остен“

А1 - 25.07.2003

Продолжува аферата „Остен против Остен“. Здружението „Светска галерија на карикатури- Остен“ тврди дека и Министерството за култура и стечајниот управник на НИП Нова Македонија ја одобриле нивната жиро сметка, а се што правеле било да се спаси од пропаѓање списанието.

Досието "Остен" на масата на обвинителот Прчевски

Дневник - 25.07.2003

МАТНИТЕ ЗДЕЛКИ НА ЌУЛАФКОВА НЕ ГО ВОЗБУДИЈА МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА Министерот Стефановски повторно е затечен, па вели дека за случајот "Остен" и ќе барал докази, а дури потоа ќе размислувал за одговорноста на својата советничка Ќулавкова Отвореното досие "Остен", за злоупотреба на службената ...

Ќулафкова: „Злонамерна конструција полна со дезинформации“

А1 - 24.07.2003

Злонамерна конструција полна со дезинформации, вака академик Катица Ќулафкова го коментира написот во весникот „Дневник“ според кој таа со група вработени во списанието „Остен“ тајно формирала здружение со цел нејзиниот сопруг без пари да го добие просторот на светската галерија за својот салон за ...

Ката и од државата прави карикатура

Дневник - 24.07.2003

Ана Василевска Непотизам што се граничи со криминал и раскрчмување државни пари - тоа е суштината на случајот "Остен", чиј главен актер е лично советничката на министерот за култура, неодамна избрана за академик - Катица Ќулафкова.

Академик Катица Ќулавкова му ја одра кожата на "Остен"

Дневник - 24.07.2003

КРАЖБА НА ИМОТОТ НА САТИРИЧНИОТ НЕДЕЛНИК НА НИП "НОВА МАКЕДОНИЈА" Советничката Ќулавкова од неколку "остенџии" тајно и за џабе го добила објектот на Светската галерија на карикатури за салон за мебел на својот сопруг, а со нив потоа формирала фантомско здружение на кое му префрлила државни пари ...