TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

Канал5 - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Арсовски: Благајничка тврди дека Димова земала 20.000 евра, а ЈО молчи

Фокус - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, дали треба Димова да даде оставка од директор на агенцијата ...

(ВИДЕО) Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција

А1 On - 18.10.2020

„Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Арсовски: Благајничка тврди дека Димова земала 20.000 евра, а ЈО молчи

МКД - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, дали треба Димова да даде оставка од директор на агенцијата ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

+инфо - 18.10.2020

Тој прашува уште колку пари треба да фалат во благајната за да си даде оставка Лидија Димова? Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција

Сител - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

(Видео) Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

Макфакс - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

Арсовски: Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните

Република - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

24Инфо - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

(Видео) Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

Опсервер - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција

Либертас - 18.10.2020

Почитувани, Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните ...

Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

MTM - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

Курир - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

Точка - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција

4NEWS - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

(Видео) Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

Опсервер - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

(Видео) Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

Centar - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

Арсовски: Благајничка тврди дека Димова земала 20.000 евра, а ЈО молчи

Република - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, дали треба Димова да даде оставка од директор на агенцијата ...

Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за да си даде оставка Лидија Димова?

PressingTV - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

АРСОВСКИ: Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар за замајување на јавноста!

Денешен - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

Скопје1 - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

(Видео) Арсовски: Уште колку пари треба да фалат во благајната за Лидија Димова да си даде оставка?

Вечер - 18.10.2020

Огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ, кои преку медиумите неколку денови ги замајуваат граѓаните, дали треба Лидија Димова да си даде оставка од функцијата директор на агенцијата или не треба да си даде, рече на ...

[Видео] Димова чека Заев да побара разрешување, а не господинот Николовски

Мак. Весник - 18.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, во гостувањето во „Стадион“ на Канал 77, рече дека вицепремиерот Љупчо Николовски не може да и бара оставка, туку тоа може да го направи владата.

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

Вечер - 18.10.2020

Како што може да да се забележи огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку ...

Арсовски: Кога ЈО ќе отвори случај за сведоштвото на благајничката од Националната агенција?

MakPress - 18.10.2020

Како што можете да забележите огромна е ароганцијата и дрскоста кај функционерите на СДСМ. Покрај ароганцијата и дрскоста, Лидија Димова и Љупчо Николовски прават театар пред граѓаните, преку медиумите со кој ги замајуваат граѓаните неколку денови, ...

Димова чека Заев да побара некакво разрешување, а не господинот Николовски ВИДЕО

+инфо - 17.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, во гостувањето во „Стадион“ на Канал 77, рече дека вицепремиерот Љупчо Николовски не може да и бара оставка, туку тоа може да го направи владата.

(Видео) Бајрами: Димова не е избрана од Брисел, тие пари се наменети за тука

ММС - 17.10.2020

Нури Барами од Антикорупциска во дуелот на емисијата „Стадион“ кажа дека има наводи и сомнежи дека парите се подредени на блиски лица, се тошеле на друг начин. Ако Димова наведува дека има злоупотреба на два милиони евра од поранешна вработена, како ...

Агенцијата за европски образовни програми тема во денешниот „Стадион“: Гостуваа Лидија Димова, Бајрами, Тортевски и ...

ММС - 17.10.2020

Тема во денешниот „Стадион“ на „Канал 77“ беа европските фондови и случувањата поврзани со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Гостинка на водителот Столе Наумов во студиото му беше директорката на Агенцијата, Лидија ...

(видео)Тортевски: Текстилна работничка треба да работи сто години за да ги добие парите на фризерницата

ММС - 17.10.2020

Адвокатот Александар Тортевски во емисијата „Стадион“ на Канал 77 негираше дека има личен интерес, одосно одбиен проект во Националната агенција за образовни можности и мобилност, поради што бара одговорност од директорката Лидија Димова, ниту пак ...

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

4NEWS - 17.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Демант од Мин. за правда: Сопругата на министерот за правда, Маринела Тушева Маричиќ повеќе од 2 години не е член на ...

Expres - 17.10.2020

Министерството за правда известува дека објавата „Турбуленции во СДСМ: Судбината на Димова зависи од сопругата на министерот Маричиќ“ е невистинита. Повеќе од две години, сопругата на министерот за правда, Маринела Маричиќ Тушева не е член на ...

Турбуленции во СДСМ: Судбината на Димова зависи од сопругата на министерот Маричиќ

Expres - 17.10.2020

На повидок внатрешни турбуленции во СДСМ откако генералниот секретар и вицепремиер за борба против корупција Љупчо Николовски најави дека владата ќе бара да биде сменета директорката на Националната агенција за европски образовни програми Лидија ...

Димова: Владата не ме именува… не гледам зошто би дала оставка!

Expres - 17.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, во гостувањето во „Стадион“ на Канал 77, рече дека вицепремиерот Љупчо Николовски не може да и бара оставка, туку тоа може да го направи само Владата.

ДИМОВА МУ ОДГОВОРИ НА НИКОЛОВСКИ: Владата не ме именува… не гледам зошто би дала оставка!

Вечер - 17.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, во гостувањето во „Стадион“ на Канал 77, рече дека вицепремиерот Љупчо Николовски не може да и бара оставка, туку тоа може да го направи само Владата.

(ВИДЕО) Димова: Владата може да бара разрешување, а не годподинот Љупчо Николовски

Скопје1 - 17.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, во гостувањето во „Стадион“ на Канал 77, рече дека вицепремиерот Љупчо Николовски не може да и бара оставка, туку тоа може да го направи само Владата.

Министерот Љупчо Николовски ќе побара оставка од Лидија Димова

24 Вести - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата љупчо николовски најави дека ќе побара разрешување на директорката на националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова.

Николовски: Димова треба да понесе политичка одговорност, на следната владина седница ќе побарам разрешување

Канал5 - 16.10.2020

Заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски најави разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми.

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Фокус - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Телма - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност

Канал5 - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар!

Фокус - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, истакна денеска портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче ...

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

ТВ21 - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Нов протест на ВМРО-ДПМНЕ: Парите од Националната агенција требало да бидат потрешени на болниците

Фокус - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Николовски за Димовска и скандалите: „Ако не поднесе оставка, јас ќе побарам да биде разрешена“

ТВ21 - 16.10.2020

Ако не си поднесе оставка ќе барам од Владата и Управниот одбор на агенцијата Димова да биде разрешена. Ова во вчерашниот магазин Клик плус на ТВ21 го најави вицепремиерот за борба против корупција и криминал Љупчо Николовски откако во јавноста беа ...

Вицепремиерот Николовски најавува барање за смена на Лидија Димова

Канал5 - 16.10.2020

По отворените сомнежи за злоупотреби со грантовите од Агенцијата за европско образование, вицепремиерот за борба против корупција, Љупчо Николовски најавува барање за смена на директорката Лидија Димова.

Денеска во „Само вистина“ ќе гостуваат Лидија Димова и Александар Пандов

Канал5 - 16.10.2020

Почитувани гледачи пред малите екрани жешкиот „икс“ во Само Вистина во петок е резервиран за уште пожешки гости Лидија Димова и Александар Пандов. Скопската „фризерница“ под мониторинг на Финансиската полиција а Европската комисија отвори истрага за ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност- ЈО да отвори случај

Press24 - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Николовски за Димовска: „Ако не поднесе оставка, јас ќе побарам да биде разрешена“

Press24 - 16.10.2020

Ако не си поднесе оставка ќе барам од Владата и Управниот одбор на агенцијата Димова да биде разрешена. Ова во вчерашниот магазин Клик плус на ТВ21 го најави вицепремиерот за борба против корупција и криминал Љупчо Николовски откако во јавноста беа ...

Пандов: Димова го правела она што се прави и во другите институции

Нетпрес - 16.10.2020

Лидија Димова како прв човек на Националната агенцијата за европски образовни програми давала пари за фризерница и за обука на магариња. Оставка за Лидија Димова е најмалку нешто што треба да се направи, досега требаше да има истрага, за целата ...

Милошоски: За потрошените над 500.000 евра европски пари одговорноста не е само кај Димова, туку и кај Заев и ...

+инфо - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници коишто се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, рече пратеникот Антонијо Милошоски на протестот на ...

ВИДЕО: Протест на ВМРО-ДПМНЕ против незаконско трошење на европските пари за образование

А1 On - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

(Видео) Милошоски: Одговорноста за потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова

Макфакс - 16.10.2020

„ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

Мицкоски: Случајот на Димова не е единствениот во кој власта злоупотребува европски пари

Нетпрес - 16.10.2020

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски обвинува дека не е само случајот со Лидија Димова злоупотреба на финансиски средства од страна на функционери на власта. -Освен Лидија Димова која видовме како ги дели европските пари, да не го заборавиме и ...

Николовски: Димова или ќе поднесе оставка или јас ќе побарам нејзино разрешување

МКД - 16.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од кодексот, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката на ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

OhridNews - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Милошоски: Неморално е во време на пандемија 500.000 евра да бидат потрошени на тренинзи на магариња и испробување на ...

МКД - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Арсовски: Нема ниту еден отворен случај за скандалите на Димова

Нетпрес - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Кајгана - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Николовски ја „спакува“ Димова: Ако не си даде оставка Владата ќе ја разреши

Press24 - 16.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова веќе може да почне да си ги пакува личните работи од својата канцеларија бидејќи Владата најави дека нејзиниот ангажман таму ќе трае до првата наредна ...

(ВИДЕО) Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, ЈО да отвори случај

А1 On - 16.10.2020

„Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Милошоски: Одговорноста за нерационално потрошените над 500.000 евра лежи и кај оние кои ја поставиле Димова

Нетпрес - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ во петокот вечерта го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, кажа Антонијо Милошоски во изјава за ...

Милошоски:Одговорноста за нерационално потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова, туку и кај ...

Press24 - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, кажа Антониа Милошоски во изјава за медиумите на ...

(ФОТО) И случајот „Фризерница“ ја извади ВМРО-ДПМНЕ на протест

360 степени - 16.10.2020

Наместо за компјутери за онлајн настава, според опозицијата, парите од Агенцијата за образовни програми се трошеле за тренинзи на магариња, поради што, како што рече Милошоски, Димова не е единствена што треба да понесе одговорност Опозициската ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

ММС - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Љупчо Николовски бара оставка од Лидија Димова: Зошто молчи министерот за правда Бојан Маричиќ кој беше десна рака на ...

Во Центар - 16.10.2020

Директорката Лидија Димова смета дека не треба да даде оставка, но јас имам спротивен став. На наредната владина седница ќе побарам оставка и разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, напиша на ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност!

+инфо - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Николовски ќе побара разрешување на Димова, за опозицијата ова е театар

Сител - 16.10.2020

Лидија Димова ги брои последните директорски денови во Националната агенција за европски образовни програми по најавата на Владата дека на следната седница таа веројатно ќе биде разрешена.

(Видео) Арсовски: СДСМ прави театар со барањето оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

Макфакс - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција, портпаролот на ...

Пандов: Оставка за Димова е најмалку што досега требаше да се направи

Слободен Печат - 16.10.2020

Претседателот на Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Пандов во гостувањето на емисијата „Само вистина“, изјави дека оставката за директорката на Националната агенцијата за европски образовни програми, Лидија Димова е најмалку што досега ...

Николовски ја „спакува“ Димова: Ако не си поднесе оставка Владата ќе ја разреши

Сител - 16.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова веќе може да почне да си ги пакува личните работи од својата канцеларија бидејќи Владата најави дека нејзиниот ангажман таму ќе трае до првата наредна ...

Николовски бара смена на Димова, за ВМРО-ДПМНЕ тоа е театар

Р.С.Европа - 16.10.2020

Директорката Лидија Димова, смета дека не треба да даде оставка, но јас имам спротивен став. На наредната владина седница ќе побарам оставка и разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, вели ...

ВМРО-ДПМНЕ: Барањето оставка од Димова е театар, треба и кривична одговорност

360 степени - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ, која бара оставка од директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, смета дека тоа што и вицепремиерот Љупчо Николовски рече дека ќе побара нејзино разрешување е само театар.

Владата ќе ја разреши Димова

Сител - 16.10.2020

Директорката на Националната Агенција за европски обазовни програми и мобилност, Лидија Димова, веќе може да почне да си ги пакува своите работи бидејќи Владата најави дека нејзиниот ангажман таму ќе трае до првата наредна седница бидејќи тогаш ...

НИКОЛОВСКИ: Димова смета дека не треба оставка, но јас ќе побарам нејзино разрешување

Денешен - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седница ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Милошоски: Одговорноста за нерационално потрошените над 500.00 евра европски пари не е само кај Димова, туку и кај тие ...

Курир - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, порача Антонијо Милошоски, Член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ по ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност, ЈО да отвори случај, а документите ...

Курир - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари

Локално - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

(Видео) Милошоски: Одговорноста за потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова

Опсервер - 16.10.2020

„ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

Опсервер - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Опсервер - 16.10.2020

– Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност, документите да бидат јавно објавени

24Инфо - 16.10.2020

Интегрален текст од прес конференција на Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ „Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен ...

(Видео) Арсовски: СДСМ прави театар со барањето на оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

Опсервер - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција, портпаролот на ...

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

Либертас - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

(Видео) Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

еМагазин - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Николовски бара Димова да понесе политичка и морална одговорност, ќе бара нејзино разрешување

Локално - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата, криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски во емисијата „Клик плус“, на ТВ 21 најави дека на следната следница на Владата ќе побара оставка, односно налог за разрешување од надлежниот ...

Николовски: Димова треба да понесе политичка одговорност, на следната владина седница ќе побарам разрешување

CivilMedia - 16.10.2020

„Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

Милошоски: Неморално е во вакво време на пандемија овие 500.000 евра да бидат вака потрошени

PressingTV - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Мицкоски: Повикувањето на оставка на Димова е само трик

PressingTV - 16.10.2020

Колони возила и голем број на граѓани денеска му се придружија на ВМРО-ДПМНЕ заедно да го изразат својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на ...

Милошоски: Одговорноста за потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова

MTM - 16.10.2020

„ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

ПРОТЕСТ НА ВМРО-ДПМНЕ: Одговорноста не е само кај Лидија Димова, туку и кај Заев и нејзината пријателка Шеќеринска!

Денешен - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски обвинува дека не е ...

Вицепремиерот Николовски најави дека ќе побара разрешување на директорката Димова

Мета - 16.10.2020

Вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски вчера најави дека ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија ...

Николовски чека оставка од Димова: Ако не, ќе бара разрешување

Пулс24 - 16.10.2020

Или да поднесе оставка самата или вицепремиерот Љупчо Николовски ќе бара да биде разрешена Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Димова може да биде разрешена од Управниот одбор, а ваков ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Бизнис Вести - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар

Локално - 16.10.2020

„Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Николовски ја „спакува“ Димова: Ако не си поднесе оставка Владата ќе ја разреши

4NEWS - 16.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова веќе може да почне да си ги пакува личните работи од својата канцеларија бидејќи Владата најави дека нејзиниот ангажман таму ќе трае до првата наредна ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност

PressingTV - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Арсовски: СДСМ прави театар со барањето на оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

Скопје инфо - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција, портпаролот на ...

