TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hosted by: Македонски народен театар

Thursday, Nov 21 at 20:00h - 22:00h

Already started

Македонски народен театар

11 Март бр.3, 1106 Skopje

GUESTS

9going
59interested

Details


„ДУХ“

Автор: Дејан Дуковски
Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ

Улоги:
Мара - Гораст Цветковски
Кирил, банкарот - Никола Ацески/Борче Начев
Никола, таткото на Марa - Емил Рубен
Аспасија, мајката на Мара -Тања Кочовска
Жанко, братот на Мара - Ивица Димитријевиќ/Александар Ѓорѓиоски
Марија, жената на Мара - Тина Трпкоска
Попот - Оливер Митковски
Милена, ќерката на Мара - Матеа Јанковска
Николај - Сашко Коцев
Жозефина - Нина Деан
Месарот - Јордан Симонов
Волкот - Тони Михајловски

Пијано: Надежда Рубен
Гитара: Ивица Димитријевиќ

Извршен продуцент: Виктор Рубен
Сценограф: Велимир Жерновски
Костимограф: Лидија Георгиева
Музика: Надежда Рубен, Срѓан Јаниќијевиќ и Ивица Димитријевиќ
Дизајнер на звук и звучни ефекти: Илија Цветковски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски
Инспициент: Никола Кимовски
Фотограф: Кире Галевски
Дизајнер на плакат: Зоран Кардула
Суфлер: Тања Ивановска
Раководител на работилници: Татјана Христоска
Вајари: Ангел Петровски и Дарко Базерко
Светло – мајстори: Дарко Младеновски, Игор Ѓеоргиев и Горјан Темелкоски
Тон – мајстори: Симон Кипровски и Ненад Трпеноски
Манипуланти на горен и долен погон: Трајче Тасевски и Васко Бојаџиски
Видео оператор: Филип Петровски
Графички дизајнер на програмка: Димитар Димитров
Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша и Весна Ковачевска
Реквизитери: Соња Крстевска и Лазо Миев
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Мартин Китановски, Срѓан Павловски, Саво Ивановски и Дејан Стамчевски

Во соработка со Контрапункт поддржано од Општина центар

Купи билет онлајн https://mnt.mk/online/index.php?id=330

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ
*Цена на билетот е 300 ден.

За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304