TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tuesday, March 13 at 19:00h - 20:00h

Already started

GUESTS

48interested
20going
101invited

Details


ЗПЗП „Козјак 2013“ Куманово ќе одржи две предавања на теми:

* Основи на планинарење 
* Опрема и облека за планинарење
* Исхрана на планина
* Основи на движење во планина 
* Опасности и предизвици на планина
* Употреба на мобилни телефони и апликации 
* Етика и морал на планина 

Целта на овие теоретски обуки е запознавање на новите членови со основите на планинарење, опасности и предизвици  и подигнување на степенот на безбедност при нашиот престој на планина.
Ги покануваме сите членови на клубот, како и сите и заинтересирани вљубеници во природата да дојдат и да присуствуваат на овие предавања.

Предавањата ќе ги одржат лиценцирани водичи од клубот (Бобан Стефановски, Виктор Венцовски и Марјан Милановски) во просториите на гимназијата „Гоце Делчев“, Куманово, на 13.03. (вторник) и 20.03. (вторник) со почеток во 19:00 часот.

Ако имате било какви прашања, контактирајте не на следните броеви или преку порака на профилот на друштвото:
Бобан - 076/ 533-300
Виктор - 078/ 445-982
Марјан - 071/ 387-227