(Видео) Арсовски: СДСМ прави театар со барањето оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

Centar - 16.10.2020

Театарот, кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев, е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот што е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција портпаролот на ...

АРСОВСКИ: Барањето оставка од Димова е само театар

Денешен - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Арсовски: СДСМ прави театар со барањето на оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

MTM - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција, портпаролот на ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

24Инфо - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

Либертас - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Пандов: Досега требаше да има истрага и постапка за Димова, а не Николовски само да дава изјава

Република - 16.10.2020

Лидија Димова како прв човек на Националната агенцијата за европски образовни програми давала пари за фризерница и за обука на магариња. Оставка за Лидија Димова е најмалку нешто што треба да се направи, досега требаше да има истрага, за целата ...

Пандов: Оставка за Димова е најмалку што досега требаше да се направи

Локално - 16.10.2020

Претседателот на Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Пандов во гостувањето на емисијата „Само вистина“, изјави дека оставката за директорката на Националната агенцијата за европски образовни програми, Лидија Димова е најмалку што досега ...

Милошоски: Одговорноста за нерационално потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова, туку и кај ...

24Инфо - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

Протест на ВМРО-ДПМНЕ за незаконско трошење на европските пари за образование

Вечер Прес - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Пешевска: Владината политика и погрешниот избор на кадри се единствените виновници за лошата состојба во институциите!

Курир - 16.10.2020

Крајно време е лицата на власта да престанат да вршат притисок и да ги остават врботените да си ја работат својата работа, бидејќи декларативно тоа беше нивна заложба за професионализирање на администрацијата и вложување во човечки капитал, пишува ...

ВМРО-ДПМНЕ бара одговорноста за нерационално потрошените над 500 илјади евра европски пари

Фактор - 16.10.2020

Одговорноста за нерационално потрошените над 500 илјади евра европски пари, бараат од ВМРО-ДПМНЕ. ВМРО-ДПМНЕ денеска протестираше против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни ...

Скандал Димова- најава за разрешување или замајување на јавноста?

Алфа - 16.10.2020

Ако Лидија Димова сама не си поднесе оставката, Владата ќе ја разреши. Вицепремиерот за борба против корупција, Љупчо Николовски една недела по избивањето на скандалот со трошењето на европските пари, најавува дека предлог за нејзино разрешување ќе ...

Милошоски: Одговорноста не е само кај Димова, туку и кај тие што ја поставиле – Заев и Шекеринска

Република - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

Пандов: Тоа што правела Димова сигурно се прави и во други институции, а Николовски до сега требаше да направи нешто

Курир - 16.10.2020

Лидија Димова како прв човек на Националната агенцијата за европски образовни програми давала пари за фризерница и за обука на магариња. Оставка за Лидија Димова е најмалку нешто што треба да се направи, досега требаше да има истрага, за целата ...

Мицкоски: Не е само случајот со Лидија Димова во кој власта злоупотребува европски пари

Курир - 16.10.2020

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски обвинува дека не е само случајот со Лидија Димова злоупотреба на финансиски средства од страна на функционери на власта. -Освен Лидија Димова која видовме како ги дели европските пари, да не го заборавиме и ...

Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност

Република - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција побара Јавното обвинителсто да отвори случај за злоупотребата на пари во Националната агенција од страна на директорката Лидија Димова, а документите да бидат јавно објавени.

Лидија Димова избега од дебата со Александар Пандов

Република - 16.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, од засега непознати причини го откажа соочувањето во тв дебата со политичкиот аналитичар Александар Пандов, најавена вечерва на Канал 5.

Николовски чека оставка од Димова: Ако не, ќе бара разрешување

Фактор - 16.10.2020

Или да поднесе оставка самата или вицепремиерот Љупчо Николовски ќе бара да биде разрешена Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Димова може да биде разрешена од Управниот одбор, а ваков ...

Димова вечерва ќе се соочи со Пандов на „Само вистина“

Република - 16.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, која деновиве е во фокусот на јавноста поради изборот кому да бидат доделени финансиските средства од Европската унија од програмата „Еразмус плус“, ...

Милошоски: Одговорноста за потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова

Н.Македонија - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

(Видео) Милошоски: Одговорноста за потрошените над 500 илјади евра европски пари не е само кај Димова

Вечер - 16.10.2020

„ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани.

Николовски за МАГАРЕТО И ФРИЗЕРОТ: „Ако не поднесе оставка, јас ќе побарам да биде разрешена“

Вечер - 16.10.2020

Ако не си поднесе оставка ќе барам од Владата и Управниот одбор на агенцијата Димова да биде разрешена. Ова во вчерашниот магазин Клик плус на ТВ21 го најави вицепремиерот за борба против корупција и криминал Љупчо Николовски откако во јавноста беа ...

Николовски ќе бара разрешување на Димовa, таа смета дека не треба да дава оставка

Frontline - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност, ЈО да отвори случај, а документите ...

Скопје1 - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Арсовски: Прават театар од тоа дали Лидија Димова ќе поднесе оставка или не

Expres - 16.10.2020

„ Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

(Видео) Арсовски: СДСМ прави театар со барањето на оставка од Димова, потребна е кривична одговорност

Вечер - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција, порача денеска на прес-конференција, портпаролот на ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, ПОТРЕБНА Е КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ

Вечер - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Мицкоски: Не е само случајот со Лидија Димова во кој власта злоупотребува европски пари (ФОТО)

Вечер - 16.10.2020

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски обвинува дека не е само случајот со Лидија Димова злоупотреба на финансиски средства од страна на функционери на власта. -Освен Лидија Димова која видовме како ги дели европските пари, да не го заборавиме и ...

Милошоски: Одговорноста за нерационално потрошените над 500.000 евра лежи и кај оние кои ја поставиле Димова

Скопје1 - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ вечерва го изрази својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, кажа Антонијо Милошоски во изјава за медиумите на ...

Пандов: Тоа што правела Димова сигурно се прави и во други институции

Вечер - 16.10.2020

Лидија Димова како прв човек на Националната агенцијата за европски образовни програми давала пари за фризерница и за обука на магариња. Оставка за Лидија Димова е најмалку нешто што треба да се направи, досега требаше да има истрага, за целата ...

Маглешов: Случајот со Лидија не е ништо друго освен обид за внатрепартиски да се тргне од функцијата

Мак. Весник - 16.10.2020

По повод лавината реакции на голем број новинари, вклучително и опозиционата ВМРО-ДПМНЕ во врска со доделувањето Европски грантови за проекти од страна на Агенцијата за европски обрзовни програми, предводен од Лидија Димова, со свој коментар, ...

Се чека оставка од директорката Димова

Expres - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата Љупчо Николовски најави разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност биде разрешена, Лидија Димова.

Николовски ќе бара разрешување на Димова на следната владина седница

MakPress - 16.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на следната владина седица ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија ...

Милошоски: Не само за Димова, одговорност треба да има и за Заев и за нејзината пријателка Шекеринска

MakPress - 16.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денес го изразува својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на македонските граѓани, истакна пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Антонио ...

ВМРО-ДПМНЕ протестираше против криминалното трошење на европските пари за образованието (Галерија)

MakPress - 16.10.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше протест против, како што истакнаа членовите на партијата, незаконското трошење на европските пари наменети за образование и образовни проекти. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Арсовски: Барањето оставка од Димова е само театар, потребна е кривична одговорност, ЈО да отвори случај, а документите ...

MakPress - 16.10.2020

Театарот кој го прават СДСМ, Лидија Димова, Љупчо Николовски и Зоран Заев е само со една и единствена цел, а тоа е да се дефокусира јавноста од криминалот кој е сторен во Националната агенција.

Мицкоски: Тактиката со Богоевски и Дончев, СДСМ ја спроведува и со Димова, бараат оставка не и кривична одговорност

MakPress - 16.10.2020

Колони возила и голем број на граѓани денеска му се придружија на ВМРО-ДПМНЕ заедно да го изразат својот протест против незаконското трошење на пари на европските даночни обврзници кои што се наменети за образование и образовни проекти на ...

„Од Лидија Димова ќе биде побарана политичка одговорност и оставка“, најави Љупчо Николовски (ВИДЕО)

ТВ21 - 15.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

Преку проектот “Избери сирење”, Лидија Димова му доделила 125 илјади евра на братот на пратеникот од СДСМ, Диме ...

Телма - 15.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ објави уште еден скандал на директорката на Националната агенција за европски обраовни политики Лидија Димова. “Избери сирење“ е насловен проектот за кој братот на пратеникот на СДСМ, Диме Велковски добил 125 илјади евра од Агенцијата.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проектот „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

24 Вести - 15.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ и денеска бара оставка од Лидија Димова, директорка на Националната агенција за европско образование. Арсовски вели дека димова доделила 125 илајди евра за проект „Избери сирање“ на братот на пратеникот Диме Велковски од редовите на ...

Николовски: Ако Димова не си поднесе оставка, ќе ја разрешиме

Фокус - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурсиЉупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Канал5 - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Арсовски: Братот на пратеникот Диме Велковски добил грантови од 200.000 евра од Димова

Фокус - 15.10.2020

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со која директорува Лидија Димова, доделила 125.000 евра од Еразмус+ програмата на братот на пратеникот Диме Велковски, за проектот „Избери сирење”, соопшти денеска портпаролот на ...

Николовски: Ќе побарам оставка од директорката Димова, ако не поднесе, ќе барам разрешување

ТВ21 - 15.10.2020

„Нема недопирливи, и не треба да има“, рече Љупчо Николовски вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21. Тој ова го кажа, коментирајќи за Лидија Димова, директорката на Националната агенција. Тој ексклузивно вечерва кажа дека ќе бара оставка од Димова, а ако ...

„Димова смета дека не треба да поднесе оставка, јас имам друго мислење“, рече Николовски во „Клик Плус“

ТВ21 - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. „Станува збор за европски пари, и ние сме во процес на почеток на ...

Николовски: Ќе побарам разрешување на Димова

Нетпрес - 15.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

ВМРО-ДПМНЕ: Братот на пратеникот од СДСМ, Диме Велковски, добил пари за уште еден проект од агенцијата со која раководи ...

360 степени - 15.10.2020

Портпаролот Арсовски рече дека истиот човек веќе добил 83 000 евра од Еразмус+програмата за друг проект за дресура на магариња ВМРО-ДПМНЕ денеска повторно побара од директорката на Национална агенција за европски образовни програми, Лидија Димова да ...

Љупчо Николовски ќе бара разрешување на Димова

Независен - 15.10.2020

Потпретседателот на владата, Љупчо Николовски, вечерва најави дека ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски програми, Лидија Димова, на седницата на владата идниот вторник по скандалот со грантовите во вредност од ...

Димова му доделила на братот на пратеникот Велковски и 125.000 евра за проект „Избери сирење“

Нетпрес - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

ВМРО-ДПМНЕ обвини: Димова дала два проекти на брат на пратеник на СДСМ

Независен - 15.10.2020

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со која директорува Лидија Димова, доделила 125.000 евра од Еразмус+ програмата на братот на пратеникот Диме Велковски, за проектот „Избери сирење”, соопшти денеска портпаролот на ...

Николовски: Ако Димова не поднесе оставка, ќе ја разрешиме

+инфо - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата Љупчо Николовски вечерва во емисијата „Клик плус”, на ТВ21 најави дека на следната следница на владата ќе побара оставка, односно разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката на Националната ...

Освен 83.000 евра за дресура на магариња, братот на пратеникот на СДСМ Велковски лапнал и 125.000 евра за проектот ...

+инфо - 15.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ прашува како е можно овие два проекта во вредност од над 200.000 евра европски пари, Лидија Димова да ги додели токму кај братот на пратеникот од СДСМ Диме Велковски, токму пред парламентарните избори.

(ВИДЕО) Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

А1 On - 15.10.2020

„Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

МКД - 15.10.2020

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски на денешната прес-конференција побара Лидија Димова од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност веднаш да си поднесе оставка и како што рече, да не чека ниту ден повеќе, поради ...

Николовски ќе бара оставка од Димова по скандалот со европските пари

Press24 - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата, Љупчо Николовски во гостувањето на ТВ 21 истакна дека ќе бара оставка од директорката на Националната агенција за европски образовни програми, Лидија Димова.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ (ВИДЕО)

Слободен Печат - 15.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ денеска повторно побара од директорката на Национална агенција за европски образовни програми Лидија Димова да си поднесе оставка поради начинот на кој се доделени европски пари за проекти кои според опозицијата се доделени на кадри ...

ВМРО-ДПМНЕ обвинува: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење” на братот на пратеникот Диме Велковски од ...

ММС - 15.10.2020

По вчерашната прес-конференција на опозициската ВМРО-ДПМНЕ наменета за случајот со Националната агенција за европски и образовни програми и мобилност и директорката Лидија Димова, тие денеска посветија уште една.

Љупчо Николовски ќе бара разрешување на Лидија Димова

ММС - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата, Љупчо Николовски ќе бара оставка и разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова. Тој ова го најави вечерва на социјалната мрежа Фејсбук.

(ВИДЕО) Благајничката тврди дека Лидија Димова ѝ вршела мобинг: Имав притисок и од нејзина соработничка, со закани за ...

А1 On - 15.10.2020

Благајничката Ана Павлиду, која до денеска работеше во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ја обвинува директорката Лидија Димова дека ѝ вршела мобинг на работно место.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект на брат на пратеник на СДСМ

OhridNews - 15.10.2020

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност со која раководи Лидија Димова, покрај 83.000 евра за дресура на магариња, на носителот на проектот кој е брат на пратеникот од редовите на СДСМ, Диме Велковски, му доделила и втор ...

Опозицијата утре на протест против злоупотребата на европски пари

Сител - 15.10.2020

Опозицијата утре повторно излегува на улица. Овој пат ВМРО-ДПМНЕ ќе протестираат против злоупотребата на европски пари. Протестот ќе почне во 18 часот и 30 минути пред Министерството за правда, а ќе заврши пред Секретаријатот за европски прашања.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проектот „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Макфакс - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

Николовски: Ќе побарам разрешување на Лидија Димова

360 степени - 15.10.2020

Ќе побарам оставка од директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, изјави вицепремиерот за борба против корупцијата Љупчо Николовски во вечерашното гостување во емисијата „Клик плус“ на ТВ21.

Благајничката тврди дека Лидија Димова ѝ вршела мобинг: Имав притисок и од нејзина соработничка, со закани за убиство ...

Нетпрес - 15.10.2020

Благајничката Ана Павлиду, која до денеска работеше во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ја обвинува директорката Лидија Димова дека ѝ вршела мобинг на работно место.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Press24 - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

Николовски: Димова треба да понесе политичка и морална одговорност, ќе барам нејзино разрешување

Нова ТВ - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски во вечерашното гостување во „Клик Плус“ на ТВ21 говореше за случајот кој деновиве „крена прашина“ во јавноста – случајот со евентуална ...

Николовски: Димова смета дека не треба да даде оставка, но јас имам спротивен став

Слободен Печат - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на ТВ21 изјави дека директорката Лидија Димова треба да даде оставка. „Директорката Лидија Димова, смета дека не треба да даде оставка, но јас ...

