TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Monday, Nov 18 at 00:00h - Nov 24 at 09:00h

Already started

Republic of North Macedonia

GUESTS

88going
332interested

Details


GEW или Global Entrepreneurship Week - Глобалната недела на претприемништво е колекција на илјадници настани, активности и натпревари секој ноември кои инспирираат милиони учесници и посетители да го истражуваат својот потенцијал како претприемач додека негуваат врски и ја зголемуваат соработката во рамките на нивните екосистеми.

Овозможено од Фондацијата Кафман, Глобалната недела на претприемништво се прошири на 170+ нации од нејзиното започнување во 2008 година со 20,000 партнерски организации кои сега служат како 'рбет за градење заедница на GEW. 

Преку GEW настаните, Глобалната мрежа за претприемништво бара универзалност, стремејќи сe да врши инклузија на поединци и заедници кои традиционално се соочиле со бариери за претприемништво без разлика дали се малцински групи, бројни традиционални институции или оние што се наметнуваат на страна со силна конкуренција. 

Глобалната недела на претприемништво Северна Македонија ќе се одржи од 18 до 24 ноември во Скопје, Велес, Битола, Дебар и Тетово, по ангажманот на 17 партнери меѓу кои: USAID и Swiss EP во партнерство со Startup Macedoniа, American Chambers Macedonia, MASIT, CEFE Macedonia, Бизнис Акцелератор УКИМ, University American College Skopje, Alumni Association of Ivanov School of Young Leaders, X Factor Акцелератор од Велес, Synapsis World, CEED Hub Скопје, Seavus Accelerator, “Лице в лице”, Youth Educational Forum, SEE Tech Park Tetovo, Vrootok и Upsihift како функционални партнери и Македонски Телеком АД Скопје и Винчини, како поддржувачи на неделата и MK Startups Space.