TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Имаше трагедија зашто немаше водич

Дневник - 11.09.2009

Локалните инспекциски служби наместо да си ја вршат работата, се занимаваат со хонорарно сместување гости, обвинуваат туристичките работници Бугарските туристи ...

Шести ден без детали за потонувањето на „Илинден“

А1 - 10.09.2009

Оставката на министерот за транспорт Јанакиески не е прифатена, Капетанијата во Охрид шест дена по несреќата со давењето на 15-те бугарски туристи не чувствува ...

Трагедијата можела да биде избегната ?

Телма - 10.09.2009

Бугарските туристи што доживеаја несреќа на Охридското езеро немале водич. Тоа, според Стопанската комора за туризам на Македонија, е клучната причина поради ...

Локалната инспекција најодговорна за последната трагедија во Охридското езеро

Алфа - 10.09.2009

Бугарските туристи што доживеаја несреќа на Охридското езеро немале водич. Тоа, според Стопанската комора за туризам на Македонија, е клучната причина поради ...

Неорганизираност и сива економија во македонскиот туризам

Алсат-М - 10.09.2009

Да имаа локален водич, бугарските туристи немаше да страдат, сметат од комората за туризам Членовите на Стопанската комора за туризам сметаат дека доколку ...

Одговорните бројат права наместо обврски

Алфа - 10.09.2009

Охридскиот туризам е на дното. Туристичката стопанска комора ја отвора болката- 20 години примитивен туризам.

Голем инспекциски надзор во туризмот

Кајгана - 10.09.2009

Немањето туристички водич и несоодветниот инспекциски надзор, според Стопанската комора за туризам, се меѓу главните причини за бродската несреќа во Охридското ...

Локалната инспекција најодговорна за последната трагедија во Охридското езеро, смета Туристичката комора на Македонија

Сител - 10.09.2009

Бугарските туристи што доживеаја несреќа на Охридското езеро немале водич. Тоа, според Стопанската комора за туризам на Македонија, е клучната причина поради ...

Локалната инспекција најодговорна за охридската трагедијата

Кирилица - 10.09.2009

- Ако групата туристи од Бугарија имаше локален водич, случајот ќе изгледаше многу поинаку зашто тој знае колкав е капацитетот на бродот Бугарските туристи што ...

Немањето водич причина за давењето на бугарските државјани

Канал5 - 10.09.2009

Илјада денари е цена на еден појас за спасување на турист, кој патувал со бродот „Илинден“ во саботата, а за пловидбата платил 400-тини денари.

Поголем инспекциски надзор во туризмот

Сител - 10.09.2009

Немањето туристички водич и несоодветниот инспекциски надзор, според Стопанската комора за туризам, се меѓу главните причини за бродската несреќа во Охридското ...

Локалната самоуправа и Охридската капетанија треба да ја преземат одговорноста

Вечер Прес - 10.09.2009

Од Комората за туризам велат дека во Охрид има само тројца инспектори за целиот град кои имаат пријавено само еден случај на туристичка група без водич во ...

Домашниот туризам сведен на хоби туризам

Нетпрес - 10.09.2009

Во Охрид на пристаниште е пазар, се пазарат за бројот на луѓе што можат да се качат на брод, колку пари, колку кругчиња, немањето локален водич, не ...

Неорганизираност и сива економија во македонскиот туризам

Inpress - 10.09.2009

Скопје, 10. септември (ИНПРЕС) Да имаа локален водич, бугарските туристи немаше да страдат, сметат од комората за туризам.

Посети на странска земја се организираат во соработка со туристички агенции од земјата што се посетува

Сител - 07.09.2009

Фирмата што го организирала патувањето на бугарските туристи во Охрид е под истрага од властите во Софија.