Николовски: Ќе побарам оставка од директорката Димова, ако не поднесе, ќе ја разрешиме

4NEWS - 15.10.2020

„Нема недопирливи, и не треба да има“, рече Љупчо Николовски вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21. Тој ова го кажа, коментирајќи за Лидија Димова, директорката на Националната агенција. Тој ексклузивно вечерва кажа дека ќе бара оставка од Димова, а ако ...

Николовски: Ќе побарам оставка од директорката Димова, ако не поднесе, ќе барам разрешување

24Инфо - 15.10.2020

„Нема недопирливи, и не треба да има“, рече Љупчо Николовски вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21. Тој ова го кажа, коментирајќи за Лидија Димова, директорката на Националната агенција. Тој ексклузивно вечерва кажа дека ќе бара оставка од Димова, а ако ...

Николовски: Ако Димова не си поднесе оставка, ќе ја разрешиме

Република - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу ...

„Од Лидија Димова ќе биде побарана политичка одговорност и оставка“, најави Љупчо Николовски (ВИДЕО)

4NEWS - 15.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Либертас - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

MTM - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

Арсовски: Димова да си поднесе оставка и да не чека ни ден повеќе

Република - 15.10.2020

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски на денешната прес-конференција побара Лидија Димова од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност веднаш да си поднесе оставка и како што рече, да не чека ниту ден повеќе, поради ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проектот „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Centar - 15.10.2020

Преку програмата „Еразмус +“ доделени се 125.000 евра за проект со наслов „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на ...

Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

PressingTV - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

Арсовски: Доделени 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски

Локално - 15.10.2020

„Лидија Димова доделила над 83.000 евра за дресура на магариња, нешто невидено до сега и тоа овластено лице на носителот на проектот е брат на пратеник од редовите на СДСМ, пратеникот Диме Велковски“, вели денеска Димче Арсовски, портпарол на ...

АРСОВСКИ: Малку беа магариња и фризерници, па Димова доделила 125 000 евра за сирење на фирма на братот на пратеникот ...

Денешен - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

Благајничката тврди дека Лидија Димова ѝ вршела мобинг: Имав притисок и од нејзина соработничка, со закани за убиство ...

Курир - 15.10.2020

Благајничката Ана Павлиду, која до денеска работеше во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ја обвинува директорката Лидија Димова дека ѝ вршела мобинг на работно место.

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Алфа - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

ЕКСКЛУЗИВНО Николовски во Клик Плус: Ќе побарам оставка од Лидија Димова!

4NEWS - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. “Директорката Лидија Димова смета дека не треба да даде оставка, но ...

„Димова смета дека не треба да поднесе оставка, јас имам друго мислење“, рече Николовски во „Клик Плус“

4NEWS - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. „Станува збор за европски пари, и ние сме во процес на почеток на ...

„Димова смета дека не треба да поднесе оставка, јас имам друго мислење“, рече Николовски во „Клик Плус“

24Инфо - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. „Станува збор за европски пари, и ние сме во процес на почеток на ...

Николовски: Димова смета дека не треба да поднесе оставка, јас имам друго мислење

Локално - 15.10.2020

Љупчо Николовски во гостувањето на ТВ21 го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. „Станува збор за европски пари, и ние сме во процес на почеток на преговори со ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

24Инфо - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Курир - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, обвинува Димче ...

Николовски: Димова смета дека не треба да поднесе оставка, јас имам друго мислење

Либертас - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција, и директорката Лидија Димова околу европските пари. „Станува збор за европски пари, и ние сме во процес на почеток на ...

Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски, обвини ВМРО-ДПМНЕ

Фактор - 15.10.2020

Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ, oбвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ. Портпаролот на партијата, Димче Арсовски на денешната прес-конференција побара Лидија Димова од Националната агенција за ...

Николовски: Димова треба да понесе политичка и морална одговорност, ќе барам нејзино разрешување

Centar - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата, криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски во емисијата “Клик плус”, на ТВ21 најави дека на следната следница на Владата ќе побара оставка, односно налог за разрешување од надлежниот ...

(Видео) Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Опсервер - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Љупчо Николовски: Ќе побарам оставка од директорката на Националната агенција

Бриф - 15.10.2020

Вицепремирот задолжен за борба против криминалот и корупцијата, Љупчо Николовски вечерва во емисијата Клик плус на 21Тв изјави дека ќе побара оставка од директорката на Националната агенција за образование, Лидија Димова.

Николовски ќе бара разрешување на Лидија Димова

Вечер Прес - 15.10.2020

Вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски на фејсбук вечерва објави: Директорката Лидија Димова, смета дека не треба да даде оставка, но јас имам спротивен став.

(ЕКСКЛУЗИВНО) Николовски во Клик Плус: Ќе побарам оставка од Лидија Димова!

iPortal - 15.10.2020

“Директорката Лидија Димова смета дека не треба да даде оставка, но јас имам спротивен став. На наредната владина седница ќе побарам оставка и разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Николовски: Ќе барам разрешување на Димова поради случаевите што беа објавени со Агенцијата

Пулс24 - 15.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата, криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски во тв настап вечерва најави дека на следната следница на Владата ќе побара оставка, односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Опсервер - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

БРАВО: Николовски има важна порака за Лидија Димова заради МАГАРИЊАТА И ФРИЗЕРНИЦИТЕ

Вечер - 15.10.2020

Потпретседателот на владата, Љупчо Николовски, вечерва најави дека ќе побара разрешување на директорката на Националната агенција за европски програми, Лидија Димова, на седницата на владата идниот вторник по скандалот со грантовите во вредност од ...

Николовски: Димова треба да понесе политичка одговорност, на следната владина седница ќе побарам разрешување

Скопје1 - 15.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Вечер - 15.10.2020

Преку Еразмус + програмата доделени се 125.000 евра за проект насловен „Избери сирење“, кој е на братот на пратеникот Диме Велковски, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски. Тој вели дека станува збор за втор прокет на братот на Велковски, ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

Скопје1 - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, истакна Димче ...

Арсовски: Освен 83.000 евра за дресура на магариња, братот на пратеникот на СДСМ Велковски лапнал и 125.000 евра за ...

Мак. Весник - 15.10.2020

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со која директорува Лидија Димова, доделила 125.000 евра од Еразмус+ програмата на братот на пратеникот Диме Велковски, за проектот „Избери сирење”, соопшти денеска портпаролот на ...

Николовски категоричен: Ако не си поднесе оставка ќе ја разрешиме!

Мак. Весник - 15.10.2020

Во „Клик Плус“ вечерва на ТВ21, вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски го искажа своето мислење околу последните случувања со Националната агенција за Европски образовни порграми и ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски

Вечер - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изјави ...

Покрај за магарињата, братот на пратеникот Велковски добил и 125.000 евра за проект „Избери сирење“?

365 - 15.10.2020

„Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност“, обвинија ...

Призна ли власта корупција во агенцијата што дала пари за магариња и берберница?

Expres - 15.10.2020

Вицепремиерот Љупчо Николовски кој во владата е одговорен и за борба против корупција најави дека на наредната владина седница ќе бара оставка од директорката на Националната агенција за европско образование и мобилност Лидија Димова.

Утре протест против злоупотреба на европски пари

Expres - 15.10.2020

ВМРО-ДПМНЕ зповика на протест против злоупотребата на европски пари. Предвидено е протестот ќе почне во 18,30 минути пред Министерството за правда, а ќе заврши пред Секретаријатот за европски прашања.

Николовски: Aко Димова сама не поднесе оставка, тогаш ќе бараме разрешување

Frontline - 15.10.2020

„Нема недопирливи, и не треба да има“, рече Љупчо Николовски вечерва во „Клик Плус“ на ...

