TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Велешка топилница
Линкови собрани од македонската Twitter заедница

08.03.2001
Топилницата за олово ги "стопи" и велешани

01.23.2002
Спасете ги велешките деца од ужасот на иднината

21.03.2002
Велешката топилница загадува колку 3,8 милиони автомобили

15.05.2002
Цинизам или "прва помош" за Велес

15.05.2002
Родителите од Велес добија ветување: Затруени деца ќе се лекуваат на државна сметка

27.06.2002
Тивка егзекуција на велешките деца

28.06.2002
Ем отруени, ем нема кој да ги лекува

23.01.2003
Колку велешани треба да заболат за да се каже вистината?

02.07.2003
Велешките деца затруени со олово и кадмиум

04.07.2003
На потег се чуварите на отровот

05.07.2003
Велес е на картата на најзагадените места во Европа

17.07.2003
Власта ги обвини велешани оти барале помош од странски лекари

21.08.2003
Научниците предупредуваат веќе три децении

22.08.2003
Еколошката бомба мора да се деактивира

27.01.2005
Укинато климатското лекување на велешките деца

27.07.2005
Велешки деца на Пелистер ќе се лечат од топилницата

16.05.2007
Тамбурковски осуден на пет години затвор

29.10.2007
Топилница сеуште загадува

16.12.2007
Велешката топилница се уште се одразува врз здравјето

31.01.2008
Топилницата ќе се сели од градот

12.02.2008
Сите лоши решенија за Велес

17.03.2008
Напис за Топилницата во Велес: Драган Арсовски, рударски инженер во пензија од Велес

01.05.2008
Загадениот македонски град ќе се ослободи од топилницата

17.06.2008
Што понатаму со велешката Топилница?

18.06.2008
Тендерски игри со здравјето на велешани

22.06.2008
Топилницата ја врати загриженоста во Велес

05.02.2009
Европа реагира на загадувањето на Велес

15.06.2009
[ВИДЕО] Топилница Good Велес капут
link_1
link_2
link_3

09.07.2009
Воздухот во Велес чист, почвата се' уште загадена

16.11.2009
Ветрот разнесува оловен прав во Велес

28.04.2010
Децата во Велес имаат лошо орално здравје

28.05.2010
Судот бара докази и вештачење за загадувањето на Велес

23.09.2010
Парковите во Велес полни со отрови

23.10.2010
Почвата во Велес и понатаму е многу загадена

11.09.2011
Велешани се против рестартирање на Топилницата

28.10.2011
Судот во Велес ја отфрли тужбата на екологиститеДоколку знаете некој друг линк пратете на [email protected]


Останати текстови: