TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Адвокатот Панчевски тврди дека полицијата го заплашува со кривичен прогон

Дневник - 25.07.2003

ПО СОМНЕВАЊЕТО ДЕКА ЗАТАИЛ ДАНОК Познатиот адвокат категоричен дека нема основа за тврдењето дека затаил данок Министерството за внатрешни работи завчера поднело кривична пријава против скопскиот адвокат Игнат Панчевски, за затајување данок од околу 5 милиони денари.

Игнат Панчевски: "Кривичната пријава е фингирана"

Вест - 25.07.2003

ПО ПОДНЕСУВАЊЕТО НА КРИВИЧНАТА ПРИЈАВА ПРОТИВ СКОПСКИ АДВОКАТ "Кривичната пријава против мене е фингирана и паушална. Истата не е поткрепена со никакви докази. Јас не сум ја видел истата ниту пак некој ме повикал на разговор под сомнение дека сум извршил кривично дело даночно затајување"- изјави ...

Адвокатот Панчевски тврди дека кривичната пријава против него е фиктивна и фингирана

Канал5 - 25.07.2003

Кривичната пријава против мене е фиктивна и фингирана , изјави адвокатот Игњат Панчевски, кого МВР го товари за затајување данок од над 80 илјади евра. Панчевски - Постојат многу лица кои сакаат да ме отстранат од професијата затоа што застапувајѓи ги Кривичната пријава против мене е фиктивна и ...

За Игнат Панчевски поднесено обвинение за клевета

А1 - 24.07.2003

Игнат Панчевски бранителот на Соња Николовска која издржува казнена мерка во затворската установа „Идризово“ заради криминалите со „ТАТ“ лњсно може да се случи да и се придружи во овој затвор. Против скопскиот адвокат Основното јавно обвинителство кое денеска поднесе обвинение за кривично дело ...

Според Панчевски пријавата не е базирана на вистински податоци

А1 - 24.07.2003

„Со кривичната пријава треба да бидам отстранет од една голема работа. Таа е фиктивна и не е базирна на вистински податоци“, вака адвокатот Игњат Панчевски ја коментира кривичната пријава што против него ја поднесе МВР затоа што во 2001 и 2002 затајувал данок и не ја доставил годишната пресметка до ...

Игнат Панчевски осомничен дека затаил данок од 5 милиони денари

Вест - 24.07.2003

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ СКОПСКИ АДВОКАТ Познатиот скопски адвокат Игнат Панчевски, вечера од страна на полицијата е осомничен дека сторил кривично дело даночно затајување тешко околу 5,5 милиони денари. Како што е посочено во кривичната пријава, Панчевски во периодот од 2001 до 2003 година ...