Николовски: Ако Димова не си поднесе оставка ќе побарам да биде разрешена

MakPress - 15.10.2020

Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање за оставка односно налог за разрешување од надлежниот Управен одбор на директорката ...

Арсовски: Димова доделила 125.000 евра за проект „Избери сирење“ на братот на пратеникот Диме Велковски од СДСМ

MakPress - 15.10.2020

Скандалозното однесување и работење на Лидија Димова е недозволиво. За само една недела излегоа на површина сите фекалии од криминалното работење на кадрите на СДСМ во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Арсовски: Зошто Димова ги крие ранг-листите за проекти преку Еразмус плус програмата?

Фокус - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите, рече Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ побара од Димова јавно да ги објави ранг листите на добитници на проекти

24 Вести - 14.10.2020

Зошто Лидија Димова не ги објавува ранг-листите на проектите да видиме кој правен субјект со својот проект со колку бодови ги добил парите? - праша денеска ВМРО-ДПМНЕ. Една недела по излегувањето на скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во ...

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Канал5 - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

ВМРО-ДПМНЕ бара Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

ММС - 14.10.2020

Портпаролот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција побара од директорката на Националната агенција, Лидија Димова, јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите.

(Видео) Арсовски: Со денови се кријат ранг-листите на проектите што аплицирале преку „Еразмус+“

Макфакс - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите, рече на денешната прес-конференција, Димче ...

Не е само Еразмус, истраги и за други малверзации со европските пари

Р.С.Европа - 14.10.2020

Под лупа од неколку истражни македонски но и европски институции е ставена работата на Националната агенција за европски програми и мобилност по објавувањето на аферата „фризерница“ за сомнително доделување на грантови од европски пари.

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Press24 - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите ВИДЕО

+инфо - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна на институциите.

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите (ВИДЕО)

Слободен Печат - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

(ВИДЕО) Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

А1 On - 14.10.2020

„Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Нетпрес - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

(Видео) Арсовски: Со денови се кријат ранг листите на проектите кои аплицирале преку „Еразмус+“

Опсервер - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите, рече на денешната прес-конференција, Димче ...

Арсовски: Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Локално - 14.10.2020

„Зошто Лидија Димова не ги објавува ранг листите на проектите да видиме кој правен субјект со својот проект со колку бодови ги добиле парите? Ако постои сомнеж како што се појави во јавноста дека одреден проект од оние што ги добила фризерницата, не ...

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Курир - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

(Видео) Арсовски: Со денови се кријат ранг-листите на проектите што аплицирале преку „Еразмус+“

Centar - 14.10.2020

Навршува речиси една недела по излегувањето на скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција, со која раководи Лидија Димова, а сè уште нема никаков потег и чекор од страна институциите, рече на денешната прес-конференција, ...

Арсовски: Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

24Инфо - 14.10.2020

Интегрален текст од прес конференција на Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ „Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во прес центарот на СДСМ некој бие шега со СДСМ или на смена е Лидија Димова, тие го утнаа името на ...

Алфа - 14.10.2020

СДСМ вечерва во паника и страв од Мицкоски, кој им станува опсесија ја згрешија и емисијата, Мицкоски гостуваше со емисијата Само интервју, а не Само вистина, како што СДСМ напиша во соопштението, кое во паника го испратија вечерва, имајќи во ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Опсервер - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

Арсовски: Лидија Димова јавно да ги објави рангирањата и бодувањата на проектите

Скопје1 - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

(Видео) Арсовски: Со денови се кријат ранг листите на проектите кои аплицирале преку „Еразмус+“

Вечер - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите, рече на денешната прес-конференција, Димче ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во прес центарот на СДСМ некој бие шега со СДСМ или на смена е Лидија Димова, тие го утнаа името на ...

Expres - 14.10.2020

СДСМ вечерва во паника и страв од Мицкоски, кој им станува опсесија ја згрешија и емисијата, Мицкоски гостуваше со емисијата Само интервју, а не Само вистина, како што СДСМ напиша во соопштението, кое во паника го испратија вечерва, имајќи во ...

Остварена заканата: Братот на пратеникот на СДСМ не земал пари само за магариња (ДОКУМЕНТ)

Expres - 14.10.2020

Соработниците на директорката на Националната агенција за европско образование и мобилност Лидија Димова ја остварија заканата испорачана во текот на денот. Вечерва на социјалните мрежи се објавени документи од кои се гледа дека директорот на ...

“Пукна ли тиквата” во агенцијата што финансирала магариња и берберница?

Expres - 14.10.2020

Соработници на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност најавуваат дека до јавноста ќе достават документи со кои се докажува дека Лидија Димова ги кршела строгите критериуми за доделување на европските пари.

Тортевски ќе бара 1 милион евра од Димова доколку…

Expres - 14.10.2020

Адвокатот Александар Тортевски, реагираше по вчерашниот прес на директорката на Националната агенција за европски образовни програми, Лидија Димова која го обвини дека објавил дека од Агенцијата биле дадени 83.000 евра за обука на хрватско магаре , ...

Арсовски: Зошто Лидија Димова не ги објави рангирањата и бодувањата на проектите?

MakPress - 14.10.2020

Навршува скоро една недела откако излезе скандалот со сомнеж за злоупотреба на пари во Националната агенција со која раководи Лидија Димова, а се уште нема никаков потег и чекор од страна институциите.

ВМРО-ДПМНЕ: Лидија Димова ли работи во прес центарот на СДСМ втора смена?

MakPress - 14.10.2020

Дали некој од прес центарот на СДСМ бие шега со СДСМ или Заев целосно го изгубил компасот!? Или можеби на смена во СДСМ е Лидија Димова!? СДСМ вечерва во паника и страв од Мицкоски, кој им станува опсесија ја згрешија и емисијата, Мицкоски гостуваше ...

Димова: Да ги разочарам ВМРО-ДПМНЕ, нема да дадам оставка!

Фокус - 13.10.2020

„Во врска со ВМРО-ДПМНЕ кои бараат моја оставка. Морам да ги разочарам и да кажам дека оставка нема да дадам се додека не откријам како се проневерени 2,2 милиони евра“, рече Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Арсовски: Бараме оставка од Димова веднаш

Канал5 - 13.10.2020

Евидентна е приватната блискост меѓу Димова и сопственикот на фризерницата. Бараме оставка од Димова веднаш, велат од ВМРО-ДПМНЕ Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова.

„Не давам оставка, се додека не го откријам скандалот со 2,2 милиони евра, „приказната“ на Тортевски со магарињата има ...

ТВ21 - 13.10.2020

„Во врска со ВМРО-ДПМНЕ кои бараат моја оставка. Морам да ги разочарам и да кажам дека оставка нема да дадам се додека не откријам како се проневерени 2,2 милиони евра“, рече Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Димова: Не давам оставка,сите проекти се влезени во базата на Брисел и не можат да се избришат

Канал5 - 13.10.2020

Директорката на националната агенција за европски образовни програми Лидија Димова,на денешнта прес- конференција одговараше на прашањата за наводни злоупотереби на европски пари. Според неа парите се делат по програма утврдена од Брисел, и ...

Новинарските здруженија со осуда за заканите кон новинари од директорката на НА, Лидија Димова

Радио МОФ - 13.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) соопштија дека ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, ...

Димова: Не давам оставка, се додека не го откријам скандалот со 2,2 милиони евра, „приказната“ со магарињата на ...

