TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tuesday, Dec 3 at 15:00h - 16:30h

Already started

Medicinski Fakultet Skopje

GUESTS

132going
333interested

Details


ЕMSA Macedonia Ви најавува трибина на тема ,,МЕДИКОЛЕГАЛНИ И ЕТИЧКИ АСПЕКТИ ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКА ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИТЕ ВО ТЕРМИНАЛЕН СТАДИУМ’’.

Само едно копче не дели од тоа да се згасне нечиј живот..., но од друга страна е Хипократова заклетва, хуманоста и етиката кои се услов за носењето на белиот мантил.
Секој има право на избор за својот живот, каде, како ќе живее или можеби да го прекине страдањето. Сепак, се поставува прашањето колку таа одлука е свесно донесена, во состојба на силна и неиздржлива болка.
Тематика од дуална природа која прави дебата, поделеност на ставови и мислења. Бидете дел, научити нешто ново и споделете го вашиот став.
Трибината ќе се одржи на 03.12.2019година( вторник) со почеток во 15h, во амфитеатар на Деканат. 
Своето присуство можете да го потврдите на: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScB823Fqr2KOYYGsNVzKOYr5w4urHBdZvmWy8LxKfLMjJ77kQ/viewform?usp=sf_link
најдоцна до 02.12.2019година.
Проектот е сертифициран.