Нетпрес - 13.10.2020

„Во врска со ВМРО-ДПМНЕ кои бараат моја оставка. Морам да ги разочарам и да кажам дека оставка нема да дадам се додека не откријам како се проневерени 2,2 милиони евра“, рече Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Димова: Не давам оставка се додека не го откријам скандалот со 2,2 милиони евра

Press24 - 13.10.2020

„Во врска со ВМРО-ДПМНЕ кои бараат моја оставка. Морам да ги разочарам и да кажам дека оставка нема да дадам се додека не откријам како се проневерени 2,2 милиони евра“, рече Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Димова: Не давам оставка како што бара ВМРО-ДПМНЕ се додека не откријам проневера на 2,2 милиони евра

МКД - 13.10.2020

„ВМРО-ДПМНЕ бараат моја оставка.Морам да ги разочарам и да кажам дека оставка нема да дадам се додека не откријам како се проневерени 2,2 милиони евра", рече Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни програми и ...

Арсовски: Заев ја штити Лидија Димова и го штити нејзиното директорско место

+инфо - 13.10.2020

Лидија Димова дали ќе си даде оставка или не, тоа не е прашање кое што треба да биде поставено како дилема, туку треба уште веднаш да си оди и да си даде оставка, не смее ниту една минута повеќе да биде директор на таа позиција, а за тоа директно е ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Макфакс - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Press24 - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Димова: Нема да си поднесам оставка

Сител - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција Лидија Димова вели дека таа не може да доделува европски пари, туку тоа се прави преку строго утврдени правила. - Бидејќи станува збор за недоразбирање за многу пари дадени на господинот Зоран Златковски, јас ...

Димова: Магарињата не се толку смешни, Тортевски се занимаваше со нив зaшто му скративме пари

+инфо - 13.10.2020

Директорката на Национал,ната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова вели дека поминала низ тродневна голгота, откако во јавноста излезе аферата со делење европски пари за проекти, а според неа пишувањата се поседица на ...

Димова: Нема да дадам оставка додека не се открие каде се проневерени 2.2 милиони евра европски пари

Слободен Печат - 13.10.2020

Процесот е многу комплициран и е под окото на Европската комисија, исто така целиот процес на доделување на проекти се снима и може да се изврши увид на тоа изјави денеска директорката на Националната агенција за европски образовни програми и ...

Димова со стручно објаснување: „Пасатот“ и „тигуанот“ не се купени, туку се земени на лизинг, за 90.000 евра!

+инфо - 13.10.2020

Директорката додаде дека се јавила во Брисел да побара одобрување за набавка на возила. Но, од таму добила одговор дека возилата не може да се купат, туку само да се земат на лизинг. Директорката на Националната агенција за европски образовни ...

Украинка поради секси слики ја нарекуваат - тениска барбика! (ФОТО)

Sport 1 - 13.10.2020

Атрактивната украинска тенисерка Ангелина Димова, која има прекар „тениска барбика“, повторно се најде во центар на внимание на медиумите поради провокативните слики на Инстаграм. Димова речиси секојдневно објавува снимки од своите тренинзи, а ...

Обвинителството да отвори истрага, а Димова да поденесе оставка веднаш

Нетпрес - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунета од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

MTM - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

ДИРЕКТОРКАТА ДИМОВА: Се е чисто, парите се делат по програма од ЕУ и не давам оставка!

Денешен - 13.10.2020

Директорката на националната агенција за европски образовни програми, поранешна пратеничка на СДСМ и активен учесник во тн. шарена револуција, Лидија Димова, на денешната прес- конференција одговараше на прашањата за наводни злоупотереби на европски ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Centar - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

„Пасатот“ и „Фолксвагенот“ на Димова биле на лизинг од 90.000 евра

Република - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, на денешната прес-конференција, на која ги отфрли обвинувањата за злопотреба на пари од фондот „Еразмус плус“, ги демантираше и „шпекулациите“ дека за ...

Новинарски здруженија: Осуда за заканите и дискредитациите кон новинари од Лидија Димова

CivilMedia - 13.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со ...

Димова: „Пасатот“ и „тигуанот“ не се купени, туку се земени на лизинг

24Инфо - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, на денешната прес-конференција, на која ги отфрли обвинувањата за злопотреба на пари од фондот „Еразмус плус“, ги демантираше и „шпекулациите“ дека за ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Курир - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Димова да си даде оставка веднаш, ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

24Инфо - 13.10.2020

Интегрален текст од прес конференција на Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ „Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто.

ВМРО-ДПМНЕ: Во прес центарот на СДСМ некој бие шега со СДСМ или на смена е Лидија Димова, тие го утнаа името на ...

Курир - 13.10.2020

СДСМ вечерва во паника и страв од Мицкоски, кој им станува опсесија ја згрешија и емисијата, Мицкоски гостуваше со емисијата Само интервју, а не Само вистина, како што СДСМ напиша во соопштението, кое во паника го испратија вечерва, имајќи во ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

PressingTV - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

ССНМ, ЗНМ и СЕММ: Осуда за заканите и дискредитациите кон новинари од Лидија Димова

Мета - 13.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со ...

Димова не дава оставка, му скратила пари на Тортевски па тој ја „измислил приказната“ со магарињата

24Инфо - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова на денешната прес-конференција рече дека сторијата за „фризерницата“ е замајување на јавноста, и дека нема намера да даде оставка.

Димова: Нема да дадам оставка додека не се открие каде се проневерни 2.2 милиони евра европски пари

Бриф - 13.10.2020

Процесот е многу комплициран и е под окото на Европската комисија, исто така целиот процес на доделување на проекти се снима и може да се изврши увид на тоа изјави денеска директорката на Националната агенција за европски образовни програми и ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Опсервер - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Димова нема да поднесе оставка сè додека не открие како се проневерени 2,2 милиони евра

Република - 13.10.2020

Лидија Димова, директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност изјави дека нема да поднесе оставка на функцијата сè додека не открие како се проневерени 2,2, милиони евра.

Познато името на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ која е позитивна на Ковид-19

Поглед - 13.10.2020

Пратеничката Јадранка Поцкова од Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ е позитивна на коронавирусот, брифираат собраниски извори за „А1он“. Пратеничката од минатата недела не оди на работа, затоа што не се чувствува добро, но засега инфрмацијата не ја ...

Димова: Нема да си поднесам оставка

4NEWS - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција Лидија Димова вели дека таа не може да доделува европски пари, туку тоа се прави преку строго утврдени правила. – Бидејќи станува збор за недоразбирање за многу пари дадени на господинот Зоран Златковски, јас ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Алфа - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Димова: Проектот за тренирање хрватско магаре и липицанер не е толку смешен колку што сакаше Тортевски да го претстави

Либертас - 13.10.2020

Во програмата „Еразмус“ е дозволено да се пријави секој. Нема организација што не може да биде корисник, а во последно време во делот „Млади“ корисници можат да бидат и физички лица. Единствено е забрането за политички партии, соопшти на онлајн ...

Димова обвинува дека некој со неа ја замајува јавноста, оставка не дава, а Брисел знае се за скандалот

Алфа - 13.10.2020

Неколку дена сум предмет преку кој се замајува јавноста, за сите проекти Брисел е уредно информиран, а оставка нема да си дадам – директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одлучи да се појави на прес ...

Димова: Ќе морам да ги разочарам од ВМРО-ДПМНЕ, оставка немам намера да дадам

Локално - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова на денешната прес конференција им порача на опозициската ВМРО-ДПМНЕ дека не планира да поднесе оставка додека не се открие каде се проневерни 2.2 милиони ...

(ВО ЖИВО) Лидија Димова за аферата во Националната агенција

Бриф - 13.10.2020

Погледнете ја во живо прес конференцијата на Лидија Димова за аферата во Националната агенција. ВО ЖИВО: Лидија Димова за аферата во Националната агенција ВО ЖИВО: Лидија Димова за аферата во Националната агенција Posted by DW на македонски on ...

Лидија Димова: НЕ ДАВАМ ОСТАВКА, МАГАРИЊАТА НЕ СЕ СМЕШНИ

Вечер - 13.10.2020

Лидија Димова, директорката на националната агенција за европски образовни програми и мобилност на денешната прес конференција која ја организираше откако во јавност излегоа спорните исплатени проекти за фризерница и тренирање на магаре, рече дека ...

Димова: Да ги разочарам ВМРО-ДПМНЕ, нема да дадам оставка!

Мак. Весник - 13.10.2020

Како што истакна таа, опозицијата се плашела затоа што Димова ќе ги избришела податоците, но директорката додаде дека такво нешто не е можно. „Нека не се тревожат, системот во Брисел е таков што сите податоци се запишуваат автоматски, таму нема ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Вечер - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – ЈО да го истражи случајот за проневера на пари

Скопје1 - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Димова за магарињата: Објавата на Тортевски има позадина

Expres - 13.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на денешната прес-конференција го обвини адвокатот Александар Тортевски за објавата во која откри дека биле дадени 83.000 евра за обука на хрватско магаре и рече дека ...

Димова: 90.000 евра не се за набавка на 2 возила туку за 3 годишен лизинг

Expres - 13.10.2020

Директѕоркатѕа на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, на денешната прес-конференција ги отфрли, според неа, шпекулациите дека за купување на две возила биле потрошени околу 90.000 евра .

ССНМ, ЗНМ и СЕММ ги осудија заканите од Лидија Димова кон новинарите

MakPress - 13.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со тужба, кон нашите колеги од онлајн ...

Арсовски: Димова со тактика нападот е најдобра одбрана, срамота е ако не поднесе оставка

MakPress - 13.10.2020

Со денешната прес конференција на Лидија Димова единствено позбунет од јавноста е самата Лидија Димова. Изгледаше збунето како да крие нешто. Наместо објаснувања и одговори, Лидија Димова ја искористи прес-конференцијата за да напаѓа адвокати, ...

Возилата од 90.000 не се купени, туку се на лизинг и ќе бидат вратени, потврди Лидија Димова

MakPress - 13.10.2020

Откако во јавноста излегоа информации во врска со набавка на луксузни возила во вредност од околу 90.000 евра од страна на директорката на Националната агенција за образовни програми и мобилност Лидија Димова, одговорајќи на новинарски прашања ...

На Тортевски му беа скратени пари за еден проект, „задна намера“ имаше со проектот за магарето, вели Димовска

MakPress - 13.10.2020

Во врска со проектот за „тренирање хрватско магаре и липицанер“ за кое училиште од земјава добило 83.000 евра, на денешната пресконференција Директроката Димова рече дека не е толку смешен како што некој сакал да направи приказна во јавноста и дека ...

Милошоски: Говор на Лидија Димова од 2015-та година кој целосно се поклопува со нејзиниот лик и дело во 2020-та година

MakPress - 13.10.2020

Антонио Милошоски, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ на својот фејсбук профил објави видео од сегашната директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова и поранешна пратеничка од редовите на СДСМ, ...

ССНМ, ЗНМ и СЕММ: Осуда за заканите и дискредитациите кон новинари

24 Вести - 12.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со тужба, кон нашите колеги од онлајн ...

ЗНМ, ССНМ и СЕММ: Осуда за заканите од Димова кон новинарите на „А1он“

Фокус - 12.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со тужба, кон нашите колеги од онлајн ...

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – да не се остава време да се чистат докази

Канал5 - 12.10.2020

Три дена молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изминативе 3 години е загушена во криминал.

Арсовски ја повика Лидија Димова да поднесе оставка

Фокус - 12.10.2020

Три дена молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изминативе 3 години е загушена во криминал, ...

Николовски бара да се расчистат наводите за злоупотреба во Агенцијата за европски образовни програми

Канал5 - 12.10.2020

Од директорката Лидија Димова, се очекува пред јавноста да ги презентира сите информации за случајот, со што ќе се даде шанса да се расчистат сомнежите за злоупотреба. Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ...

Нели и Густав од Скопје заслужува донација од Лидија Димова за обука за ТВ водител ?

Канал5 - 12.10.2020

Проектот кој го води Лидија Димова , Еразмус + проект на ЕУ наменет за Едукација, Обука, Млади и Спорт. Магарето и Липицанерот тешко ќе прозборат но Густав на Дејан Јовчевски е талент! Кога можеше фимра со основна дејност според ентрален регистар - ...

ВМРО-ДПМНЕ бара оставка од Димова – Димова одговара: Јас немав контрола поради вмровската матрица

ТВ21 - 12.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, е во фокусот на вниманието откако беше откриено дека биле дадени 270.000 евра европски пари на еден фризерски салон од програмата „Еразмус2“, иако таа го ...

Николовски бара надлежните органи да го испитаат случајот со Лидија Димова

Фокус - 12.10.2020

Вицепремиерот за борба со корупцијата, Љупчо Николовски побара надлежните органи во најкус можен рок да го испитаат случајот со доделувањето на европски пари на фризерница. -Од директорката Лидија Димова, се очекува пред јавноста да ги презентира ...

Димова најави тужби за истражувањето „Фризерница“

24 Вести - 12.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образование Лидија Димова преку сооопштени најавува тужба за истражувањето кое во јавноста го доби името „фризерница“. Нема ништо незаконско во доделувањето на грантови од 270 илјади евра за предавач ...

Арсовски: Лидија Димова веднаш да си поднесе оставка

24 Вести - 12.10.2020

Цели 3 години се читаат и слушаат скандали низ медиумите со докази за проневери и сомнежи за криминал поврзани со Лидија Димова, а се уште Јавното обвинителство и финансиска полиција молчат, обвинуваат од ...

Николовски бара да се расчистат наводите за злоупотреба во Агенцијата за европски образовни програми

Нова ТВ - 12.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски денеска побара од директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова пред јавноста да ги презентира ...

(Видео) Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – да не се остава време да се чистат докази

Макфакс - 12.10.2020

Три дена молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изминативе 3 години е загушена во криминал.

Арсовски: Берберница со две столчиња за една година има добивка од околу 43.000 евра, веднаш оставка на Димова

+инфо - 12.10.2020

Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ реагира што три дена има молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Тој вели дека Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни ...

ССНМ, ЗНМ и СЕММ: Осуда за заканите и дискредитациите кон новинари

Независен - 12.10.2020

Фото: Б. Грданоски Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со тужба, кон нашите ...

ЗНМ, ССНМ и СЕММ: Осуда за заканите од Димова кон новинарите на „А1он“

Нова ТВ - 12.10.2020

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудуваат непримерната јавна комуникација со обид за дискредитација, проследена со закани со тужба, кон нашите колеги од онлајн ...

ФОТО: Лидија Димова се подновила со два автомобили во вредност од околу 90 илијади евра

Press24 - 12.10.2020

Директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова во 2108 година набавила две луксузни автомобили во вредност речиси од околу 90 илјади евра, објави „Курир“.

Арсовски: Лидија Димова да си даде оставка веднаш – да не се остава време да се чистат докази

Press24 - 12.10.2020

Три дена молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изминативе 3 години е загушена во криминал, обвини ...

Арсовски: Фризерница земала 270.000 евра за едукација за медиумска писменост, обвинителството молчи

МКД - 12.10.2020

Три дена молк од Јавното обвинителство за случајот со 270.000 евра доделени на фризерница. Лидија Димова како актуелна директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, изминативе 3 години е загушена во криминал, изјави ...

Николовски бара да се расчистат наводите за злоупотреба во Агенцијата за европски образовни програми

Независен - 12.10.2020

Вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски денеска побара од директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова пред јавноста да ги презентира ...